Reklama

Reklama

Chlastem a drogami poháněná kariéra zpěváka s chraplavým hlasem se více jak čtyři desetiletí protíná s mnoha mezníky v dějinách rockové hudby. Viděl Beatles v Cavern Club, jezdil jako roadie s Jimim Hendrixem, důvěrně radil Sidu Viciousovi a hrál v rockových kapelách Merseybeat a Psychadelic předtím, než spojením punkových a metalových prvků s kapelou MOTÖRHEAD inspiroval vznik thrash metalu. Na své cestě se stal věčnou inspirací takovým legendám, jako Dave Grohl, Slash, Metallica - ty všechny ve filmu uvidíme, spolu s Ozzym Osbournem, Alice Cooperem a mnoha dalšími... Po dobu tří let sledovala kamera tohoto neklidného rockového válečníka na cestě z jeho zaneřáděného hollywoodského bytu na evropské stadiony. Zachycuje Lemmyho při klidných, sebeodhalujících chvílích doma, při jam sessions s Davem Grohlem i jako rockového hrdinu, řidiče válečného tanku. Odhalí muže, který je osobitější, filozofující a má větší smysl pro humor, než by většina lidí očekávala... (Atlantis Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VŽDYCKY JSEM PIL, KOUŘIL A FETOVAL, ALE TEĎ UŽ JE PŘÍLIŠ POZDĚ NA TO HLEDAT BOHA....“ /// Kombinace motorkáře, hudebníka a chlápka na mytí aut. LEMMY se nemění a nemění se ani jeho styl. Je mu jedno, jestli ho má někdo rád, jde si vlastní cestou a dostane to, co chce. JE RÁD LEMMYM! … Miluju jeho basu a nádherně drsnej hlas, jako kdyby žral nehty. A teď klidně můžu vsadit krk i na to, že si ten rock 'n' roll kurevsky užívá a že to tenhle dědek ještě rozhodně nebalí! Dokument, kterej mapuje všechno! Začátky, milenky (či ty co píchal), skupiny, texty, syna, zájem o vojenskou historii i to, že spolu s Ozzym vlastní certifikát na drogovou nesmrtelnost. Možná tu je i pár zbytečností, ale jak říkám – obsáhlej dokument vo všem! Marlboro, Jack Daniels, rychlé striptérky a hazardní hry…. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Protože vím, že Bůh ještě žije! 2.) Na DAMAGE CASE mám podobnej pohled. 3.) Protože metal řízlej punkem – to už je důvod k zamyšlení. 4.) Thx za titule ,,BOBI1“ /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Dokumentu predsa len niečo chýbalo, aby bolo celých 116 minút plnohodnotných. Ale to, že tvorcovia (a nielen oni) robili z Lemmyho uctievaného boha im maximálne kvitujem. Len sa nad tým totiž zamyslite. Skoro nikto nerobí svoju prácu tak dlho a tak dobre ako Lemmy. Zostatok rockerov je už dávno pod drnom alebo ich bez pardónu môžem označť za "živých-mŕtvych". Ten chlap má moju úctu. ()

Reklama

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Vůbec bych se nedivil, kdyby slovní spojení "sex, drogy a rock'n'roll" vzniklo podle tohoto pekelníka. To nebyla žádná póza a stylizace, on tak prostě žil a vůbec se s tím nesral. Cigáro v hubě, lahev Jacka v ruce, naboostrovanej zvuk u basy(!) a mikrofon vysoko - naprosto typický znaky Lemmyho, kterej svojí tvorbou ovlivnil takřka celou metalovou scénu (ve své době pochopitelně). V dokumentu potěší víc momentů, od těch vtipných zážitků z turné až po jeho zájem a znalost vojenské techniky (zmínka naší vlasti). A když vidíte, s jakou pokorou s ním mluví členové Metallicy, běhá skoro mráz po zádech. Taková persóna to byla... a vlastně furt bude, tak si ho budeme pamatovat navždy. P.S.: "I see it in your eyes, take one look and die, the only thing you see, you know it's gonna be the Ace Of Spades!" ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tak se vám musím přiznat, že před zhlédnutím dokumentu jsem netušil, kdo to nějaký Lemmy je. Kdybych dokument neviděl, tak bych stejně o nic zásadního nepřišel. To je třeba napsat hned na úvod. Na stranu druhou musím uznat, že Lemmy má skutečně své kouzlo, svůj styl oblékání a vizáže a navíc slušně zpívá, takže se klidně může stát, že třeba některá skladba Motörhead potká moje uši pěkně zblízka. Ještě jsem chtěl napsat, že Lemmy nahlas vyslovil ten důvod, proč hudební smetánka umírá předčasně. Není v tom nic většího než heroin a kokain. Tak to mě potěšilo. Jinak ho uznávám ještě z jednoho důvodu. Díky jeho lásce k whiskey. Ale tohle uznání ztráci zase kvůli jeho kuřácké závislosti. Nad čím bych se naopak troufl pozastavit je Lemmyho láska k hákovým křížům a nacistickým zbraním, které by určitě potěšily nejednoho zdravého člověka. Jednoznačně vidím dokument na 3*. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Mister Kilmister jednou prohlásil, že má rád turné, protože místo ponožek může střídat města. To mě inspirovalo natolik, že jsem si nechal nastřelit na xicht dvě odpudivé bradavice, od osmdesátého sedmého sveřepě odmítám měnit spodní prádlo a hodně cestuju. Doufám, že v šestašedesáti taky budu mít za sebou dva tisíce pichů, vypité jezero Jacka Danielse a vyhulený sklad American tobacco. Zatím jsem stihl jen jednu předčasnou ejakulaci, dva panáky Kedlubnového Bollsu a zakuckání se u elektronické cigarety. Ale život prý začíná až po čtyřicítce! Tento film je jednoznačným důkazem existence Boha, protože kohokoliv jiného by po takové kariéře už nejmíň dvacet let balzamovali. Tak padněte obličejem do prachu, vy nehodní a malověrní, a v pokoře se skloňte před jediným, opravdovým Bohem, který byl zrozen k tomu, aby vám nakopal prdel. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • Celosvětová premiéra proběhla 15. března 2010 na filmovém festivalu South by Southwest v USA. (ČSFD)
  • V dokumentu můžeme vidět Lemmyho při natáčení scény do seriálu Californication (od r. 2007). Ona scéna byla nejspíš vystřižena, protože se do seriálu nikdy nedostala. (Stanley619)

Reklama

Reklama