Reklama

Reklama

Jiná země

Trailer 1

Rhoda Williams (Brit Marling), inteligentní mladá žena, jež byla přijata do speciálního astrofyzického programu MIT, sní o tom, že prozkoumá vesmír. Geniální skladatel, John Burroughs (William Mapother), právě ve své profesi dosáhl vrcholu a brzy se mu má narodit druhé dítě. V předvečer objevu duplikátu Země se stane tragédie a životy těch dvou se neoddělitelně propojí... (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (402)

Morien 

všechny recenze uživatele

Jsem fanda Mika Cahilla a toho, oč se ve svých filmech pokouší (a čehož zde dosahuje částečně a v "I Origins" zcela), ale stejně si neodpustím stupidní poznámku: Proč se tak vytrvale snaží dostat na druhou Zemi, když druhá Země zcela očividně cestuje k nim? (A proč nikdo neřve, že všichni umřou - ale to tam možná bylo a jenom jsem to nepostřehla.) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Mám zvláštne a zmiešané pocity. V prvom rade - Brit Marling bola úžasná!! Aj môj obľúbený William Mapother (bratranec Toma Cruisea). Ale ten rozpočet je smiešny !! A tak to aj vyzerá. Lacno. Neskutočne lacno. Nápad je však na Oscara. Milujem snímky, v ktorých vidno na oblohe viac planét. A v tomto vidíme na oblohe dokonca kópiu Zeme. Scenár je kvalitný, je tam aj sexuálny náboj medzi oveľa mladšou dievčinou. Zaujímavosťou je a práve to na snímke najviac baví, že naša hrdinka neúmyselne zabila ženu a dieťa jej budúcemu milencovi. Je to dosť zamotané ale dobre sa na to díva. Brit je nádherná. O hviezdičku menej len za to, že to vyzerá tak neskutočne odpudivo kvôli malému rozpočtu a že to končí v tom najlepšom. ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Stále nad tím hodnocením přemýšlím . Vesměs mám spíše kladné pocity z filmu, přece jen jde o skromný nezávislý snímek, který obsahuje ale docela dost zajímavých myšlenek (fyzikální zákony neřeším, tady o to ani nešlo). V centru filmu není planeta Země 2, ale lidské postavy, se kterými si osud pohrál. Co byste dělali, kdybyste věděli, že někde žije Vaše přesná kopie? Zajímalo by Vás, jestli udělala v životě stejné chyby? Nebo zdali si splnila sny, které jste Vy nikdy neuskutečnili? Viděli byste v nové Zemi svou naději? Ve filmu naleznete jen otázky, ale žádné odpovědi, ale to není vůbec mínus, právě naopak, na některé otázky odpovědi zkrátka neexistují, přestože se je zoufale snažíme najít. Zvlášť když chceme odpověď od svého zrcadla. Povedený snímek, který určitě stojí za zhlédnutí, po emoční stránce mě to však nechalo docela chladnou a to se režisér o emoce fakt snažil a když se na to člověk podívá pouze jako na drama bez sci-fi prvku, tak se vlastně o nic mimořádného nejedná. Proto tedy 3*. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl za pár korun natočit film, který nebude pitomý a bude mít lehký sci-fi odér, vydal bych se asi podobnou cestou. Tady jsem se ale trochu sekl, jelikož Another Earth je sci-fi víceméně pouze metaforicky. Ústřední dramatická linka o pachatelce smrtelné autonehody, která se sbližuje s mužem, jemuž zabila rodinu, by sama o sobě ustála důstojný televizní film či nějaké to neambiciózní drámo. Scénář ovšem obsahuje zpestřující prvek v podobě zrcadlové planety Země dvě, která se od počátku všem zúčastněným ukazuje na obloze. Tady film nabírá trochu jinou hloubku a je škoda, že možnosti nevyždímal o něco více. Do hry vstupuje vědomí, že na té identické planetě existují naše duplikáty. Co víc přiměje člověka přemýšlet o sobě, než možnost potkat sebe samého? Trapné ticho by patrně vyhrálo a film také v nejlepší možné chvíli končí. Není dlouhý, je dobře zahraný, není náročný a zanechá podnět k zamyšlení. Ani chvíli si nehraje na něco víc. Výborně. 9/10 ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Netradiční přístup k pohledu na vlastní vinu, relativitu lidského života, jedinečnost a v neposlední řadě na odpuštění a naději. Není pochyb o tom, že se zde jedná o čistokrevné vztahové a psychologické drama okořeněné troškou tragické romantiky s velmi jemným nádechem sci-fi. Nicméně onen lehounký závan určitého nereálna tvoří pouze pozadí (rozuměj příčinu věcí a současně jejich možné řešení). A v pravdě vlastně netvoří ani příčinu, protože příčinou tragédie není sama druhá Země. Příčinou je lehkovážnost, nerozvážnost, nezodpovědnost - shrnuto zřejmě v pojmu "jedinečná" lidskost. Celkově zajímavé psychologické drama, které rozhodně stojí za pozornost! Čekal jsem a současně se těšil na tento snímek poměrně dlouho a "Another Earth" určitě nezklamala! Brit Marling je výborná! 9/10! ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Na Rhodinom stole leží sci-fi trilógia Isaaca Asimova „The Foundation“ („Základňa“) popisujúca svet, v ktorom ľudia osídlili celú Galaxiu. (ČSFD)
  • Snímek byl v roce 2011 oceněn Zvláštní cenou poroty na filmovém festivalu Sundance. (Caminzind)
  • Snímek byl natočen v rodišti režiséra Mika Cahilla v New Haven v Connecticutu a jeho okolí. Dům jeho matky, ve kterém vyrůstal, byl během natáčení použit jako dům Rhody (Brit Marling) a její rodiny. (Marek#33)

Reklama

Reklama