Reklama

Reklama

Jiná země

Trailer 1

Rhoda Williams (Brit Marling), inteligentní mladá žena, jež byla přijata do speciálního astrofyzického programu MIT, sní o tom, že prozkoumá vesmír. Geniální skladatel, John Burroughs (William Mapother), právě ve své profesi dosáhl vrcholu a brzy se mu má narodit druhé dítě. V předvečer objevu duplikátu Země se stane tragédie a životy těch dvou se neoddělitelně propojí... (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (402)

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Lepší režisérský debut si snad ani lépe nejde představit. Mike Cahill stvořil silné a hypnotizující dílo se skvělým scénářem a celkovou myšlenkou. William Mapother a zvláště Brit Marling si zaslouží poklonu, protože ta co předvedla to se jen tak často nevidí. Po dlouhé době jsem spokojen ve všech směrech počínaje od kamery až po nevšední hudbu. Závěr je parádní a donutí ještě několik chvil po konci přemýšlet. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Až jednou zaparkuje klon matičky Země u mé garáže a já se setkám se sebou samým, tak to asi nebude ten nejzábavnější rozhovor na světě. Nicméně rád sám sebe poznám, potřesu si rukou a využiji jedinečné příležitosti společně okomentovat film. Já a Já jsme však slabí v astronomii, takže musíme vynechat to, co nám připomíná astronomický nesmysl a ve svém komentáři se zaměříme na to, že si příliš neužíváme u dramatických snímků, bezvýchodných situací a přirozeně lidských jednání. My se raději bavíme, k čemuž Jiná Země nenabízí příliš příležitostí, ale jisté zaujetí tématem musíme přiznat a za každého jednu a půl hvězdičky udělit. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

film má v sobě určitě napětí, hlavně díky tématu, které si režisér vybral. Bohužel mi úplně nesedl styl, kterým byl natočen a myslím že by mohl být líp natočen i scénáři by se hodilo větší oživení, aby film nebyl chvilkami tak utahaný - jako debut je to však dobré. Rozhodně nápad to mělo, který však nebyl plně využit, abych byl víc spokojen a hodnotil líp. Naštěstí posledních cca. 30 minut mělo větší gradaci, tak se na 3 hvězdičky dostal, jinak bych tolik nedal. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatný nápad, ale mnohem starší Doppelgänger měl podobnou myšlenku trochu lépe domyšlenou a oproštěnou o lidské melodrama. Dokumentární roztřesená kamera mi taky nějak extra neseděla. Jinak řečeno, čekal jsem mnohem víc z možností, které dávalo zjištění existence oné Země2. Navíc mi přišlo nedomyšlené zjištění druhé planety teprve nyní a její poměrně hodně velké přiblížení, které by snad muselo obě planety nějak ovlivnit. ~~~ 2,5* ()

katuska138 

všechny recenze uživatele

Tenhle film dokazuje, že není potřeba velký rozpočet nebo velké hvězdy, že to, co dělá dobrý film dobrým filmem je dobrý nápad a kvalitní scénář. Bez těchto dvou věcí to prostě nemůže fungovat. Tady jsou oba dva základní kameny. Příběh se vyvíjí rychle, vtahuje vás čím dál víc a na konci zanechá husí kůži na zádech. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Na Rhodinom stole leží sci-fi trilógia Isaaca Asimova „The Foundation“ („Základňa“) popisujúca svet, v ktorom ľudia osídlili celú Galaxiu. (ČSFD)
  • Odměna Williama Mapothera, který ztvárnil Johna Burroughse, byla 100 amerických dolarů za den. (Marek#33)
  • Snímek byl v roce 2011 oceněn Zvláštní cenou poroty na filmovém festivalu Sundance. (Caminzind)

Reklama

Reklama