Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Originální komedie o kaskadérovi Mikovi (J.-P. Belmondo), jenž se dostane do tíživé finanční situace. Navíc se jeho snoubenka (R. Welch) právě urazila a hodná se naschvál raději provdat za postaršího hraběte. A aby toho nebylo málo, musí se Mike vypořádat ještě se zženštilým hercem Bruno Ferrarim (J.-P. Belmondo), kterého má zastupovat. Jean Paul Belmondo září ve fenomenální dvojroli a celé řadě nezapomenutelných scén! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (536)

lupuscanis 

všechny recenze uživatele

CLAUDE ZIDI, ZVÍŘE (1977) ________ Krásné a těžko uvěřitelné, jak tenhle film, i kdyby se hodně snažil, nedokáže ani trochu zestárnout. Nejlepší komedie o filmu ve filmu všech dob, která oslavuje bláznivě kinematografické fluidum, které k filmu jako takovému patří tak nezpochybnitelně jako "kamera a klapka". Mám Bebela rád jako drsného gangstera, který se neusměje i jako mladičkého rebela bez příčiny a bez dechu v Godardových nenechavých rukou, ale ve Zvířeti vládne tak neodolatelně všebarevným šarmem, že zdaleka nepodléhá jen - v tomto filmu spíš permanentně nahá, než oblečená - Gorgonna, děvka i světice Raquel Welchová. ________ Ještě něco. Dlouhá, ale pro mě důležitá věta. Bebelův vzácně vážný výraz tváře se sotva znatelným náznakem úsměvu po té, co vyběhne schody, zazvoní a s grácií sobě vlastní a s půlkou pugetu v ruce se nechá vyrazit od zhrzelé snoubenky, když pak už z ulice letmým "posledním" pohledem vzhůru spatří Raquel ana aranžuje vršky tulipánů do vázy, pohled odvrátí a v klidu nastartuje džíp - pro mě, jakožto muže se srdcem rošťáka a nikdy neslábnoucí slabostí pro krásné ženy, je v tom jediném pohledu zkondenzované snad všechno, co by měl chlap vědět o životě. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Ked som pred par tyzdnami videl priemernu komediu s Belmondom MUZA Z ACAPULCA (1973), priblizne rovnaku porciu priemernej zabavy som ocakaval aj od tejto komedie, ale nastastie som sa mylil. Uz som sa bal, ze som mal Belmonda rad iba asi pred 20-timi rokmi a dnes mu uz neviem akosi prist na chut, ale pri tejto komedii som sa s chuti zasmial na mnohych scenach, hlavne na nekonecnych hadkach Belmonda s Raquel Welch. Super napad bol aj Belmondov dvojnik Bruno Ferrari a s nim spojene zameny osobnosti, alebo stale opakovany pad zo schodov. Jednoducho toto je presne ten typ blaznivej komedie, ktore zboznujem a urcite sa k nej rad opät niekedy vratim... 23.07.2010 _______ Jean-Paul Belmondo - (Mike Gaucher / Bruno Ferrari) +++ Raquel Welch - (Jane Gardner) +++ Dany Saval - (Doris) +++ Henri Génès - (Camille, majiteľ bistra) +++ Raymond Gérome - (Hrabě de Saint-Prix) +++ Jane Birkin - (Hvězda) +++ Johnny Hallyday - (Mužská hvězda) +++ Hudba: Vladimir Cosma +++ ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Jako retard nebo gay je Belmondo k popukání, jeho handrkování s Welchovou mi ale nepřišlo vtipné vůbec. Scenáristicky šikovně postavená a nápaditá lidová zábava, která příkladně vytěžuje téma kaskadéřiny, kdy se hrdina fyzicky angažuje nejen před filmovými kamerami, ale neustále i v civilním životě (třeba když si zaběhne z hospody zatelefonovat). Výborná je scéna, kde Belmondo musí do zemdlení opakovat pád ze schodů kvůli hloupým chybám režiséra a hlavní hvězdy. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Pokaždé, když vidím Zvíře, nejsem s to se týden zasmát. Jednak proto, že mě od záchvatů smíchu při tomhle filmu všechno bolí, jednak mi ve srovnání s Belmondovou čtyřrolí chlapáckého kaskadéra, zženštilého herce se závratěmi půl metru nad zemí, gorily v samoobsluze a blba na sociálních dávkách připadá všechno tak nudné a vyčpělé... ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Je pre mňa až neuveriteľné pozerať na film zo 70. rokov s tak krásnou a tam aj celkom mladou Raquel Welch, priam na nej nechávať oči a pritom by mohla byť moja babka, nádhera. Škoda, že film si ma vôbec nezískal, bolo to také pobehovanie, bláznenie sa, prišlo mi to veľmi umelé a tie scénky dosť nezmyselné. Bolo vidieť, že sa snažia ukázať poprsie Rachel čo najviac, že vyrábali exibicionistické scény, ktoré ani nemali nejaký súvis a logickú spojitosť. Príbeh a dej proste mimo mňa, navyše sa mi zdalo, že mi film rýchlo ubehol napriek tomu, ako ich občas zvyknem inak pozerať. Vtipné mi prišlo len máločo a preto ošial nad týmto filmom považujem za prehnaný. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (33)

  • Film ve francouzských kinech dosáhl návštěvnosti více než tří milionů diváků. Stejný úspěch měl také v Západním Německu, zatímco ve Španělsku dosáhl výrazně nižšího počtu návštěvníků a v Itálii nebyl v kinech uveden vůbec. (argenson)
  • Když italský režisér naposledy posílá Mikea Gauchera (Jean Paul Belmondo) spadnout ze schodů, unavený Mike při chůzi spadne a roztrhne si pravou nohavici u kolene. V dalším záběru má už ale kalhoty bez díry. (MatyasF)

Související novinky

Zemřela herečka Raquel Welch

Zemřela herečka Raquel Welch

15.02.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřela v kalifornském Los Angeles po krátké nemoci americká herečka, modelka a sexsymbol přelomu šedesátých a sedmdesátých let minulého století, Raquel Welch. Smutnou… (více)

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama