Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Originální komedie o kaskadérovi Mikovi (J.-P. Belmondo), jenž se dostane do tíživé finanční situace. Navíc se jeho snoubenka (R. Welch) právě urazila a hodná se naschvál raději provdat za postaršího hraběte. A aby toho nebylo málo, musí se Mike vypořádat ještě se zženštilým hercem Bruno Ferrarim (J.-P. Belmondo), kterého má zastupovat. Jean Paul Belmondo září ve fenomenální dvojroli a celé řadě nezapomenutelných scén! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (536)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„A pak ji znásilnil!“ - „Čtyřikrát, z toho jsem si třikrát spletl pokoj.“ Úchvatný Bebel ve dvojroli narůžovělého Ferrari a kaskadéra tří tváří (rozverná, retardovaná a porostlá srstí), Cosmova ústřední melodie, co se diváka chytne jak měsíc abstinující klíště, mokrá "pak si ty oči ze mě zase vezměte" Raquel a salva rozpustilých gagů z vyhlášené francouzské kuchyně smíchu. Jinými slovy ta nejlepší esence Belmonda jakožto archetypu nespolehlivého svůdce. To znamená plodit ano, k výchově už raději nepustit.. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Belmondo je skvělé herec, zejména komik. Také je obdivuhodné jeho dohodlání nenechat se zastupovat kaskadéry. A zvíře je film plný dobrých gagů a ohromujících kaskadérských triků. Ale film nemá zase až tak dobrý děj, který by ladně tmelil všechny tyto scénky a akce dohromady v nějaký ucelenější a zajímavější příběh. Belmondo má za své nasazení plný počet, ale režisér a ostatní si mohli dát záležet víc. ()

Reklama

Šakal 

všechny recenze uživatele

„Jedete na Montmartre? Jak to víte? Někdy jsou takové noci“ :-) Co dodat. Klasika, klasik. Společně s Mužem z Acapulca můj nejoblíbenější Belmondo. Mám rád lidi, kteří nejsou (za každou cenu) vážní a navíc si sami ze sebe (nikoliv z druhých) umí udělat prdel. To není zase tak běžná záležitost (vlastnost). Navíc zde Belmondo mohl bezezbytku zůročit svoji původní profesi kaskadéra (viz jeho úsměvné naháněčky se sociálkou, popř. scéna(y) pádu ze schodů). Jako třešínka na dortu je tu potom (pro nás chlapy) božská Raqueel Welch. Je nesmírným potěšením sledovat tuhle dvojici (btw, tahle volba byla opravdu pověstnou trefou do černého) jak se navzájem pošťuchují a nahrávají na smeč(e) a scéna, kdy Raquel vylézá (po střemhlavém skoku z vodopádu) na břeh, patří mezi ty, kdy se chlapovi nedostává potřebného okysličení (v) mozku. A teď mi řekněte (chlapi) co víc si může člověk přát?! Pohodová oddechovka, která se (mi) NIKDY nepřejí. ()

Genero 

všechny recenze uživatele

Bebel se s největší pravděpodobností kdysi také něco namasturboval při obskurní fantasy pro sexuální loudily Milion let před Kristem s obikinovanou pětadvacetiletou Raquel Welch, protože v její přítomnosti ze sebe v tomto svém komediálním partu vydává maximum téměř nadlidských proporcí. Naprosto ho chápu, i já bych byl schopný pro její pobavení čtyřicetkrát za sebou spadnout ze schodů a zapálit si svou poslední cigaretu. Zvlášť, když je i ve svých letech pořád k nakousnutí. Proto je zcela pochopitelné, že jejich vzájemná interakce funguje naprosto bezchybně. Bebel exceluje jak v roli zvířete Mikea, bahnícího po sociálních dávkách, tak i krásně vybuzněné filmové hvězdy Bruna Ferrariho. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

No tedy jako komedie nefunguje film totálně. Příběh je zde strašně přízemní, ale nedělalo mi naprosto žádný problém se bez přehnaně zvýšené hladiny nudy v krvi prokoukat až do konce. Například takový Muž z Acapulca se mi však líbil nesrovnatelně víc, protože měl něco co zde zcela chybí - humor. Což je v komedii prvek dost podstatný. Chybí-li v komedii humor, tak se těžko chytím něčeho dalšího. Nezasmál jsem se ani jednou. Asi každý považuje za vtipné něco jiného. Dávám 2* přičemž nemám nejmenší tušení za co dávám tu druhou. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (32)

  • Pastis, který do sebe Jean-Paul Belmondo (Mike Gaucher / Bruno Ferrari) v jednom kuse nalévá, byl v té době ve Francii vyráběn jako náhrada za tehdy zakázaný absinth. (kwaicheng)
  • Mike Gaucher (Jean-Paul Belmondo) jezdí ve voze Hotchkiss M-201 Jeep z roku 1955. Bruno Ferrari (Jean-Paul Belmondo) ve voze Bentley R – Type Drop Head Coupé z let 1952–1955. (sator)
  • Závěrečná scéna s lanem v kostele se natáčela pozpátku. (dandislav1991)

Související novinky

Zemřela herečka Raquel Welch

Zemřela herečka Raquel Welch

15.02.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřela v kalifornském Los Angeles po krátké nemoci americká herečka, modelka a sexsymbol přelomu šedesátých a sedmdesátých let minulého století, Raquel Welch. Smutnou… (více)

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama