Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Originální komedie o kaskadérovi Mikovi (J.-P. Belmondo), jenž se dostane do tíživé finanční situace. Navíc se jeho snoubenka (R. Welch) právě urazila a hodná se naschvál raději provdat za postaršího hraběte. A aby toho nebylo málo, musí se Mike vypořádat ještě se zženštilým hercem Bruno Ferrarim (J.-P. Belmondo), kterého má zastupovat. Jean Paul Belmondo září ve fenomenální dvojroli a celé řadě nezapomenutelných scén! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (536)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Belmondova dvojrole mě fakt dostala. Bruno Ferrari byl k sežrání. Belmondo je prostě zahrál skvěle a to jak je dokázal od sebe oddělit bylo prostě perfektně. Musím smeknout před Belmondovými kaskadérskými kousky. V jeho podání to prostě vypadalo jako brnkačka. Raquel Welchová byla okouzlující i když skákala z letadla nebo byla katapultovaná z toho batmanovského auta. Já jsem si tuto komedii užívala. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kdybych byl chlap, co jsem býval, přeskočil bych zeď a znásilnil ji jako v Carpentras." Mike Gaucher a Bruno Ferrari jsou jedněmi z nejvtipnějších postav, které kdy Belmondo vytvořilo. Ono samozřejmě zaválelo v nejednom filmu, ale tenhle opičák, který si ještě nevykouřil svou poslední cigaretku, protože mu sociálka nevyplatila dávky na jeho neexistující rodinu, je prostě dokonalý. A když se do smršti vtipů zamotá neskutečná krása Raquel Welch a jemně se to promíchá, tak je teoreticky možné vytvořit dokonale zábavný film. A tím Zvíře rozhodně je. ()

Reklama

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Jeden tlustý požírač špaget natočil tak špatné filmy, že i dobročinné spolky je odmítaly promítat zadarmo. Tady ovšem Aldova improvizace po Italsku za francouzské peníze s Brunem Ferrari dopadla na výbornou. Skvěle zrežírováno, dokonalý soundtrack Vladimira Cosmy a Belmondo jak ho máme nejraději. Sympatický rošťák Mike Gaucher horká hlava, ale srdce má ze zlata. 👍 Produkce: Cerito films ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Zidiho bažantskú sériu crazy komédií som nijako zvlášť neobľuboval, pretože bola na môj vkus príliš crazy, a to často za každú cenu. Zviera je z inej kategórie. Je to ohňostroj nápadov, gagov a vtipu, ktorý iba zriedkakedy prekročí hranice vkusu a nezabŕda do trápností. Belmondo sa predstavuje v jednej zo svojich najlepších komediálnych úloh a v teplejšej časti dvojúlohy je nezabudnuteľný. Raquel Welch neostala nič dlžná svojej povesti a v tomto filme je naozaj očarujúca. Nie je veľa 35-ročných filmov, na ktorých sa dá spoľahlivo zabaviť aj dnes. Toto je jeden z nich. ()

džanik 

všechny recenze uživatele

Na čsfd nejlépe hodnocený film s Belmondem. Říkám si, jak to, že jsem ho doteď neviděl? Film stojí na Bebelových parádních kaskadérských kouscích - a že jich je a ten závěr ! - a na komiksově dokonalé krásce Raquel Welch. To mi však tentokrát na 5* nestačilo. Po shlédnutí musím konstatovat, že Zvíře pro mne nejlepším Belmondovým filmem není (70%), i když v žánru komedie samozřejmě nadprůměr. Děj je jenom vata a legrace kolem Bruna nebo sociálního úřadu mě nebrala. Holt jsem u belmondovek zvyklý na jinačí, příběhovější těsto. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (33)

  • Letadlo, se kterým se natáčí vzdušná akrobacie s imatrikulačním číslem „F-BOQH“, je Cessna 150. Model byl vyráběn v letech 1958–1977. Cessna Aircraft Company se sídlem ve Wichitě v Kansasu je americký výrobce víceúčelových letadel. Točilo se na letišti v Enghien Moisselles Airfield u obcí Moisselles, Attainville a Ézanville. (sator)
  • Zámek, kde se odehrává svatba, je Château de Vigny. Byl postaven v roce 1504 na místě středověké stavby pro kardinála Georgese d'Amboiseho s podstatnými úpravami v 80. letech 19. století v trubadúrském stylu pro svého tehdejšího majitele, hraběte Philippe Vitaliho, prince ze Sant'Eusebia. (sator)
  • Futuristické vozidlo "SLX 3000" s obrovským křídlem, které Mike Gaucher (Jean-Paul Belmondo) řídí v jedné ze scén, je ve skutečnosti dovedně přemaskovaný Chevrolet Impala Convertible ročník 1959. (Stejšn)

Související novinky

Zemřela herečka Raquel Welch

Zemřela herečka Raquel Welch

15.02.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřela v kalifornském Los Angeles po krátké nemoci americká herečka, modelka a sexsymbol přelomu šedesátých a sedmdesátých let minulého století, Raquel Welch. Smutnou… (více)

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama