Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Originální komedie o kaskadérovi Mikovi (J.-P. Belmondo), jenž se dostane do tíživé finanční situace. Navíc se jeho snoubenka (R. Welch) právě urazila a hodná se naschvál raději provdat za postaršího hraběte. A aby toho nebylo málo, musí se Mike vypořádat ještě se zženštilým hercem Bruno Ferrarim (J.-P. Belmondo), kterého má zastupovat. Jean Paul Belmondo září ve fenomenální dvojroli a celé řadě nezapomenutelných scén! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (536)

H34D 

všechny recenze uživatele

Pěkná a relativně funkční exhibice skvělého Belmonda, schopného zvládnout i ty nejodlišnější polohy, ale jinak těm francouzským komediím jaksi nemohu přijít na chuť. Vtípky jsou lehce předvídatelné, děj také, smíchu u mě osobně poskrovnu a duševní obohacení žádné... Vcelku zábavné, nadnesené a svěží, to ano, nemohu říct, že by Zvíře bylo v něčem vyloženě nepovedené, ale do mého gusta se úplně netrefilo. 6/10 ()

lupuscanis 

všechny recenze uživatele

CLAUDE ZIDI, ZVÍŘE (1977) ________ Krásné a těžko uvěřitelné, jak tenhle film, i kdyby se hodně snažil, nedokáže ani trochu zestárnout. Nejlepší komedie o filmu ve filmu všech dob, která oslavuje bláznivě kinematografické fluidum, které k filmu jako takovému patří tak nezpochybnitelně jako "kamera a klapka". Mám Bebela rád jako drsného gangstera, který se neusměje i jako mladičkého rebela bez příčiny a bez dechu v Godardových nenechavých rukou, ale ve Zvířeti vládne tak neodolatelně všebarevným šarmem, že zdaleka nepodléhá jen - v tomto filmu spíš permanentně nahá, než oblečená - Gorgonna, děvka i světice Raquel Welchová. ________ Ještě něco. Dlouhá, ale pro mě důležitá věta. Bebelův vzácně vážný výraz tváře se sotva znatelným náznakem úsměvu po té, co vyběhne schody, zazvoní a s grácií sobě vlastní a s půlkou pugetu v ruce se nechá vyrazit od zhrzelé snoubenky, když pak už z ulice letmým "posledním" pohledem vzhůru spatří Raquel ana aranžuje vršky tulipánů do vázy, pohled odvrátí a v klidu nastartuje džíp - pro mě, jakožto muže se srdcem rošťáka a nikdy neslábnoucí slabostí pro krásné ženy, je v tom jediném pohledu zkondenzované snad všechno, co by měl chlap vědět o životě. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Ked som pred par tyzdnami videl priemernu komediu s Belmondom MUZA Z ACAPULCA (1973), priblizne rovnaku porciu priemernej zabavy som ocakaval aj od tejto komedie, ale nastastie som sa mylil. Uz som sa bal, ze som mal Belmonda rad iba asi pred 20-timi rokmi a dnes mu uz neviem akosi prist na chut, ale pri tejto komedii som sa s chuti zasmial na mnohych scenach, hlavne na nekonecnych hadkach Belmonda s Raquel Welch. Super napad bol aj Belmondov dvojnik Bruno Ferrari a s nim spojene zameny osobnosti, alebo stale opakovany pad zo schodov. Jednoducho toto je presne ten typ blaznivej komedie, ktore zboznujem a urcite sa k nej rad opät niekedy vratim... 23.07.2010 _______ Jean-Paul Belmondo - (Mike Gaucher / Bruno Ferrari) +++ Raquel Welch - (Jane Gardner) +++ Dany Saval - (Doris) +++ Henri Génès - (Camille, majiteľ bistra) +++ Raymond Gérome - (Hrabě de Saint-Prix) +++ Jane Birkin - (Hvězda) +++ Johnny Hallyday - (Mužská hvězda) +++ Hudba: Vladimir Cosma +++ ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Belmondova dvojrole mě fakt dostala. Bruno Ferrari byl k sežrání. Belmondo je prostě zahrál skvěle a to jak je dokázal od sebe oddělit bylo prostě perfektně. Musím smeknout před Belmondovými kaskadérskými kousky. V jeho podání to prostě vypadalo jako brnkačka. Raquel Welchová byla okouzlující i když skákala z letadla nebo byla katapultovaná z toho batmanovského auta. Já jsem si tuto komedii užívala. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Francúzsky, zväčša len komediálne ladený režisér Claude Zidi, zrejme nakoniec namiešal predsa i o čosi málo viac ponúkajúcich sa ingrediencií do daného pokrmu, než bol vskutku schopný stráviť, no i napriek tomu, titulné Zviera väčšinou celkom obstojne [vy]držalo pohromade až po záverečné titulky s predchádzajúcou sekvenciou, podobnou zrovna tej z titulu Jumanji; nakoľko sa hneď ponúkalo príslušné osvieženie v podobe pridanej vsuvky »filmu vo filme«, z čoho sa následne dalo v podstate vyťažiť snáď i neúrekom všelijakých možností, a čuduj sa svete, ono to normálne zafungovalo. • Jednak sa mi postupne najprv prezentoval živočíšny, ústredný protagonista Mike Gaucher, ako vyhľadávaný kaskadér na mimoriadne nebezpečné, filmové situácie, pričom «kaskadérsku dvojicu» vytváral spoločne i s Jane Gardnerovou, do ktorej bol vlastne už od začiatku zamilovaný až po uši, a jednak vďaka istej situácii sa toto puto napokon akosi pretrhlo, aby vari vzápätí robil kaskadérskeho dabléra zženštilému talianskemu hercovi Brunovi Ferrarimu, ktorý prišiel práve do Francúzska nakrúcať nový film, keď »obidve postavy« stelesňuje dobrodružný typ v podaní Jeana-Paula Belmonda v dvoch rôznych variáciách, čo so sebou už automaticky prinášalo i viacero humorných epizód, vrátane i naozajstných kaskadérskych kúskov prostredníctvom Bébela, ak ho avšak aspoň miestami nezastupoval nejaký „artista predvádzajúci kaskády”? • Atraktívnu Jane stelesnil «sexuálny symbol» 60. a 70. rokov XX. storočia, ktorý, myslím, teda okrem daného sexappealu - nemal v rámci hereckého výkonu čo extra ponúknuť, ak aspoňže nepočítam i medzičasom trocha spomínané, vyššie uvedené vlastnosti, ktorých zase nebolo až toľko, koľko by sa mohlo na prvý pohľad zdať. • Na mňa táto "zidiovka" zapôsobila občasne až chaotickým spôsobom, čím si zároveň za to vyslúžila i celkový, kritickejší pohľad v rámci celku; alebo Belmondo mal v sedemdesiatych rokoch aj vydarenejšie tituly s komediálnym charakterom na podobný spôsob »zámeny dvojníkov«, à la Le Magnifique, kde sú síce akési 2 časové roviny, v ktorých sa doširoka rozprestieral Bébelov nadštandardný, herecký prejav, ale akoby tentoraz znovu vykrádal sám seba v inom, no tom istom ponímaní; skrátka, začínal sa máličko prehrávať, toľkoto len na záver. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (33)

  • Letadlo, se kterým se natáčí vzdušná akrobacie s imatrikulačním číslem „F-BOQH“, je Cessna 150. Model byl vyráběn v letech 1958–1977. Cessna Aircraft Company se sídlem ve Wichitě v Kansasu je americký výrobce víceúčelových letadel. Točilo se na letišti v Enghien Moisselles Airfield u obcí Moisselles, Attainville a Ézanville. (sator)
  • Nějakou dobu zamýšlel Claude Zidi malý šprým navíc. A to angažovat dvojníka Jeana-Paula Belmonda (Mike Gaucher / Bruno Ferrari), který by se ve filmu objevil v jedné malé sekvenci. Pár týdnů před natáčením byla v tisku zveřejněna výzva. Zidi ale nakonec musel od nápadu upustit kvůli nedostatečné podobnosti dvojníků. (Pierre)
  • Ve filmu je celkem čtyřiadvacet kaskadérských čísel. Jeanu-Paulu Belmondovi (Mike Gaucher / Bruno Ferrari) připravoval automobilové scény osvědčený Rémy Julienne. Čistě fyzické sekvence chystal Claude Carliez. (Pierre)

Související novinky

Zemřela herečka Raquel Welch

Zemřela herečka Raquel Welch

15.02.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřela v kalifornském Los Angeles po krátké nemoci americká herečka, modelka a sexsymbol přelomu šedesátých a sedmdesátých let minulého století, Raquel Welch. Smutnou… (více)

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama