Reklama

Reklama

Expert protiteroristické jednotky, špičkový důstojník losangeleské policie Paul Cutler (Gabriel Macht – Za nepřátelskou linií) je povolán do Detroitu, aby se tu ujal výcviku členů týmu S.W.A.T. a seznámil je s nejmodernějšími technikami záchrany rukojmích. Plánovaný průběh ale zásadně nar uší nepovedený zákrok u vyhroceného rodinného sporu, během kterého umírá rukojmí. Na scéně se objevuje posedlý vládní zabiják (Robert Patrick – Terminátor 2: Den zúčtování), který má za úkol Cutlera a ostatní členy týmu odstranit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (125)

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv to na první pohled působí hodně béčkově, já to za béčkovou záležitost v žádném případě nepovažuji. A upřímně, považuji to za lepší znázornění S.W.A.T. než první díl. Prvních asi 50 minut bylo hodně dobrých, zejména proto, že v nich převládal výcvik, který mám velmi rád. Druhá část filmu byla potom už akce. Herci hráli dobře, stejně jako Robert Patrick který se do záporáku vyloženě hodí. Co bych filmu vytknul je velké ztráty v hlavním S.W.A.T. týmu, který jsem si oblíbil. ()

Terva odpad!

všechny recenze uživatele

Už jen ten začátek mě docela odradil. Všichni se vlněj v rytmu Hip - hopu, ale svý dluhy neplatěj - tak co s nima. Zmatená kamera, zbytečně rychlej střih a to divadlo, které tam předvádí jak S. W. A. T. tak únosci, je prostě směšné. Zatím jediným kladem jsou kamery umístěné na ústí beranidla a zbraní. Scéna, kdy únosci hrozí zabitím rukojmí, a S. W. A. T. tam stejně vtrhne - rukojmí nerukojmí, je strašná, beru jí jako výsměch těmto jednotkám. Únosci jsou natolik tolerantní, že se nakonec vzdaj - to je jak v nějaké pohádce. Další scéna je plná rozporů - Jedná se o střelbu na figurínu. Jeden agent tam měl střelit figurínu do ucha, ale minul a trefil se nad ucho. Vycvičující agentka ( mimochodem přizvána po účelovém vyhazovu nejlepšího střelce týmu ) mu povídá - Špatně jste to vypočítal, střela tady totiž padá jak mrtvý holub........ Ale on se přeci trefil nad a ne pod - tak o čem to kecá? Ten film je strašná hovadina. ()

Reklama

Nons3nse 

všechny recenze uživatele

Defeat your enemy. Anyway you can! Môj prvý film, vydaný v roku 2011. Neviem prečo som si vybral práve tento film. Asi preto, že filmy o zásahovej jednotke S.W.A.T. sa mi veľmi páčia. Tentoraz film z podnázvom Firefight. Príbeh rozpráva o skvelom policajnom dôstojníkovi z LA, ktorý je premiestnený do Detroitu, aby cvičil tunajší team S.W.A.T. Tu to celé začína. Od filmu som čakal niečo viac. Príbeh nebol z tých najhorších, akcie tam bolo podľa mňa celkom dosť, ale napriek tomu mi tam niečo podstatné chýbalo. Nie som úplne sklamaný, ale že by som na tento film spomínal, tak to nie. Na film S.W.A.T. - Jednotka rychlého nasazení to rozhodne ani z ďaleka nemalo. ()

Expendable 

všechny recenze uživatele

Když jsem si film pustil, nečekal jsem, že mě tak dostane. Kamera, herci, střihy a skvělá akce. Také zajímavý příběh s tématikou certifikovat tým v Detroitu a s konečnou podpásovkou ala debil, který si zasedne na šéfa týmu. Swat jedna se mi moc nelíbil, ale Swat pod palbou mě se mi opravdu dost líbil a na to, že to je videofilm, kde není znát nižší rozpočet, tak dávám hvězdičku navíc. ()

Luukec odpad!

všechny recenze uživatele

Béčkovost z toho filmu přímo srší.. Film se odehrává okolo takzvaného S.W.A.T. týmu z Detroitu, jehož sniper neumí střílet, při zásahu nechají rukojmí spáchat sebevraždu a když z asi 8. patra vyletí židle, ostrostřelci z tohoto týmu to okno zajistí tím že na něho z ulice míří brokovnicí, něco o efektivním dostřelu je tedy v akademii asi neučili.. nebo spíš režisér se takovými detaily asi nezabýval. Nicméně jsem si myslel že S.W.A.T. týmy sou v americe elitní policejní jednotky.. v tomto filmu to ale vypadá že mají stejnou úroveň jako spravná městská policie tady v ČR. Abych jenom nenadával, tak se dám k popisu filmu samotného, i když asi taky budu nadávat.. Nějaká akce tu je, tedy spíš nějaké střílení tu je, ale všechno působí tak strašně kýčovitě, dialogy jsou jako z nějaké telenovely a o závěrečné přestřelce ani nemluvím.. Ta je opravdu velkolepá.. NÁSLEDUJÍCÍ POPIS TÉTO VELKOLEPÉ AKCE BUDE ASI TROCHU SPOLIER.. začne vyzbrojením hlavního hrdiny ve stylu Matrixu, nabere si kotel zbraní a zásobníků.. Po vystřílení zásobníku ve zbrani ji ale zahodí a začne střílet jinou.. následuje další sleď trapností a dostáváme se ke konci filmu - zavěrečnému boji s hlavním padouchem.. nebudu vám tu psát jak to dopadne.. ale skončí to obrovským výbuchem, který sice vybombí půl budovy, ale hlavní hrdina, který byl v okamžiku výbuchu ve stejné místnosti stihne ještě nějakým způsobem utéct.. Nechci vás od toho filmu uplně odrazovat.. někomu se to třeba líbit může, ale pro mě je to prostě ODPAD. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v Detroitu ve státě Michigan v USA. (noelcoward73)
  • Scenáristi Randy Walker, Michael Albanese a Ed Arneson kedysi slúžili vo SWAT tíme losagelského policajného zboru. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno