Reklama

Reklama

Expert protiteroristické jednotky, špičkový důstojník losangeleské policie Paul Cutler (Gabriel Macht – Za nepřátelskou linií) je povolán do Detroitu, aby se tu ujal výcviku členů týmu S.W.A.T. a seznámil je s nejmodernějšími technikami záchrany rukojmích. Plánovaný průběh ale zásadně nar uší nepovedený zákrok u vyhroceného rodinného sporu, během kterého umírá rukojmí. Na scéně se objevuje posedlý vládní zabiják (Robert Patrick – Terminátor 2: Den zúčtování), který má za úkol Cutlera a ostatní členy týmu odstranit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (125)

Terva odpad!

všechny recenze uživatele

Už jen ten začátek mě docela odradil. Všichni se vlněj v rytmu Hip - hopu, ale svý dluhy neplatěj - tak co s nima. Zmatená kamera, zbytečně rychlej střih a to divadlo, které tam předvádí jak S. W. A. T. tak únosci, je prostě směšné. Zatím jediným kladem jsou kamery umístěné na ústí beranidla a zbraní. Scéna, kdy únosci hrozí zabitím rukojmí, a S. W. A. T. tam stejně vtrhne - rukojmí nerukojmí, je strašná, beru jí jako výsměch těmto jednotkám. Únosci jsou natolik tolerantní, že se nakonec vzdaj - to je jak v nějaké pohádce. Další scéna je plná rozporů - Jedná se o střelbu na figurínu. Jeden agent tam měl střelit figurínu do ucha, ale minul a trefil se nad ucho. Vycvičující agentka ( mimochodem přizvána po účelovém vyhazovu nejlepšího střelce týmu ) mu povídá - Špatně jste to vypočítal, střela tady totiž padá jak mrtvý holub........ Ale on se přeci trefil nad a ne pod - tak o čem to kecá? Ten film je strašná hovadina. ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Bezmála hodinu a půl dlouhý film pojednávající o týmu zásahové jednotky S.W.A.T. hodnotím průměrně. Akce nebyla špatná, ačkoliv dost nepravdivá, např. že při zásazích moc nespolupracovali a chodili výhradně jen v jednom mužstvu, žadných 20 lidí, ale nějakých 5 a nic víc, mi přislo divné. Na druhou stranu mám rád filmy s touto tématikou a zásahy mě docela bavily. I přes, dalo by se říci neznámé obsazení u mě S.W.A.T. úplně nepropadl, i když kvalita tohoto díla nebyla kdovíjaká, dávám 60% - tři hvězdy. ()

Reklama

Expendable 

všechny recenze uživatele

Když jsem si film pustil, nečekal jsem, že mě tak dostane. Kamera, herci, střihy a skvělá akce. Také zajímavý příběh s tématikou certifikovat tým v Detroitu a s konečnou podpásovkou ala debil, který si zasedne na šéfa týmu. Swat jedna se mi moc nelíbil, ale Swat pod palbou mě se mi opravdu dost líbil a na to, že to je videofilm, kde není znát nižší rozpočet, tak dávám hvězdičku navíc. ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Tak upřímně po první půlhodině jsem byl vyloženě blažený, ačkoliv je film natočený tak nějak mdle... Za rychlým střihem a trháním kamerou se skrývá jistá nevyspělost a rádoby cool "stajl". V blahé nevědomosti jsem se radoval dál z policejního filmu, který nenavazuje na první film přímo (ono už video film v názvu zde značí vlastně i to, že bych se těšit neměl). No jakmile se na plátně objeví Robert Patrick a rozjede se zápletka film začne sakra rychle ztrácet dech. Hloupé zvraty, předémonizovaný hlavní záporák udělá rázem konec s výcvikem SWAT týmu a začne nuda a zájem o postavy se nedostaví vlastně až do konce, který je jen červivou třešní na dortu. Gabriel Macht je sice sympaťák, ale ostatní jsou jen generické postavy z druhořadého seriálu typu Unit. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Velmi slabé. Ostatně co jiného se dá čekat od amerického filmu oslavujícího hrdinné jednotky S.W.A.T., jehož zápletka je tak chabá, že by se za ní nestyděl ani Steven Seagal. :-) Já jsem se na tenhle film podíval hlavně proto, že hlavního záporáka v něm hraje Robert Patrick, kterého jsem strašně dlouho nikde neviděl. On to terminátoří charisma v sobě pořád má, i když mu přibylo dost šedin a pohříchu mu nejvíce sedí, když nemluví. V tomhle skvostu ale mluvit musí a vzhledem k úděsně kýčovitým dialogům to je fakt bída. To ale není nic proti rozvernému cvrlikání těch policajtů ze superjednotky, které tu a tam střídají záběry jejich výcviku a nějaké ty „cool“ hlášky jejich švarného školitele. Celkově si to dost hlasitě říká o odpad, protože koukat na to je fakt škoda elektřiny, ale z úcty k Patrickovi se tam jedna hvězdička přece jen najde. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v Detroitu ve státě Michigan v USA. (noelcoward73)
  • Scenáristi Randy Walker, Michael Albanese a Ed Arneson kedysi slúžili vo SWAT tíme losagelského policajného zboru. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama