Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Většinu svých všedních pracovních dnů tráví Bill Marks tím, že prostě jen sedí v letadle a dává pozor. Jako „vzdušný šerif" je zodpovědný za bezpečnost cestujících v letadle, a už ho to dávno nebaví. Nesnáší létání a všechny s tím spojené otravné fronty a čekání. Jenže tentokrát je všechno jinak. Neviditelný terorista ho během letu začne bombardovat esemeskami, v nichž požaduje, aby vláda na jeho tajný účet zaslala 150 milionů dolarů. Jinak každý dvacet minut někoho v letadle zabije. A v tichosti svá slova doloží činem: vzápětí je v letadle nalezena první mrtvola. Stejně jako divák, i Liam Neeson alias agent Bill Marks se snaží přijít na to, jak neznámý terorista dokáže zabíjet lidi v letadle, aniž by si kdokoli čehokoli všiml. A zatímco agent rozjede mrazivý závod s časem, vyjde najevo, že padouchův účet je vedený právě na jeho vlastní jméno. Je snad on sám tím vyděračem a únoscem letadla? Anebo je znovu všechno jinak? A tím nejsou překvapivé dějové zvraty filmu zdaleka vyčerpány... (Bontonfilm)

(více)

Videa (16)

Trailer

Recenze (944)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Koukám, že Liam Neeson se umí navézt do parádních příběhů. Po filmech 96 hodin a Neznámý završuje svojí osobitou thriller trilogii právě tímhle filmem. Já jenom doufám, že to pro něj nebude úplný konec s thrillerem, protože si myslím, že právě v těhlech filmech se on našel. A to vlastně vůbec nevadí, že tady hraje letitýho alkoholika, co se v první stresující situaci rozklepe jak ratlík. Každopádně nemůžu mluvit pořád jenom o něm. Obrovskou zásluhu na kvalitách tohoto filmu má i samotný režisér. Když bych tenhle thriller bral jako detektivku, tak bych řekl, že si myslím, že je vrah na palubě letadla každej, kdo do toho letadla sedl. Ty záběry na lidi, jejich pohledy a kolikrát i jednání je přesně to, co jsem potřeboval. Nebyl jsem si totiž jist vůbec ničeho. A i z toho důvodu jsem si tenhle dynamickej napínák naprosto perfektně užil. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Bill Marks vykonáva funkciu federálneho leteckého maršála. Jeho úlohou je počas letu dohliadať na bezpečie pasažierov, ktorí by mohli byť ohrození teroristickým útokom. Pri jednom z letov dostáva na služobný mobil správu, v ktorej sa mu neznámi páchateľ vyhráža, že pokiaľ neprevedú na jeho účet do 20 min. 150 miliónov, zabije jedného z cestujúcich. Hrozba ďalších obetí sa vraj bude opakovať dovtedy, kým jeho požiadavku nesplní. Skvelá zápletka v zbesilom tempe s množstvom výborných hercov. Pokiaľ budem tento snímok brať ako "zábavu" na jedno zhliadnutie, nemám problém udeliť (3*). Pokiaľ ho však mám brať vážne a veci odohrávajúce sa vo filme vnímať ako skutočnosť, tak mi "NON STOP" pripadá, ako lacný trik kúzelníka, ktorý síce ohúri, no je popredu jasné, že ide o podvod. Nemám rád snímky, ktoré sa snažia pôsobiť seriózne, pritom sú iba nereálnou citovou vydieračkou, ktorá sa nemá o čo oprieť. Podaktoré scény síce "bežného hltača emócii" upútajú, no v mojom mozgu nenachádzajú ani za štipku logiky. Tobôž keď z hlavnej postavy, ktorá bola počas celého snímku vykresľovaná ako "idiot", urobili (ako to už v Amerike býva zvykom) národného hrdinu. Klinček po hlavičke DOKONALE trafil svojou poslednou vetou v komentáre POMO. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Aneb sbalit Julianne není žádná prdel. Okamžitě volám čínské aerolinky, že chci mít na zpátečním letu Liama Neesona. Já se bál, že do téhle místy Bohem zapomenuté země dorazil s turné Míša David, a on to byl po delší době další povedený manuál o tom, co dělat, když se v letadle nudíte. (Motueka, NZ) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mám rád typovačky na téma "Kdo je únosce?". Ten s turbanem? Některý z černochů? Ten holohlavý? Druhý pilot? Ten s páskou přes oko, dřevěnou nohou, papouškem na rameni a kontem na Bahamách? Mne to tedy hodně bavilo a i když jsem přitom zakopl o nejeden logický nesmysl, tak je mi líto, že při případné druhé projekci nemá napětí nejmenší šanci, aby se dostavilo. Při premiéře jsem však byl naprosto spokojen. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kdybych nastoupil do letadla a viděl že na palubě již sedí Liam Neeson, který si hraje se svým dotykovým telefonem, tak bych byl absolutně v klidu. Sice by zmizelo během letu několik lahviček skotské, nějaký ten mrtvý pasažér natož pilot se jen těžko dá považovat za komplikaci a kufřík s bombou stačí přece postavit ke dveřím a zaskládat kuframa. Jak vám povídám, je to v pohodě. 55% ()

Galerie (61)

Zajímavosti (35)

  • Nedává smysl, aby stíhačky doprovázely letadlo po bocích letadla. V této pozici by totiž nemohly okamžitě reagovat na žádnou situaci. V reálu by se držely spíše za letadlem. (tom.nosek)

Související novinky

Star Wars chtějí oscarovou posilu

Star Wars chtějí oscarovou posilu

16.03.2014

Výběr herců pro příští výlet do předaleké galaxie je náramně komplikovaný. Zatím jím úspěšně prošel jen Adam Driver (J. Edgar, Lincoln), který si zahraje zatím nespecifikovaného záporáka. Jinak se… (více)

Reklama

Reklama