Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Většinu svých všedních pracovních dnů tráví Bill Marks tím, že prostě jen sedí v letadle a dává pozor. Jako „vzdušný šerif" je zodpovědný za bezpečnost cestujících v letadle, a už ho to dávno nebaví. Nesnáší létání a všechny s tím spojené otravné fronty a čekání. Jenže tentokrát je všechno jinak. Neviditelný terorista ho během letu začne bombardovat esemeskami, v nichž požaduje, aby vláda na jeho tajný účet zaslala 150 milionů dolarů. Jinak každý dvacet minut někoho v letadle zabije. A v tichosti svá slova doloží činem: vzápětí je v letadle nalezena první mrtvola. Stejně jako divák, i Liam Neeson alias agent Bill Marks se snaží přijít na to, jak neznámý terorista dokáže zabíjet lidi v letadle, aniž by si kdokoli čehokoli všiml. A zatímco agent rozjede mrazivý závod s časem, vyjde najevo, že padouchův účet je vedený právě na jeho vlastní jméno. Je snad on sám tím vyděračem a únoscem letadla? Anebo je znovu všechno jinak? A tím nejsou překvapivé dějové zvraty filmu zdaleka vyčerpány... (Bontonfilm)

(více)

Videa (16)

Trailer

Recenze (944)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: John W. Richardson, Chris Roach, Ryan Engle | Hudba: John Ottman | Distribúcia: Universal Pictures | Štúdio: StudioCanal, Silver Pictures, Anton Capital Entertainment | Rozpočet: 50 miliónov $ | Tržby: 201,299,012 $ || Začínam byť alergický na filmy, ktoré sa odohrávajú celý čas v dopravnom prostriedku. Možnosti scenára a samotného príbehu sú potom tak obmedzené, že aj zážitok môže byť maximálne minimálny. Pre mňa jednoznačne najslabšia Neesonovka doteraz. Taken 1 a 2 je oproti Non-stop v inom vesmíre. 40% | Blu-Ray, HD650, EN DTS | ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Solidní průměr, který neurazí ani nenadchne. Tvůrcům nelze upřít dílčí originalita v oblasti vizuálního pojetí (textove zprávy na pozadí apod.) a z hlediska gradace děje, kdy se Neeson jakožto vysloužilý Marshall dostává v první třetině do solidní paranoii, nicméně to je asi tak vše opravdu zajímavé. A ne, akci tentokráte skutečně nečekejte. Taken se nekoná. Jediná opravdu zajímavá bitka je ta úvodní na toaletě, lepší už tam nebude. Co naopak nechybí je tradičně přepálený závěr a digitální přistání. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Nýson v letadle aneb poté, co nesmrtelný traumatizovaný dedy vyhladil v Evropě veškerou východní mafii, proplížil se na palubu džamboudžetu, aby si zařádil s tenoristy na tvítru. S šedesátiletým maršálem jsou všichni v naprostém bezpečí, protože svými artritickými prsty tvítuje rychleji než třináctka na assbook Džastýna Bíbra. A tak si hoši fajn početují, nevyrovnaný Lájem ztříská pár pasažérů a všecičko se nakonec v dobré obrátí. S politováním však musím jít s hodnocením dolů, protože je scénárista cynická svině a nenechal na závěr obživnout jeho dcerušku, co v pěti letech pošla na leukémyjy, a dokonce se ani neobjevil čokoládový prezident, aby našeho hrdinu se slzami v očích poplácal po zádech a udělil mu Řád milkšejkového gerontozabijáka. Naprosto mi to narušilo dokonalý hevyend. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Po skvělém úvodu jsem byl plný nadějí a doufal, že se to nepokazí... Ale pokazilo se. S postupem času se ve filmu totiž děly větší a větší jalovosti, různé postavy se chovaly více či méně hloupě (až blbě), opakující se "vražedné dvacetiminutovky" začínaly působit skoro až směšně, jak se do nich tvůrci snažili stůj co stůj nacpat nějakou tu akci... Zkrátka a dobře všechno zachraňoval Liam Neeson, kterému se paranoidní alkoholik povedl, ačkoliv v Neznámém dostal mnohem lepší příležitost (o vynikajícím Mezi vlky ani nemluvě). Ano, byl jsem celou dobu zvědavý "co, kdo, jak a proč", ale občas mě prostě něco tak praštilo do očí nebo přímo do zdravého rozumu, že to nešlo přehlédnout. Tři a půl.__P.S. Můj oblíbený John Ottman mě nemile překvapil nevýraznou hudbou, škoda. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Je fajn si tento film pozrieť 2 dni pred odletom na dovolenku:) Všetko je od úvodu perfektne našliapnuté, tempo fičí a veľa nových informácii sa postupne s napätím odhaľuje až sa čaká na tú najdôležitejšiu chvíľu, ktorá môže dobrý dojem potvrdiť alebo úplne pokaziť. A keď k tomu došlo, zostal len úsmev na tvári. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (35)

  • Kopilot má po celou dobu svlečené sako od uniformy. V momentě, kdy letadlo začnou doprovázet stíhačky, má najednou sako oblečené. V takto vypjaté chvíli by pilot těžko vstal ze svého sedadla kvůli saku. (tom.nosek)
  • Vzhľadom na to, že Liam Neeson je vysoký 193 cm, interiér lietadla vytvoreného pre nakrúcanie filmu musel byť oproti štandardu o niečo zväčšený. (Arsenal83)
  • Postava Liama Neesona (Bill Marks) má stejné iniciály jako postava Bryana Millse, kterou hraje ve filmu 96 Hodin (2008). (Dalfor)

Související novinky

Star Wars chtějí oscarovou posilu

Star Wars chtějí oscarovou posilu

16.03.2014

Výběr herců pro příští výlet do předaleké galaxie je náramně komplikovaný. Zatím jím úspěšně prošel jen Adam Driver (J. Edgar, Lincoln), který si zahraje zatím nespecifikovaného záporáka. Jinak se… (více)

Reklama

Reklama