Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve městě řádí nebezpečný maniak, který se zaměřil na ženy... Poslední díl volné slovenské kriminální série líčí boj strážců zákona s maniakem, který ohrožuje ženy. Neznámý mladý muž pořeže břitvou na ulici několik děvčat. Oběti si pamatují jenom to, že pachatel měl na hlavě čepici s bambulí, jakou nosí řada mužů. I podezřelých je mnoho. Vyšetřovatelka případu kapitánka Hroncová má nelehkou situaci, hlavně poté, co dojde k dalšímu zločinu. Tím je vražda její spolužačky, kterou pachatel dokonce telefonicky upozornil na svůj úmysl. Kapitánka s nasazením života vraha odhalí a za pomoci svých kolegů zlikviduje... (Česká televize)

(více)

Recenze (30)

Radko 

všechny recenze uživatele

Na krasokorčuliarskom tréningu predstavenia Snehulienka a sedem trpaslíkov. Tréner: "Vierka, prosím Vás vyššie tú nožičku! Ešte! A pozor na trpaslíkov, lebo im uši poodtínate! Viac gracióznosti Vieročka! Skáčete ako kozľa!" Dialógy v zásadne vážnom deji - čisté čaro nechceného humoru. Plus kadejaké, dole ušami sa ťažko počúvajúce spojenia typu súdruh doktor, súdruh major a súdružka kapitánka. Interiéry Šport baru - radosť pozerať. Úspešné odhalenie zavŕši prísľub krajších a početnejších kvetov pre hrdinnú kapitánku. A na záver ešte jeden dialóg. Vážne hlásenie podriadeného kpt. Hroncovej: Policajt: "Pred Carltonom došlo k nehode. Chodci napadli rakúskeho turistu. Kpt. Hroncová: "Prečo?". Policajt: "Mal na sebe lyžiarsku čiapku.". Sladká normalizačná neresť. Alebo guilty pleasure, ako sa dnes hovorí, však? ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

Iste má to kopec chýb :od hereckých výkonov až po scenár -čo sú teda dosť podstatné veci pri filme,ale reálie rokov sedemdesiatych sú reálne a mne to pripomína dobu ,keď sme chodili ako žiaci ZDŠ (základnej devätročnej školy) na koncoročný výlet do Bratislavy.(v meste kde sa to z veľkej časti filmovalo.) Film pre mňa má určité "kúzlo " a preto 5 hviezd. moja zaujímavosť: Filmovanie snímky Šepkajúci fantóm prebiehalo v Bratislave a Senci. (dyfur) ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Typicka normalizacna detektivka s kopou filmovych chyb, vysetrovatelka vysetruje a vysetruje .. a na konci dna zahlasi, ze uz dovysetrovala a ze musi ist kupit manzelovi /tusim ze Stefan Kvietik - sakra jak ho ja nemam rad/ kapustu! No bieda, a tioe dialogy ... rovno katastrofa, Rajniak bol nikto a hrat nevedel /jo, som cchoslovak a nemusim ho/, Chudik /Kapitan Dabac, Volanie DEmonov/ herecky tiez velka bieda. Podpriemerna normalizacna detektivka . 40 % ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Jsem zmatená. Jméno Andreje Lettricha mám spojeného se skvělým filmem Bratia a miniságou Červené víno. Naproti tomu Fantom je pouze průměrnou detektivkou. Nejsou to zdaleka jen scény navazující tak rychle na sebe až působí chaoticky, ani nedostatek emocí u jednotlivých postav, je to i hlavní postava kapitánky v podání Sylvie Turbové. Jakoby nevěděla, jak má svou postavu uchopit. Na detektivkách mě baví, když můžu sledovat jak se příběh rozplétá a tak trochu koukat vyšetřovatelům pod ruce, odhadovat pachatele. Nebo když je příběh natolik zajímavý a neobvyklý, že mě baví jen pozorovat, jak se odvíjí a vůbec se neobtěžuji myšlenkami, jak to mohlo být doopravdy. Šepkajúcí fantom nemá bohužel ani jednu polohu. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Až neuvěřitelně hloupé jednání postav, Rajniakův nadporučík musel trpět několika duševními poruchami. Kapitánka (a že jich u VB bylo!) na tom nebyla o moc lépe. Noční Bratislavou cupitá neozbrojena, do nemocnice si však zbraň vezme. To, že pointa vlastně nebyla žádným rozuzlením a nikdo se neobtěžoval byť jen naznačit motiv pachatele, to už je jen smutným dokonáním celé téhle tristní taškařice. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (4)

  • Šepkajúci fantom byl soutěžním filmem časopisu Film a Divadlo "Komu dáte svoj hlas 1976?" (kosticka7)
  • Filmovanie snímky Šepkajúci fantóm prebiehalo v Bratislave a Senci. (dyfur)
  • Natáčelo se také v Nitře. (M.B)

Reklama

Reklama