Reklama

Reklama

Ukradené Vánoce

  • Česko Ukradené Vánoce Tima Burtona (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Jack Skellington je oblíbený vládce městečka Halloween, který dohlíží na tvoření všech morbidních potěšení, hrůz a překvapení. Jack je svou každoroční neměnnou rutinou absolutně znuděný. Jednoho dne se ocitne v sousedním Vánočním městě a za zvuků vánoční hudby prozkoumává zdejší tradice a obyvatele. Rozhodne se, že unese Santu Clause a uspořádá si Vánoce podle vlastních představ. Na pomoc si pozve své přátele ze záhrobí a vyrobí nádherné dárečky pro všechny hodné děti. Naloží je na sáně tažené kostrami sobů a vyráží nadělovat vánoční pohodu. Co na to budou říkat děti, až jim dárky budou předávat duchové a vlkodlaci? (Nova Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (795)

Madison 

všechny recenze uživatele

V tomto filme producent Burton takisto ako aj v Mŕtvej neveste, popustil uzdy svojej fantázii a pomáhal pri tvorení originálneho sveta plného zhovorčivých a citlivých kostier sprevádzajúc nádherný hudobný doprovod Dannyho Elfmana, ktorý je úzko spätý s množstvom vtipných a sarkastických narážok a okrášlený krásnou vizuálnou formou. K dosiahnutiu výslednej chuti si režisér Selick neodpustil dávku morbidity, temnej atmosféry a čierneho humoru prinášajúci fascinujúci drajv a inteligentnú zábavu. Pre fanúšikov Tima Burtona a morbídnych príbehov priam stvorené. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Ne, neustále se přesvědčuju, že animák prostě není můj šálek kávy. Animace samotná nebyla špatná, velká fantazie z ní na mě dýchala v každém záběru, avšak hororové, komediální prvky jsem zde hledal stěží. Co se týček písniček; ty se mi líbily, to zase jo, ale někdy mi ty pěvecké kreace připomínaly spíše rapování za doprovodu hudby, což mi mírně kazilo výsledný dojem z nich. Bohužel na slabší průměr film sráží jeho příběh. Nezačal sice vůbec špatně, ale pořádně mě začal bavit až při nadělování dárků Jackem. Mé srdce plesalo, když byl ten věčně vychechtaný, pupkatý jeliman v červeno-bílém hávu (ano, myslím toho zmetka Santu ;-) ) užuž ve spárech Oogieho Boogieho, když...no, zkrátka pak už mě přestal děj zajímat a nevzrušila mě ani závěrečná romance (ikdyž pěkně nazpívaná). ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Řeknu to asi takhle. Očekávání byla velká. Velmi velká. Po začátku filmu jsem si říkal, co je to za kravinu. V polovině filmu už jsem do toho byl zakoukaný. A na konci filmu jsem musel uznat, že tohle je geniální film s velice zajímavým a nevšedním námětem. Už jen ta animace byla velice zvláštní. Písničky byly velice zajímavé a po dějové stránce to byla naprostá pecka. Troufám si tedy tvrdit, že jsem viděl velmi nevšední a svým způsobem geniální film, který má co nabídnout a který je také docela odvážný. Ukradnout Santa Clause (zde ve filmu nazývaného v českém překladu jako Satan Kalous - velmi geniální překlad, pokaždé, když tam toto jméno zaznělo, tak jsem se musel smát) a dělat Vánoce po svém je dost zajímavý a šílený nápad sám o sobě, ale v tomto filmu je to nic proti tomu, v jakém světě se to celé odehrává a jak atypické jsou hlavní postavy celého filmu. Ještě teď, nějaké dvě hodiny po skončení filmu, nevycházím z úžasu nad tím, co jsem právě viděl. Kdo nevidí, neuvěří. Naprosto perfektní film, který mne prostě dokázal dostat do kolen. Jsem příznivcem klasických vánočních filmů a nesnáším jejich prznění, ale před tímto filmem mi nezbývá než se sklonit, poděkovat za fantastický filmový i hudební zážitek, a bez mrknutí oka udělit pět hvězdiček, protože tenhle film si to opravdu zaslouží. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

tak sem se tyto Vánoce k tomuto Burtonovu klasickému filmu konečně dostal a až na pár drobností toto spojení dvou svátků a následky Jackova poblouznění fungovalo skvěle. Skvělá atmosféra, jak u Halloweenu, tak u Vánoc, podpořená perfektně sedícími písničkami od génia Elfmana (který dokonce zpívá hlavní postavu) a samozřejmě dostatek morbidních vtípků a ironií, jak už je to u Tima zvykem. Selickův styl animace, který mně tak zaujal i u Coraline (která má s tímto filmem dost společného) mně dost baví. Merry Christmas and Happy Halloween. A nejlépe oba dohromady :) ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

''Vánoce řídí děsivý král. Mocného hlasu každý by se bál. Tak jsem to alespoň pochopil já. A slyšel jsem, že stojí za to, je obrovský a červený jak krab. Vydává se vraždit v saních, těžké pytle v silných dlaních. Tak jsem to slyšel já. V mrazivé úplňkové noci krouží v mlze jako sup. A říkají mu Satan Kalous! '' Zapomeňte na cukrkandlové vánoční pohádky, a koukněte se na pohádku pro odrostlejší publikum (děti by z ní asi měli opravdové Noční můry :)), morbidní a vtipem protkanou Předvánoční noční můru, na kterou hned tak nezapomenete… Osobně si ji každoročně pouštím na Štědrý večer kolem půlnoci. A pokaždém zhlédnutí jsem jí čím dál více okouzlena, navodí báječnou vánoční atmosféru a nepostrádá poutavý příběh, přenádhernou hudbu, skvostnou výpravu, excelentní "hororovou" animaci která se skládá od kostlivců přes duchy až po upíry. Jestli se chcete pobavit, dojmout, navodit báječnou vánoční atmosféru tak jsou Ukradené Vánoce Tima Burtona pro vás tou pravou volbou. Budete svědky toho, jak se katastrofálně střetnou dva zcela úplně odlišné svátky- Halloween a Vánoce. A právě okouzlený král Halloweenu kostlivec Jack, se rozhodne dělat dětem Vánoce po svém… ()

Galerie (91)

Zajímavosti (26)

  • Text písně ''I Miss You'' od Blink 182 odkazuje právě na tento film: ''...The unsuspecting victim of darkness in the valley. We can live like Jack and Sally If we want.'' (vojan9)
  • Danny Elfman se vlastně stal scenáristou, protože jeho písně, skládané chronologicky, tvoří celou páteř snímku. Práce mu prý nikdy nešla tak dobře od ruky. (Trainspotter)
  • Henry Selick, který se ocitl v poměrně nevděčné roli, také prohlásil: Tim snesl vejce, ale já jej musel vysedět. On se ve studiu za ty dva roky objevil snad jen pětkrát.“ (Trainspotter)

Související novinky

Ron Howard a Gaimanův hřbitov

Ron Howard a Gaimanův hřbitov

24.01.2013

„Kniha hřbitovů“ populárního fantasy autora Neila Gaimana je tak trochu hororovou variací na slavnou Knihu džunglí. Jak už název napovídá, neodehrává se v džungli, ale na hřbitově, kde sirotu jménem… (více)

Reklama

Reklama