Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 5: Dítě snu

  • USA A Nightmare on Elm Street 5: The Dream Child (více)
Trailer

Obsahy(1)

V další z nočních můr se opět setkáváme s Alicí. Ta zjišťuje, že je těhotná. Toho Freddy využije a prostřednictvím snů ještě nenarozeného dítěte si vybírá další oběti. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak už ta kvalita klesla, nicméně i když pátý díl už není tak atmosférický a napínavý a i když už nic moc nového nepřináší, i tak se nejedná o špatný horor. Zajímavé smrti tu jsou pořád, postavy mi nesplývaly a dalo se jim fandit, sice to je trochu nuda, ale i tak se mi na to většinu času dívalo dobře... Je to takový neurážející průměr, což sice oproti předchozím dílům (kromě dvojky) není zrovna dobré, ale pořád mohlo být hůř. Snad jen to hledání Amandy mohlo začít dřív a ne v posledních 20 minutách, dala by se na tom vybudovat i nějaká slušná mysteriózní linie... 3* ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Z mojho pohladu bola zatial najlepsia jednotka a aj trojka sa mi pacila, ale uz si na nu dobre nepamätam. Tato pätka bola podla mna uz dost pokazena, chaoticka, divak ani nevedel, ci je to realita alebo sen. Reziser Stephen Hopkins je sice specialista na thrillery, ale aj ked sa snazil, tato cast az tak vydarena nebola, ale aj tak jej davam 3 *, pretoze ma nenudila, ale nemusim ju vidiet viackrat, ako napriklad jednotku... Robert Englund - (Freddy Krueger) +++ Lisa Wilcox - (Alice Johnson) +++ Kelly Jo Minter - (Yvonne) +++ Danny Hassel - (Dan Jordan) +++ Erika Anderson - (Greta Gibson) +++ Nicholas Mele - (Dennis Johnson) +++ Joe Seely - (Mark Gray) +++ Hudba: Jay Ferguson +++ ()

Reklama

sidzej 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia podobne ako pri druhej časti zabúdajú na ústrednú melódiu série čo zrovna veľmi nepoteší, tento diel bol dosť nechutný, miestami chaotický, sebaparodický, menej akčný a vizuálne nápaditý než jeho predchodca, scenár dosť veľká slabota a casting rozhodne nepatrí k tým vydarenejším. Väčšinu stopáže zaberá nuda. Pár dobrých scén sa ale nájde- tá na motorke bola zrejme najlepšia. ()

Vyrida odpad!

všechny recenze uživatele

Tak a už ale jako fakt dost! Páté pokračování je snad ještě horší, než to druhé a po této zkušenosti, už se snad na další díly koukat ani nebudu. Z neústalého hledání skulinek, jak dostat Fredyho zpět na scénu je mi už samotnému špatně. Tento scénář je navíc tak debilní, že jsem chvílemi ani na film nekoukal, protože mě zkrátka nebavil. Myslím, že pohled na mou známku asi mluví za vše a ať hledám a vzpomínám sebevíc, nenalézám snad ani jediný kladný bod, kterého bych si na filmu všimnul. Odpad! ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Premárnený potenciál. Zmena tónu od rokenrolu štvorky k až gotizujúcemu hororu nevyšiel. Problémom je príbeh, ktorý nikam zásadne neposúva mytológiu a iba variuje témy z predošlých dielov. Najlepším príkladom je Freddyho matka, ktorá tu má väčší priestor než v trojke, no nič nové do príbehu neprináša a ani zďaleka nemá taký mrazivý efekt ako vo svojom predošlom filme. Keď nie je príbeh (ako to bolo vo štvorke), mohli by byť aspoň kvalitné mordy a atmosféra. A to je tak na polovicu. Jedno i druhé tu je, ale bodycount je strašne nízky a i tých snových pasáži je menej ako vo štvorke (darmo, rozpočet bol, ktovie prečo, radikálne okresaný), a tak je výsledkom príjemný no ničím výnimočný 80s horor a posledný klasický diel ságy, predtým než ju zhltla post-moderna. 7/10. PS: rebríček nočných mor: N1, N3, N7, N4, N5, N2, N6 ()

Galerie (87)

Zajímavosti (16)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 8 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Konečná verze scénáře byla hotová teprve několik dní před natáčením. (HellFire)
  • Natáčení probíhalo od 7. dubna do května 1989 v Kalifornii. (Varan)

Reklama

Reklama