Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 5: Dítě snu

  • USA A Nightmare on Elm Street 5: The Dream Child (více)
Trailer

Obsahy(1)

V další z nočních můr se opět setkáváme s Alicí. Ta zjišťuje, že je těhotná. Toho Freddy využije a prostřednictvím snů ještě nenarozeného dítěte si vybírá další oběti. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (216)

Shit 

všechny recenze uživatele

Tady se ani nedá říct, že by docházel dech, tady už snad ani žádnej neni, jediný co tenhle film drží při životě je pár freddyho drsnejch hlášek, kterých tady je tentokrát docela dost. Ale co ten příběh? Skoro žádný pořádný brutální snový smrti, žádný vypjatý hororový scény a velice málo využívaná freddyho a moje oblíbená rukavička a prostředí taky bejvávalo lepší. Krom hlášek je to fakt nuda, ale Superfreddy byl hustej ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Celý film je temnější a i když některé Freddyho hlášky jsou skvělé, celkově je tento díl i méně zábavný. Béčkový vzhled minulých dílů je zde nahrazen ponurou a vážnou atmosférou, která se k Freddymu ani trochu nehodí. Sice to zdaleka není taková pohroma jako dvojka, ale je to rozhodně slabší díl série. Můj oblíbenec Freddy to ale zachraňuje. I tady filmu trochu nadržuju jen kvůli němu. ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Z první pětice Elm Streetů rozhodně nejhorší díl (jsem velkým zastáncem dvojky, která je dle mého je velmi solidní sequel). Party mladých lidí bývají ve všech dílech podivní trapáci, ale zdejší banda je ještě k tomu nudná. Na druhou stranu se mi líbilo, že brutalita stoupla - místy je to už slušná řezničina. Triky jsou občas fajn, občas naprosto k smíchu (víceméně 1:1). Nápad, že tu je nenarozené dítě, díky kterému se může Freddie dostat i do opravdového světa, není vůbec špatný, ale zpracování je tristní. Příběh nikam nevede a ke konci je to slušná nuda. Velmi nevyrovnaný díl, ale katastrofa to ještě není. (5/10). ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

V době, kdy jsem tento díl viděl poprvé jsem byl na zabíjení ve filmech zvyklí a většinou mě nepřekvapovaly.. ale tenhleten díl Noční můry se mi zdál velice nepříjemně krutý a brutální ve vraždách (proto nedoporučuji sestříhanou verzi, kde jsou tyto scény ochuzeny střihem...). Asi nejpochmurnější a nejnechutnější z celé série Freddyho Kruegera. Mé hodnocení 4 hvězdičky… ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me prijemne prekvapilo, dej opet navazuje na predchozi, akorat v rolich jsou zas jiny herci, takze clovek uz ztraci prehled, kdo je prezivsi postava a kdo nova. Dej ma tentokrat i docela solidni myslenku o snech ditete, Freddy uz neni jen ten chladnokrevnej zabijak, ale soumen, takze pouzije i par oblecku a ackoliv tu neni tolik smrti, kazda je skvele propracovana, super zabavna a misty i nechutna. Tohle uz fakt zacina spadavat lehce do komedie, ale tak nejak to vubec nevadi. Jediny, co nechapu, coz je ale problem vetsiny dilu, jak muzou pubertaci, kterejm je mezi 15 a 20 a tudiz by meli bejt zvykly na kalby a podobne, tak jak muzou bejt ospaly v deset vecer, usnout pri plavani v bazenu nebo pri veceri. Ale to je detail, jinak jsem si tenhle dil paradne uzil. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (16)

  • Natáčení probíhalo od 7. dubna do května 1989 v Kalifornii. (Varan)
  • Severoamerické tržby dosáhly 22,2 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 8 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno