Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 5: Dítě snu

  • USA A Nightmare on Elm Street 5: The Dream Child (více)
Trailer

Obsahy(1)

V další z nočních můr se opět setkáváme s Alicí. Ta zjišťuje, že je těhotná. Toho Freddy využije a prostřednictvím snů ještě nenarozeného dítěte si vybírá další oběti. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

Nin 

všechny recenze uživatele

Z první pětice Elm Streetů rozhodně nejhorší díl (jsem velkým zastáncem dvojky, která je dle mého je velmi solidní sequel). Party mladých lidí bývají ve všech dílech podivní trapáci, ale zdejší banda je ještě k tomu nudná. Na druhou stranu se mi líbilo, že brutalita stoupla - místy je to už slušná řezničina. Triky jsou občas fajn, občas naprosto k smíchu (víceméně 1:1). Nápad, že tu je nenarozené dítě, díky kterému se může Freddie dostat i do opravdového světa, není vůbec špatný, ale zpracování je tristní. Příběh nikam nevede a ke konci je to slušná nuda. Velmi nevyrovnaný díl, ale katastrofa to ještě není. (5/10). ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Série dost upadla. Režisér Stephen Hopkins je bohužel jen velmi průměrný tvůrce a byl by zázrak, kdyby ze sebe vydoloval poutavě zrežírovaný horor, který by diváka zaujal. Pětce se stalo přesně opačné. Má několik inovativních nápadů, má působivého Freddyho Kruegera, ale je děsivě nezáživná a nudná. Vraždy nejsou už tak nápadité a hororová atmosféra si rozmyslela svou účast definitivně. Nejvíc tedy pobavil Freddy Krueger ve svém apartním kloboučku, ale tentokrát měl zavraždit i režiséra. Tomu říkám inovativní postup jako hrom. 40% ()

Reklama

Hakha 

všechny recenze uživatele

V době, kdy jsem tento díl viděl poprvé jsem byl na zabíjení ve filmech zvyklí a většinou mě nepřekvapovaly.. ale tenhleten díl Noční můry se mi zdál velice nepříjemně krutý a brutální ve vraždách (proto nedoporučuji sestříhanou verzi, kde jsou tyto scény ochuzeny střihem...). Asi nejpochmurnější a nejnechutnější z celé série Freddyho Kruegera. Mé hodnocení 4 hvězdičky… ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tak jediné co se ve srovnání s předešlými díly zlepšilo, a to výrazně, byly veškeré efekty. Vtipu zde bylo po skromnu a jediný okamžik, kdy jsem se zasmál byla celá ta vražda v tom autíčku. Většinu filmu ovládla nuda. Ovšem až na pár míst, kde nudu vystrnadila trapnost, a to myslím hlavně úseky kdy Freddy nějak povstane z mrtvých a vždycky nějak primitivně ho zabijí, ale to už se táhne nějaký ten díl pořád dokola. Přesto tuhle sérii hodlám dokoukat do konce. * ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia podobne ako pri druhej časti zabúdajú na ústrednú melódiu série čo zrovna veľmi nepoteší, tento diel bol dosť nechutný, miestami chaotický, sebaparodický, menej akčný a vizuálne nápaditý než jeho predchodca, scenár dosť veľká slabota a casting rozhodne nepatrí k tým vydarenejším. Väčšinu stopáže zaberá nuda. Pár dobrých scén sa ale nájde- tá na motorke bola zrejme najlepšia. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (16)

  • Stephen Hopkins měl 4 týdny na natáčení a 4 týdny na střih filmu. Točilo se téměř bez přestávek. Studio bylo z jeho práce natolik ohromeno, že mu svěřilo režii Predátora 2 (1990). (HellFire)

Reklama

Reklama