Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 5: Dítě snu

  • USA A Nightmare on Elm Street 5: The Dream Child (více)
Trailer

Obsahy(1)

V další z nočních můr se opět setkáváme s Alicí. Ta zjišťuje, že je těhotná. Toho Freddy využije a prostřednictvím snů ještě nenarozeného dítěte si vybírá další oběti. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (216)

mm13 

všechny recenze uživatele

Široko-ďaleko najcharizmatickejší hororový hrdina moderných filmových dejín. Bez vážnejšej konkurencie - je inteligentný, má skvelý zmysel pre humor (možno až príliš a z času na čas na svoju hravosť doplatí), vymýšľa politicky nekoretné a veľmi, veľmi originálne spôsoby ako čo najkrutejšie odkráglovať svoje obete, jeho srdcervúca minulosť by liberálnejšie povahy dojala, tí ešte naivnejší dokonca miestami nadobudnú dojem že hrá fair-play (zatiaľ čo fanúšik nadšene tlieska vydarenej paródii na túto a pre takéto "charaktery" určite veľmi nudnú súčasť hier), jeho úsmev ale zostáva neprehliadnuteľne zlomyseľný, úškrn pobavený. Niet takého! Jednotlivé časti pôvodnej pentalógie sa pohybujú niekde medzi miernym až lepším nadpriemerom, hlavne ale vyčerpávajú pôvodný námet do dna, prinášajú tu väčšie tam menšie prekvapenia, nikdy ale nie mimo hraníc svojského sveta. Je sa načo dívať, je sa k čomu vraciať a na čom zabávať. Prvotriedny popcorn, neprekonateľná frajerina! ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Děs a bída. Jediné, co stojí za pozornost, stejně jako u předchozích nepovedených dílů (rozuměj druhý a čtvrtý), jsou kostýmy, masky a lahodné efekty zhotovené na place. Režie je naprosto chaotická/nepřehledná a scénář totálně nekonzistentní postrádající špetku atraktivnosti. Účelu snovým sekvencím a halucinacím rozumím, ale podání příběhu je šílený guláš s mizerně napsanými postavami a dialogy. K tomu jako třešnička pekelná nuda, i když je pravda, že některé mordovací sekvence jsou na jedničku. Démonický Freddy je jako vždy k sežrání, ale zde nehraje takovou významnou roli, což je trochu zvláštní. Bojím se následujícího šestého dílu, který se "pyšní" využitím komických prvků. Ale i tak to protrpím, protože chci celou ságu poctivě shlédnout. P.S. Po poctivém shlédnutí celé sedmidílné série mám jasno. Pokud chcete ušetřit čas a seznámit se s filmy o Freddym Kruegerovi, pusťe si první díl Noční můra v Elm Street a následně navazující třetí díl Noční můra v Elm Street 3: Bojovníci ze sna. Zbylé s klidem přeskočte, protože o nic vskutku nepřícházíte. Možná tak o drahocený čas a ukousané nehty z nudy. ()

Reklama

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Hodně ambiciózní „pětka“ zdůrazňuje comicsovou estetiku celé série a má minimálně dva opravdu skvělé momenty. Celkově se ale utápí v určitém chaosu a nepřehlednosti. Režisér buďto musel najít kompromis mezi svou vizí a zásahy ze strany producentů, nebo si prostě nedokázal poradit se scénářem. Škoda promarněného potenciálu. ()

-Bomba- 

všechny recenze uživatele

Pátý díl Noční můry v Elm Street je pořád stejně kvalitní jako všechny předešlé díly a oproti minulému čtvrtému dílu je tu méně hluchých míst. Masky jsou jako obvykle na vysoké úrovni a hlavní postava, Freddy Krueger, je opět skvělý. Tato část se trochu stylizovala do comicsových příběhu, což mě jako čtenáře comicsů potěšilo. Robert Englung jako by se pro postavu Freddyho narodil... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me prijemne prekvapilo, dej opet navazuje na predchozi, akorat v rolich jsou zas jiny herci, takze clovek uz ztraci prehled, kdo je prezivsi postava a kdo nova. Dej ma tentokrat i docela solidni myslenku o snech ditete, Freddy uz neni jen ten chladnokrevnej zabijak, ale soumen, takze pouzije i par oblecku a ackoliv tu neni tolik smrti, kazda je skvele propracovana, super zabavna a misty i nechutna. Tohle uz fakt zacina spadavat lehce do komedie, ale tak nejak to vubec nevadi. Jediny, co nechapu, coz je ale problem vetsiny dilu, jak muzou pubertaci, kterejm je mezi 15 a 20 a tudiz by meli bejt zvykly na kalby a podobne, tak jak muzou bejt ospaly v deset vecer, usnout pri plavani v bazenu nebo pri veceri. Ale to je detail, jinak jsem si tenhle dil paradne uzil. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (16)

  • Konečná verze scénáře byla hotová teprve několik dní před natáčením. (HellFire)
  • Jméno Lisy Wilcox (Alice) se objeví pouze v úvodních titulcích, ne závěrečných. (HellFire)

Reklama

Reklama