Reklama

Reklama

Sviňák

  • Velká Británie Filth (více)
Trailer 3

Hlavní postava - skotský zkorumpovaný policista Bruce Robertson - je posedlý sexem a kokainem. Měl by vyšetřovat vraždu, ale překáží mu vlastní podivínství, zvyk zahrávat si s kolegy a navíc opravdu miluje ženy. O Robertsona se stará jeho part´ák Ray Lennox  a šéf Bob Toal. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (607)

Spooner 

všechny recenze uživatele

McAvoyova one-man show. Film samotný je sice chvílemi tak šílený a ulítlý, až se se skoro rozpadá na slepenec více či méně povedených scének. Právě díky výtečnému výkonu James McAvoye a vývoji jeho postavy to však i přes jisté neduhy zatraceně šlape a klidně byste si tuhle prochlastanou a prosouloženou anarchii dali hned znova. Jon S. Bairda se vyplatí sledovat. 70% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Absolutní dokonalost a vrchol žánru Komedie! Film není rozhodně vhodný pro všechny! Film obsahuje hodně násilí, sprostých slov, tvrdé pornografie & masturbace, drogy a psychické onemocnění. Suma sumárum je to film, který vás donutí se smát, choulit se a v nejhorším případě snad i zvracet. Já si tuhle šokující jízdu stihl užít už dvakrát, jelikož je film na pochopení docela náročný, ale i na podruhé je to pořád intenzivní, psycho zábava. 90% ()

Reklama

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Leze sviňák po žebříku, leze leze jako král / Vlevo hory, vpravo slunce, ženuška tančí opodál // Šprušle jsou hnáty, lidská záda, šedá kůra mozková / úsměv na rtech, ramty dáty, co ta radost znamená? // Píchá, bodá, nenávidí, pod plachetkou osoba / volá doufá, nic neřídí, žije šminky a tádydá! // Žebřík není, slunce klesá a náš Sviňák dolů s ním / Nikam nelez, nikam padá... a beztak, nikoho to nezajímá. Byl to sviňák, tak co s ním... ___ Spoilery: Zpočátku chvílemi prvoplánově cool, ke konci trochu patetické. Temnotu sráží učebnicově schématické motivy ("nenávidím negry, protože mi jeden dělá do životní lásky" atp.). Jinak ale skvělé. Po zhlédnutí jsem měl chuť zničit si život. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Lehce bláznivá skoťácká sonda do života čůráka co se při snaze o povýšení u policie topí v závislostech, nenávisti, bolesti, vině a slabosti, s tím, že první půlka filmu je silně humorná, v druhý se pak hlavní postava stává takovou troskou, až to není hezkej pohled. Tahák je tu jasnej - McAvoy podává výkon hodnej návštěvy psychyatrie a ukazuje, že umí i s tím nevinným ksichtem dobře zahrát vyšinutýho manipulativního slizáka. Ač to nebyl úplně můj typ postavy, film je to nekorektní, zábavnej a zaslouží si pozornost. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Když život a povaha namíchají v jednom třaskavější koktejl, tak z toho i distinguovanému chlapci mrdne, nic nového. Proč jeblo zrovna synku Mekevojc nepovím, vyčumte si to z filmu sami. S mírnou nechutí však musím konstatovat, že manipulativní trosku kus za poločasem rozpadu zahrál jako z partesu. Obzvláště vyzdvihuji poslední scénu, poslední větu, poslední úsměv- a kouzelný kontrast s následující animovanou částí titulí. Díky hlemýžďákovi za doporučení. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (14)

  • Pilule, které dává doktor Brucovi (James McAvoy), jsou označené jako Lithium, které se běžně podává na léčbu bipolární poruchy. (Folky)
  • Film je natočen na motivy stejnojmenného románu od Irvina Welshe, který je rovněž autorem knižních předloh k filmům Transpotting (1996), Acid House (1998) a Extáze (2011). (Ajka1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno