Reklama

Reklama

Sviňák

  • Velká Británie Filth (více)
Trailer 2

Hlavní postava - skotský zkorumpovaný policista Bruce Robertson - je posedlý sexem a kokainem. Měl by vyšetřovat vraždu, ale překáží mu vlastní podivínství, zvyk zahrávat si s kolegy a navíc opravdu miluje ženy. O Robertsona se stará jeho part´ák Ray Lennox  a šéf Bob Toal. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (607)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Výbušná směs, ve které přes úvodní zábavnost začne jít poměrně brzy do tuhého. Nechci zde chrlit jeden chvalozpěv za druhým, předpokládám že vše bylo již napsáno a tvrdit že James McAvoy je jeden z nejlepších herců dnešní doby by bylo rozhodně nošení dříví do lesa. Tam kde jsem si myslel že Leo DiCapria nemůže letos nikdo ohrozit, tak přesně na tom stejném hřišti se objevil zcela nový, nesmírně silný adept. Detektiv Bruce Robertson je svině každým coulem, lidský odpad tedy konečně dostal svou tvář. Nebýt pro mě trošku slabší druhé poloviny neváhal bych udělit absolutní hodnocení. 80% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Bruce Roberts je detektívom, ktorý čaká na povýšenie. V ceste na novú pracovnú pozíciu mu stojí nielen úspešné ukončenie prípadu vraždy mladého japonského študenta, ale aj konkurencia v podobe kolegov či chorá myseľ, ktorá ho neustále prenasleduje. Dokáže Bruce zvládnuť svoje emócie a tak dospieť k vysnenému postupu? Veľmi zvláštny, no zároveň originálny snímok, ktorý dokáže zaujať nie len príbehom či svojským vtipom, ale aj pohľadom do vnútra naštrbenej psychiky človeka, poznačeného životnou traumou. Takto nejak si to predstavujem ja. Rád by som ešte vyzdvihol herecký výkon Jamesa McAvoya. Palec hore. ()

Reklama

Okara 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě odrovnalo. Do kina jsem šel s představou tuctové komedie, kterých je v zimním období jak naseto. Ani jsem si tak nějak nezjišťoval, o čem to vlastně bude či kdo stojí za vznikem. Zpozorněl jsem ale téměř okamžitě, když mě do oka brnklo jméno Irvine Welsh. A ani jsem se nenadál a už to jelo. Naprosto šílená jízda, kdy se zastaví jen na najetí lajny, exnutí whisky nebo návštěvu bordelu. Myslel jsem si, že dojem ze Sedmi Psychopatů už si asi nikdy znovu nezažiju, ale Filth se tomu přiblížil skoro až na dotek. Skloubení tupého, "puberťáckého" humoru spolu s trochou inteligentního, který svou kvalitou si odvažuji tvrdit šlape na paty takovému Ritchiemu nebo McDonaghovi, a špetkou (spíše hromadou) pořádně černého koření, mě vzalo za srdce, bránice i dokonce slzný žlázy a dojem zanechalo neuvěřitelný. Určitě je potřeba opakovaná projekce, přeci jen složitou dějovou rovinu člověk kvůli podání nemá šanci tolik stíhat. Doporučení pro pozornější: všimněte si nápisu na lécích, zpětně se tak hezky složí puzzle. Jo a nezapomeňte, že ženská je spokojená jen když je dobře najebaná. A obutá. Najebaná a obutá. Více zde. Nejlepší soundtrack z filmu 100% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Diváka čaká defilé brutality, cynizmu, bezbrehého hedonizmu a samozrejme aj pokrútená logika, v ktorej sa všetko točí okolo sexu. Film sa šikovne hrá s divákovou pozornosťou a vnímaním a aj na pohľad odveci scény neskôr dávajú nečakaný zmysel. James McAvoy sa prekonáva každou scénou. Pamätám si ho z Bratstva neohrozených ako tichého slušňáka. Vo filme je Bruce (James McAvoy) ten typ filmového hrdinu, ktorého si obľúbite hneď. Nechutný, úchylný perverzák závislý na kokse, no smejete sa na ňom od samého začiatku. Ste radi, že niekoho takého nepoznáte, no na plátne ho hlboko oceňujete. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Divné, ujeté, hnusné, ovšem dobře natočené a sestříhané do podoby absolutně depresivního krimi thrilleru, který sice jede od začátku v přesně dané linii, ovšem nakonec vás rád vyvede z omylu způsobem vlastním jak Jamesi McAyoyovi, tak S. Bairdovi. Právě McAvoy se totiž jako správný skot do své nesympatické a nevkusné role, po sexu toužícího, feťáka absolutně vžil a svůj talent využil jako snad nikdy dříve. Tato volba mě sice překvapila, ovšem naprosto mě utvrdila v tom, že vycházející hvězda McAvoy zvládne každičkou, nejen hereckou, polohu...75% ()

Galerie (76)

Zajímavosti (14)

  • Keď Bruce (James McAvoy) číta vo výklade výsledky z futbalu, na obrazovke sa zobrazí čas 4:45. V decembri je v Edinburgu o takomto čase už tma, vo filme je však jasný deň. (toi-toi)
  • V knižní předloze je Bruceova (James McAvoy) matka znásilněna schizofrenikem, přičemž z toho otěhotní. Jedná se o stejného muže, kterého Bruce a Ray označují jako „The Beast“, když nutí informátora k vydání informací. (TaNya_)
  • V kanceláři šéfa Boba Toala (John Sessions) visí obrovský plakát filmu 2001: Vesmírná odysea (1968), na který také Bruce (James McAvoy) upozorní. (Seejey8)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno