Reklama

Reklama

Sviňák

  • Velká Británie Filth (více)
Trailer 3

Hlavní postava - skotský zkorumpovaný policista Bruce Robertson - je posedlý sexem a kokainem. Měl by vyšetřovat vraždu, ale překáží mu vlastní podivínství, zvyk zahrávat si s kolegy a navíc opravdu miluje ženy. O Robertsona se stará jeho part´ák Ray Lennox  a šéf Bob Toal. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (607)

misterz 

všechny recenze uživatele

Pekne namixovaný odvar odporu s ľútosťou k jednej osobe na pozadí neskutočnej špiny, násilia, sexu, drog a všetkých možných sviňačin, ktoré si len dokážete predstaviť. Postava Robertsona mi bola v jednom momente neskutočne odporná, v druhom zasa sympatická a v ďalšom som ju ľutoval. A tak stále dokola. Ťažko hodnotiť tento film, to si musí vo svojom vnútri každý urobiť sám. Niekto film odsúdi, iný ho zase pochváli. Aj jedno aj druhé sa počíta, aj jedno aj druhé je podľa mňa správne. Jedno je isté, originalita tu nechýba, ťažko hľadať iný film, ktorý by sa tomuto snímku čo i len trocha podobal. James McAvoy to zahral skvele. Len škoda, autori sa mohli ešte viac ponoriť do citovo rozdrásanej duše hlavnej postavy, rozobrať ho až do morku kostí. Tiež na konci sa mohlo pár vecí lepšie vysvetliť. 75/100 ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Natočit filmovou adaptaci některého z románů Irvine Welshe je celkem prestižní záležitost, o to víc je překvapující, že tuto možnost využil celkem neznámý skotský režisér Jon S. Baird (i když národnost režiséra bude hrát jistě stěžejní roli), který tak ve Sviňákovi sešil dohromady (trochu horkou jehlou) dva nesouvislé projekty - nejdříve se snaží vyvolat ducha legendárních filmových adaptací slavného spisovatele (Trainspotting a Acid House) a mimoděk vyvolá něco z atmosféry raných krimikomedií Guy Ritchieho, pak ovšem přesedlá na zcela jiného koně a halucinogenní jízdou lidským podvědomím si zkouší hrát na amatérského psychologa. Nemusím asi dodávat, že první půle je výrazně lepší. ()

Reklama

hirnlego 

všechny recenze uživatele

(kniha nečtena) Bruce je prima kluk a prostě se umí bavit. Jakmile se ale začne rozplizávat do ustrašeného truchlivého hovna, nechá na sebe řvát kolegyni, kterou měl hned zkraje poslat loktem zpátky do kuchyně, a prostě to všechno tak nějak nemá pod kontrolou, přestává být prima klukem. McAvoy ale prima je - z rozkošného modrookého chlapečka je prvotřídní lesklý slizák. (3 nebo 4*, obojí je správně) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Výbušná směs, ve které přes úvodní zábavnost začne jít poměrně brzy do tuhého. Nechci zde chrlit jeden chvalozpěv za druhým, předpokládám že vše bylo již napsáno a tvrdit že James McAvoy je jeden z nejlepších herců dnešní doby by bylo rozhodně nošení dříví do lesa. Tam kde jsem si myslel že Leo DiCapria nemůže letos nikdo ohrozit, tak přesně na tom stejném hřišti se objevil zcela nový, nesmírně silný adept. Detektiv Bruce Robertson je svině každým coulem, lidský odpad tedy konečně dostal svou tvář. Nebýt pro mě trošku slabší druhé poloviny neváhal bych udělit absolutní hodnocení. 80% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Sakra práce. CSFD projekce mi unikla a začínám toho trochu litovat. No co nadělám. Dal jsem si to pěkně v klídku doma a jsem solidně rozsekanej. Tohle je prostě úlet. Ani nevím kam to vlastně žánrově zařadit. Je to taková drsná černohumorná kriminálka říznutá Trainspotingem nebo něčím podobným. Po nekompromisní první polovině přechází film do trochu vážnější polohy, ale ani ta výslednému dojmu neuškodí. Hlavní hrdina už víc vyjetej snad bejt ani nemůže a když už si říkáte, že všechen prach byl vystřílen a film nemůže ničím dalším překvapit, tak jste nekompromisně přesvědčeni o opaku. Každopádně drsná nálož. Za mě 90% ()

Galerie (76)

Zajímavosti (14)

  • Při první návrhu scény zpívání v autě se uvažovalo, že uslyšíme píseň "I Wanna Know What Love Is" od Foreigner. Irvine Welsh ale nakonec vybral "Silver Lady" od Davida Soula, který hraje řidiče zpívajícího tuto píseň. (Fugas.cz)
  • Pilule, které dává doktor Brucovi (James McAvoy), jsou označené jako Lithium, které se běžně podává na léčbu bipolární poruchy. (Folky)
  • Film je natočen na motivy stejnojmenného románu od Irvina Welshe, který je rovněž autorem knižních předloh k filmům Transpotting (1996), Acid House (1998) a Extáze (2011). (Ajka1)

Reklama

Reklama