Reklama

Reklama

Hasič Jeremy Coleman se se svým otcem stal svědkem brutální vraždy a sám jen tak tak vyvázl živý. Jakožto svědek proti vládci podsvětí Haganovi je umístěn do programu ochrany svědků pod dozor amerických maršálů. Když je však ohrožena i jeho nová identita, je Jeremy nucen podniknout neočekávanou akci, aby získal zpět svůj život a zachránil životy svých nejbližších. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (168)

elanius 

všechny recenze uživatele

(138/2012, DVDRip) / Niekedy klasické filmové klišé, nelogickosť konania postáv resp. neuveriteľnosť ich motivácií pokazia človeku zážitok a prekonajú aj to dobré čo vo filme je. Tentokrát osobne ale Fire with Fire všetko spomenuté odpúšťam. Pre atmosféru a nie moc originálny ale kvalitný námet. Jedná sa o "klasickú" Breaking Bad situáciu. Po tom ako sa hlavná postava stane svedkom vraždy stane sa rovnako aj hlavným svedkom pre obžalobu. Aby sa predišlo nepríjemnostiam s nasratými mafiánmi, Duhamel sa rozhodne vyčistiť ich rady. Po dopozeraní ma napadli dve veci. Z tohoto by mohol byť skvelý seriál, niečo ako Breaking Bad. Za druhé, toto sa tak dostať pod ruku Bena Afflecka, bola by so ďaľšia nezabudnuteľná pecka. Herecky aj napriek účasti Willisa najviac vyčnieva Vincent D'Onofrio. Napriek tomu, že to mohlo byť lešie, Fire with Fire je nadpriemerné, atmosferické akčné krimi. (8/10) ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Snaha o vyostřené emoce a psychologickou drobnokresbu tomuto béčkovému dramatu nesvědčí, rádoby realističnost (hlavní hrdina je zaláskovaný hasič, amatér a nýmand) ani nenechá rozjet pořádnou "revenge" vybíjenou, aby nakopla tempo. Dozajista nejde o nekoukatelnou věc, dilema v hodnocení (dvě nebo tři?) rozseklo až nepodařené plamenné finále. ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Hm, no teda. Velice příjemné překvapení. Filmek už mám nějaký čas doma a sehnal jsem si ho především skrz Brucíka. Škoda, že jsem to dlouho odkládal, naopak jsem rád, že čas na tento snímek již nastal a já se mohl parádně bavit a užívat si jednoduchý příběh s kvalitním obsazením. Čekal jsem klasickou akční podívanou, jenže film se tvářil daleko vážněji, než moje maminka, když jsem si prvně cucl piva. Josh Duhamel je pro mě velikým překvapením, nejen pro jeho vizáž Johnnyho Knoxvilla, ale i pro jeho drsný a hrubý hlásek. Když jsem zavřel oči, tak jsem slyšel The Rocka a to je třikrát takovej. Willisova "bokovka" byla taky slušně zahraná a záporák s "hákáčem" pod bradou byl tatéž nekompromisní. Kdybych si nepřečetl, že jde o Vincenta D´Onofria známého ze seriálu Zákon a pořádek, tak ho ze stapoocent nepoznám. No jo, nemůže brutálně tloustnout jen Seagal. 75% ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Ničím nevyčnívající béčko, kdy nezkušený nýmand vezme pomstu do vlastních rukou. Což sice automaticky neznamená průser, jenže v tomhle případě tu není nic, co by diváka pobavilo. Scénář je tupý a plný děr, Duhamel je jelito, kterýmu nelze věřit ani jednu hereckou pózu (v dramatických situacích je vyloženě k smíchu), Bruce tu jen zbytečně zvedá rozpočet a Rosárce lezou lícní kosti jako smrtce. Hvězdu dávám za hudbu. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

80tkové béčko, které se pro 21.století nehodí. Ční z toho až moc jednoduchost a tupost. To je/není špatné, když se jedna o revenge movie, kde se mihne Bruce Willis na pět minut a dá jen facku jednomu náckovi. Josh Duhamel je fajn a unese tíhu drsňáka, ale to musel být hasič ještě sirotek? Konečná scéna je špatná i na béčko. Nemluvě o špatně generovaných plamenech v PC. Jednou a dost! Imho Bruce asi opravdu odchází do důchodu, když teda ani jednou nevystřelí a předvádí jen znuděný obličej. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (3)

  • Film je věnován herci Justinu Holecekovi, který zemřel v roce 2009. (Terva)
  • Po filmu Sin City - město hříchu (2005) se jedná o druhou spolupráci hereckého dua Bruce Willis a Rosario Dawson. Herci Josh Duhamel a James Lesure si spolu zahráli hlavní role už v seriálu Las Vegas: Kasino (od r. 2003), kde rovněž hráli kolegy v zaměstnání. Josh Duhamel a Kevin Dunn si spolu zahráli také ve všech dílech série Transformers. (mzss1)
  • Napriek tomu, že sa väčšina filmu odohráva v Kalifornii, tak celé natáčanie prebiehalo v meste New Orleans v Louisiane. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama