Reklama

Reklama

Přežijí jen milenci

  • Velká Británie Only Lovers Left Alive (více)
Trailer 3

VOD (1)

Adam - talentovaný hudebník ve stylu 60. let, žije v ponurém Detroitu. Zoufalý z toho, kam ten svět spěje, čím dál častěji přemýšlí o sebevraždě. V teplém Tangeru žije jeho tajemná, stylová přítelkyně Eva, co miluje poezii a ráda večeří s Christopherem Marlowem. Adamu i Evě je více než tisíc let. Před několika staletími, se dohodli, že kvůli čerstvé krvi nebudou zabíjet lidi a dobývat krev budou v nemocnici. Není to tak dávno, co se rozhodli žít odděleně. Moc dlouho jim to ale nevydrželo a Eva už vystupuje z letadla v Detroitu. Oba cítí, že se má stát něco nebezpečného. Brzy přijíždí do města i mladší sestra Evy - nekontrolovatelný šílený upír, který neumí ovládat své emoce. Ve městě začínají podivná úmrtí a tak musí Adam i Eva uprchnout do Alžírska. Problémy teprve začaly a vypadá to, že konec světa přeci jenom nastane a smrt není daleko... Smrt? Není příliš brzy? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Diskuze

venalce

venalce (hodnocení, recenze)

Falconica

Znáš to, zákon schválnosti funguje vždy a všude, všimla jsem si toho asi před pěti minutami O:) A bohužel by se mi Brno zamlouvalo víc.

na příspěvěk reagoval Falconica

Kulibrnda

Kulibrnda (hodnocení, recenze)

bloodcountes

Hezky napsané. Je pravda, že v dnešní záplavě produkce, kde jde převážně o akci a drama, je podobně laděný snímek vzácností. A já osobně jsem si u něj opravdu příjemně odpočinula. Bylo milé v poklidu sledovat myšlenky postav, poslouchat geniální hudbu a občas se pousmát nad vtípky, které z dialogů občas vystrčí růžky. Jinak pokud vím, film i nějakou akci původně obsahoval. Po té, co byl Jarmush požádán, aby jí bylo víc, nechal vystřihnout i tu, která tam byla. To je všeříkající.

bloodcountes

bloodcountes (hodnocení, recenze)

innocence__

nemusej bejt všechny filmy jenom na podívanou, na zábavu a tak podobně. Skrze filmový obraz (nejrůznější formálně i obsahem) se člověk může taky dostávat do míst, kam se obvykle nedostává... sám do sebe, do tajuplných rovin existence svojí i světa, někdo jenom do svý hlavy, kde najde dávno poztrácený věci, nápady, ideje, vzpomínky, inspirace...

Někdy je dobrý nehonit čas zběsilou akcí, ale naopak čas zpomalit, zastavit...a když se to stane,  jdou vidět a vnímat všelijaký podivuhodný věci, který ve fofru vidět a vnímat prostě nelze. Jistě, jde to i ijnak, meditací třeba nebo třeba jenom taková chvíle  nemyšlení a koukání do blba může stačit, ale jde to i sledováním filmu, něčeho, kde se zdánlivě nic nebo skoro nic neděje. Ne vně. Ale děje se uvnitř (nebo aspoň může se dít).

V knize Dona DeLillo Bod Omega je pěkně popsáno, jak se člověk dívá na nějaký experimentální promítání filmu, který on zná, ale tentokrát je neskutečně zpomalený, takže se promítá asi tři dny. A píše, co se děje s filmem, s pozorovatelem, v něm, ve všem okolo... To jsou světy a možnosti, který ti možná ještě nikdy ani nepřišly na mysl.  Co všechno jde dělat, co všechno jde zažít.

Pomalý filmy jsou pomalý z mnoha dobrých důvodů, ale lidi, kteří už ztratili schopnost se zpomalit a naladit a reagujou už jenom na klipy, to prostě nedávají, no.,...Leda by se to naučili, což určitě jde.

na příspěvěk reagoval Martin741, Kulibrnda

innocence__

innocence__ (hodnocení, recenze)

Jo aha, takze cim dyl cumi nekdo z okna na brizy plapolajici vetve, tim vic je to kuuul, ok prehodnotim svoje mysleni...a nebo ne.

na příspěvěk reagoval bloodcountes

Falconica

Falconica (hodnocení, recenze)

venalce , DannyBoy80

DannyBoy80: To je jak ptát se, kdo může poslouchat Metallicu i Depeche Mode zároveň, nebo kdo může jíst maso a přitom mít rád vegetariánskou kuchyni...a jako proč ne pro všechny bohy? Je nám snad deset, aby jsme se škatulkovali do subkultur? :-)

venalce: k tomu, jestli to budou hodnotit hvězdy ČSFD...no teď se uvidí, když na to je v Lucerně promítačka zdarma:-DD

na příspěvěk reagoval venalce, DannyBoy80

Uživatel bloodcountes smazal svůj příspěvek.

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

innocence__

To je Jim jarmusch, on ma takyto styl vypravania. A to je este furt nic, zozen si Tarkovskeho alebo Bergmana, potom uvidis a zazijes brutal. tristvrte hodiny kamera cumi na sachovnicu bez pohnutia, a su este vacsie brutaly!

na příspěvěk reagoval Madsbender

innocence__

innocence__ (hodnocení, recenze)

5 minut hraní na kytaru, 5 minut procházka noční ulicí, 5 minut vypití jahodovýho jelzina, 5 minut orgasmu nad druhy kytar, 5 min čumění z vokna na debily, 5 min ležení na gauči a čumění, 5 min hraní na housle, 5 min balení věcí směr detroit, 5min už ani nevim čeho a 45 minut v hajzlu...to jeli zrovna autem, tak jsem to posunul o 20minut a pořád jeli autem...74%? Aha, asi jsem z Jupitera nebo si nedokážu vysvětlit jak někdo takový sračce může vypálit takový hodnocení..akorát jsem zas nasranej.

na příspěvěk reagoval Martin741, bloodcountes, bloodcountes, Martin741

DannyBoy80

DannyBoy80 (hodnocení, recenze)

ja si rikal kdo muze mit rad Twlight i Jarmusche a ted uz to vim :D neslo mi to do hlavy, ale nakonec mi to bylo objasneno

na příspěvěk reagoval Falconica

bloodcountes

bloodcountes (hodnocení, recenze)

venalce

můj vkus je hrozně širokej a taky se časem celkem významně mění. Mění se moje naladění. V životě před TWL jsem žánr teen romantiky neviděla, vůbec milostný vztahy mě ve filmech nikdy nezajímaly - neviděla, neznám. Možná proto jsem nebyla znuděná zástupem předchozích romanťáren a možná i proto mi to připadalo zábavný, protože první:) Mě na tom hrozně zajímalo to napětí mezi světy, který na jednom místě koexistovaly. Napětí mezi Edwardem a Bellou. Psychologie postav, které se teoreticky nikdy neměly dát dohromady, kdy jde o stav - oběť x predátor. Takový věci mě zajímaly vždycky a tady to bylo dost pěkně zpracovaný.  Nevadilo mi, že upíři můžou na světlo a podobný technikálie, prostě byli JINÍ a to stačilo. Filmy o jiných mezi "normálními" jsem měla vždycky moc ráda. Taky mi to bylo blízký tématem touhy (po krvi) a nutností ji potlačit, ovládnout. Tohle osobně znám, jakož i vegetariánství.  Mnoho rovin příběhu se mě prostě nějak osobně dotklo, takže to cvaklo a já jsem z toho byla totálně na větvi:) A byla jsem na větvi z toho, že jsem na větvi, protože jsem to fakt nečekala a na filmy jsem se podívala až dva roky po premiéře prvního kusu:)))))

venalce

venalce (hodnocení, recenze)

bloodcountes

Jsi světlá výjimka, lidi srovnávají. Někdy se to přímo nabízí, ale tady je to zrovna jak srovnávat "jabka a hrušky". Pro mě osobně je tohle první Jarmuschův film, nestydím se přiznat, že mě to zajímá hlavně kvůli tématu a hereckému obsazení, vychutnala jsem si, jak si pohráli s upírskou mytologií, ale, jak píšeš, primárně je ten film o nečem jiném, takže mi jakékoli srovnávání s jinými upírskými filmy přijde mimo mísu, zvlášť pokud by se jednalo o Twilight, který je objektivně na nižší úrovni. Přece mi nechceš tvrdit, že jsou to stejně propracované filmy jako OLLA. Tím se nechci navážet do tvého vkusu, to je opravdu každého věc, co se komu líbí, tou úrovní jsem měla na mysli, že každý z těch filmů byl natáčen za jiným účelem, podle poptávky toho kterého publika a Twilight nikdy neměl za účel být hlubokomyslným filmem. Proto jsem to označila za jinou úroveň, ale s vkusem a osobními preferencemi to nemá nic společného.

na příspěvěk reagoval bloodcountes

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

Rozhodne sa vsak na to chystam uz len preto, ze som fanda hororov a tu predsa ide o upire. A to ma vzdy bude fascinovat.

na příspěvěk reagoval bloodcountes

bloodcountes

bloodcountes (hodnocení, recenze)

venalce

jaké tendence a jaké úrovni? Mě se líbí oboje, TWL i OLLA, Interwiew i Dracula, dokonce i ta zatracená Královna prokletých,  ale proč bych to proboha živýho měla nějak srovnávat mezi sebou??? Je to každý jiný (například Interwiew a Královna se od sebe liší jako noc a den a ani jsem si nechtěla připouštět, že Královna je jakési pokračování -nebo snad prequel?- Interwiew.) Každý má něco do sebe.

v OLLA jde hlavně o tu Jarmushovskou atmosféru, o jeho styl, jde o výpovědi a geniálních herecký výkony. To, že jsou to upíři, tam není nijak zásadní a explicitní, je to jen řadová ingredience příběhu, který vlastně ani příběhem není. Sakra, jak o tom píšu, mám chuť pustit si to znova...ale počkám až do kina, ať to má grády:)

na příspěvěk reagoval venalce

Související novinky

Jim Jarmusch zahájí Cannes

Jim Jarmusch zahájí Cannes

12.04.2019

Nová zombie komedie Jima Jarmusche The Dead Don’t Die 14. května slavnostně zahájí letošní filmový festival v Cannes. Snímek si zde tak odbude svoji světovou premiéru podobně jako Jarmuschovy… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Jim Jarmusch a upíří romance... Cože?

Jim Jarmusch a upíří romance... Cože?

31.01.2012

Pokud jste nevěřili, že se konec světa opravdu blíží, tahle zpráva to definitivně potvrzuje. Král nezávislého filmu se po několika letech vrací za kameru a natočí... upíří romanci kříženou s… (více)

Reklama

Reklama