Reklama

Reklama

Volte mě!

  • USA The Campaign (více)
Trailer 2
USA, 2012, 85 min

Bratři Mitchovi jsou zazobanými Američany, kteří uplatňují svou moc prostřednictvím ovládání lidí na důležitých místech. Když se kongresman Cam Brady dopustí veřejného faux pas před nadcházejícími volbami, rozhodnou se využít vzniklé situace a nasadit proti němu svého kandidáta, který jim má zajistit vliv nad oblastí Severní Karolíny. Jejich mužem je Marty Huggins - naivní ředitel místního turistického centra. Mezi oběma kandidáty se rozhoří těžký boj, ve kterém se na pravidla slušného chování nehledí. Brady brzy přijde o své postavení, volební příznivce i manželku s dětmi. Jeho syn se dokonce postaví na stranu protivníka, což ho dovede téměř k šílenství. A to nejhorší ho teprve čeká? (TV Nova)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (253)

swe 

všechny recenze uživatele

“Pro vítězství hodlám udělat cokoliv, i kdybych měl poslouchat Metallicu v sauně! Ostrá politická satira místy vystupňována do absurdních (parodických) výšin. Humor občas až příliš obscénní, což ale dokresluje kontrast mezi tím, kterak se politici prezentují na veřejnosti a jací jsou ve skutečnosti. Mimo to Campaign disponuje množstvím opravdu nezapomenutelných dialogů a scén (společná motlitba, “rainbow land”, kojenec, komunistický pes...) . Zklamal mne jen závěr, který bych uvítal ve stylu “tak to je a nikdy se to nezmění” než naivní a hloupé “Pravda a láska vítězí nad lží a nenávistí”. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Synergie. To je něco co - obzvláště v komediálních vodách většinou nefunguje - živým důkazem jest film s kouzelný slovenským názvem Pr(e)dvolebné sľuby. Humorný součet veteránských person Jaye Roache, Willa Ferrella a Zacha Galifianakise nespouští automaticky obvyklý hurónský uragán, spíš takováta drobná úšklébnutí. I když občasné záchvěvy, hlavně v reakci na Ferrella, jsem pociťoval, kulťák jako filmy Adama McKaye tohle nikdy nebude. 40 % ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

"Buď vůle má jak v nebi tak i ve vrtulníku..." tento a ještě pár momentů mě odrovnalo. Škoda že je ve filmu vtipný pouze Will Ferrell. Zach Galifianakis mu zde moc nestačí. Hraje si to svoje, pořád to svoje a ani při střídání motivací nevypadá jinak. To Ferrell je ujetý, zábavný a když na to přijde, tak i soucitný. Mít Ferrell jiného oponenta, mohlo to být asi ještě lepší. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Lehce zkarikovaný průběh jedněch senátorských voleb v USA. 1) Veskrze nesympatičtí herci v nepříliš vtipné poněkud vulgární crazy komedii mě určitě nepřimějí, abych si ten film pustil znovu. 2) Ovšem cosi mě ponouká k domněnce, že vlastně ani nejde o komedii, ani o přílišné přehánění. Zobrazené metody a prostředky spolu s finančním krytím za zády, myslím, dobře vystihují stav liberálních režimů, které si říkají demokracie. 3) Nejsmutnější je, že v prostředí informačního šumu současné doby mají podobné filmy stejnou šanci na vyburcování veřejnosti jako má předčítání Platonových spisů vliv na růst žabí populace v Motolských rybnících v Praze. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Filipínští provozovatelé kolotočů jsou páteří tohoto národa." Bude se vám chtít zvracet. Mě se chtělo. Ne proto, že by byl film špatný, ale proto, že není a to hlavní vystihuje (sice trochu ad absurdum ale přesto) parádně a do hloubky. Tenhle film nakládá úplně každému - voličům, kanidátům, těm v pozadí. Ferrell je bez debat, počítám, že si svou roli náležitě užíval, Galifianakis u mě děfinitivně konečně překročil Pařbovskou hradbu. Co mě ale nejvíce rozsekalo a bavilo, jsou obě manželky kandidátů, ty jsou neskutečné. Dobrá volba obsazení i charakteru. Chtěl bych mít doma obě. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (10)

  • Labradory a retrievery sú vo filme predstavené ako typické americké psy, avšak labradory pochádzajú z Kanady a retrievery zase z Veľkej Británie. (vander19)
  • Cam Brady (Will Ferrell) vo filme konfrontuje okrem iných aj psíka Uggieho. Tento Parson Jack Russell teriér získal za svoj výkon vo filme The Artist (2011) Zlatý obojok (tzv. “psieho Oscara“), cenu pre najlepšieho psieho herca vo filme. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama