Reklama

Reklama

VOD (1)

Vesmírem se řítí obří asteroid, který už za tři týdny zničí život na Zemi. Lidé se snaží dohnat vše, co během dosavadního života zameškali. Pojišťovák Dodge hodlá využít zbývající čas k tomu, aby našel svou středoškolskou lásku. Osud mu však přivede do cesty mladou ženu ze sousedního bytu. Lidstvo se ocitá v bezvýchodné situaci, vesmírem se řítí obří asteroid, který se už za tři týdny střetne se Zemí. Přesné místo dopadu asteroidu vědci z bezpečnostních důvodů tají, jisté však je, že za pár týdnů zbude z naší planety pouze spáleniště. Lidé se chaoticky přesouvají z kontinentu na kontinent, snaží se dohnat to, co během svého dosavadního života nestihli, a dělají věci, které roky odkládali. Pouze pojišťovák Dodge se nikam nežene a dál žije svůj pochmurný život. Je osamělý, po zprávě o blížící se apokalypse ho jeho žena Linda opustila s milencem, jeho matka už nežije, děti nemá a svého otce viděl naposledy před pětadvaceti lety. Přátelé se mu snaží dohodit některou ze svých známých, jemu však připadá zbytečné budovat si tři týdny před koncem světa vztah. Ve vzpomínkách se vrací ke své dávné lásce Olivii. Přestože se po rozchodu s ní oženil s Lindou, Olivia navždy zůstala v jeho srdci. Jednoho večera, dvanáct dní před očekávaným koncem světa, se na Dodgeově terase objeví plačící žena ze sousedního bytu, Penny. Je nešťastná, protože nestihla poslední letadlo a už nikdy se neuvidí se svou rodinou, a navíc se právě rozešla s přítelem. Penny usne na Dodgeově gauči, a když se probudí, doprovodí ji Dodge do jejího bytu. Mezi dveřmi předává Penny Dodgeovi hromádku dopisů, které pošťák během uplynulých let omylem vhodil do její schránky. Penny se stále chystala, že donese Dodgovi jeho poštu, nikdy to ale neudělala. Mezi hromádkou dopisů najde Dodge psaní od Olivie. Píše, že je rozvedená, má malého synka, a že nikdy nepřestane litovat toho, že se s ním rozešla. Vzápětí Dodge zjistí, že se k jejich domu blíží rabující a demolující rozlícený dav. Spěchá do sousedního bytu varovat Penny, v jejím bytě však narazí na jejího bývalého přítele Owena. Musejí rychle zmizet, město se stalo životu nebezpečným místem. Penny má poblíž domu auto a pokud dostane Dodge z města, ten zařídí, aby se ještě před koncem světa setkala se svými rodiči a bratry. Penny nechá Owena napospas rozlícenému davu a ujíždí pryč, na předměstí jí ale dojde benzin. Dodge a Penny pokračují pěšky, cestou Dodge Penny vyčte, že mu zničila život tím, že mu zadržovala dopis do Olivie. Penny se cítí provinile a navrhne Dodgeovi, aby se společně vydali Olivii hledat... (TV Prima)

(více)

Recenze (255)

gandie 

všechny recenze uživatele

Film velice příjemný, ale chvíle kdy se kamera soustředila na Keiru - jsem opravdu jediný, komu ty její "transformace" obličeje lezou na nervy už od Nebezpečné metody? ()

luongovaee 

všechny recenze uživatele

povolte kravaty, přestaňte platit hypotéky a utečte od svých manželek. je konec světa. optimističtější reprodukce melancholie a steve carell jako úchylná karikatura pana darcyho. ()

Antonymi 

všechny recenze uživatele

Příjemný film s hrdiny, které si možná nutně nezamilujete, ale vadit vám nebudou, s logicky vystavenou dějovou linkou a poklidným průběhem, který se díky bohu obejde bez množství komických vedlejších postaviček nebo situací, které by člověk u podobného filmu očekával. Je to obyčejná přímočará romantická road trip s nevyhnutelným koncem, který se odráží už v názvu a tudíž nepřekvapí. Neurazí, nenadchne, čistý průměr. ()

Olafa 

všechny recenze uživatele

Milý a tragický film zároveň. Nálepka "komedie" mu však vůbec nesluší. Některé vtípky vypadají až nepřirozeně a opravdu vtipná je tu jenom jedna postava a té si užijete jen asi 5 minut. Pakliže se na film ale nebudete dívat jako na komedii, ale jako na drama/romantiku/road movie, budete spokojeni. ()

Shaman::.. 

všechny recenze uživatele

Autor snímku se asi podíval na výbornou Melancholii a řekl si, že se dá z apokalyptického námětu vytřískat ještě jiný žánr. Bohužel vznikl z toho nesourodý snímek. Ani komedie, ani romantická "melanchodramedie". ()

BlackVelvet 

všechny recenze uživatele

Svym zpusobem lehke a usmevne, na pozadi docela vazneho tematu. Prekvapive konec dobre nedopadne (zalezi tedy na uhlu pohledu, individualne to je happy ending, jako celek ne) , takze mne to hodne prekvapilo. Cekala sem, ze to zase bude sladkobolne a nakonec konec dobry, vsechno dobre a ono ne. ()

MyFairLady 

všechny recenze uživatele

Ked sa blizi koniec sveta, cloveku je dobra aj spolocnost pravdepodobne najotravnejsej susedy... Na filme zaujimave v podstate len to, ako sa rozne postavy ne/vyrovnavaju s koncom sveta. ()

doogiemus 

všechny recenze uživatele

Tak tento film ma neskutočne ukľudnil a prinútil ma zamyslieť sa nad tým dňom, ktorý očakávam vo viere (samozrejme nie koniec sveta pre asteroid, ale ten biblický koniec sveta). Zvláštnym spôsobom bol tento film pohladením mojej duše, a zároveň dobrým zobrazením toho, že proti smrti sám človek nič nezmôže. Kto má práve "premýšľacie obdobie", odporúčam. ()

Mates Hradecky 

všechny recenze uživatele

Tento film se nedá jednoduše zašuplíčkovat. Je vtipný, ale není to komedie. Je o lásce, ale není prvoplánově romantický. Má katastrofickou zápletku - ale o přežití tu nejde. Nastoluje otázku - co je důležité v životě a co bych dělal, kdyby zbývaly do konce všeho 3 týdny. Pokojně plynoucí drama bez dramatických zvratů. Steve Carell velmi dobrý. Milovníci klasické hollywoodské produkce - pracky pryč! ()

Tweetak 

všechny recenze uživatele

Bez happyendu, tak to má o hvězdu méně. Zajímavý film, zajímavý námět. Člověk se nato dívá a přemýšlí, ani ne moc o filmu, ale o sobě. ()

Alvin 

všechny recenze uživatele

Z první ještě docela zábavné půlky se to postupně překulí v nezáživnou a natahovanou romantiku a jediné co jsem si přál, aby už toho ňoumu a vychrtlou Keiru rozplácnul nějaký pořádně velký meteorit. ()

Motyuek 

všechny recenze uživatele

Začátek byl slibný, hezky se to začínalo rozjíždět. Nicméně za ten konec by si autoři zasloužili krutý trest. Po dokoukání jsem to smazal z disku a budu se tomuto snímku nadále vyhýbat. ()

gael83 

všechny recenze uživatele

Nedotažené, maniodepresivní a dementní v čisté podobě, utahující si ze všeho a všech v poslední minutě lidstva. SHIT! ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy pro Keiru a za to, že je to snad jediný romanťák odehrávající se na konci světa. K úplné dokonalosti už chybělo jen to, aby si na konci pořádně zapíchali. Co taky dělat jiného v posledních minutách života, že??? ()

Fleur F. 

všechny recenze uživatele

Po všech typických katastrofických filmů typu 2012, mi tohle podání přišlo osvěžující. Ačkoliv to od filmu o konci světa nečekáte, chvílemi se upřímně zasmějete. "Za nejlepší lidi planety v průběhu věků byli zvoleni Ježíš a Oprah." Pro Steva Carella je tohle šance ukázat, že dokáže zahrát i postavu, která se rovnou neparoduje, a pro Keiru Knightley role další dívky ztracené v realitě, ale musím uznat, že nikomu bych to nevěřila tolik, jako jí. ()

dr.who 

všechny recenze uživatele

Sladene umelym sladidlom, herecky mi Knightley abslutne nesedi, ale dojem z filmu napriek tomu velmi dobry, i navzdory tomu, ze od zaciatku viete ako to skonci.. ()

Chirurggg 

všechny recenze uživatele

Krásný film, dostane z vás emoce. Keira je výborná i Carell je moc dobrý, zajímavý pár. Parádní hudba - starý pecky mě dostávaj. ()

Reklama

Reklama