Reklama

Reklama

Newyorský obchodní magnát Robert Miller spravuje fond spolu se svou dcerou Brooke a chystá se ho prodat s velmi slušným ziskem. Má pohodlný život a ten si zpříjemňuje poměrem s mnohem mladší ženou, galeristkou Julie Cote, které také finančně pomáhal. Nicméně aniž by to Brooke a většina jeho zaměstnanců věděla, Miller upravil účetní knihy společnosti a půjčil si 412 milionů dolarů od svého přítele, aby pokryl investiční ztrátu a vyhnul se vyšetřování pro podvod. Potenciální kupec, James Mayfield, brzdí proces nákupu a Millerův přítel – věřitel chce, aby mu půjčku splatil. Miller říká, že potřebuje, aby peníze zůstaly na jeho účtu, dokud nebude dokončen audit prodeje. Naplánuje si schůzku v restauraci, během níž mají být podepsány smlouvy, ale je to ve stejný večer, jako Juliina výstava v galerii. A Miller svatosvatě slíbil milence účast. Julie mu po celou dobu jeho obchodní schůzky neustále píše a volá. Jenže jednání se vleče, protože všichni čekají, až dorazí Mayfield. Když se neobjeví, Miller znechuceně odchází. Než se stačí vzdálit, Brooke ho informuje, že našla finanční nesrovnalosti ve starých účetních knihách. Otec ji však odbude. Miller se konečně dostaví do galerie, ale naštvaná Julie mu řekne, aby odešel. Po chvíli váhání se Miller rozhodne na Julii počkat u ní v bytě. Pohádají se, ale on ji přesvědčí, aby s ním jela na noční výlet. Nepozornost a mikro spánek mají za následek nehodu, při které Julie umírá. Zraněný Miller si uvědomí, že musí popřít svou účast na nehodě... (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (240)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Zločiny a poklesky. Nicholas Jarecki po nepodarených Informátoroch vykazuje citeľné zlepšenie, hlavne čo sa scenára týka. Veľmi inteligentne napísané a na US pomery až prekvapivo málo vysvetlovania. Martinézova hudba tomu dodáva úžasne moderný feeling, Gere sa snaží ako o život, Roth klasicky vynikajúci, rovnako ako Sarandonová aj na minimálnom priestore, ale Brit Marling aj tak prehráva všetkých okolo. Opäť. 75%. World is cold ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Celkom dobrý thriller s veľmi kvalitnou zápletkou, ktorá sa čoraz viac komplikovala a keď už sa zdalo, že jeden problém ubudol, tak hneď na to pribudol zas nejaký ďalší problém. Niektoré veci síce boli trochu mimo logiky, napr. ten falošný manipulatívny dôkaz, ale musím uznať, že spád to malo vynikajúci. Akurát sa mi nepáčilo, že koniec bol akoby predčasný a osudy viacerých postáv zostali bez konkrétneho záveru. Celkovo som čakal nejaký oveľa zamotanejší a prekvapujúcejší koniec. No a škoda, že Julia sa tak skoro poberala preč z celého príbehu, na Laetitiu Castu sa pozeralo naozaj dobre. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Richard Gere nestandardní, ale výborný v pomalejším ale scénáristicky propracovaném thrilleru, o muži, který má vše, ale prožívá období, kdy se mu jeho dokonale postavený domeček z karet postupně hroutí. Gere, zde není žádné neviňátko a rozhodně ví, že aby si zachránil svou životní úroveň a možná i krk, nesmí hrát podle pravidel a přesně podle toho i jedná. I přesto, že má film vyloženě pomalé tempo a nevygraduje v žádný nečekaný nebo strhující závěr, má rozhodně co nabídnout a minimálně všichni, kdo touží po chytrém filmu, dostanou co si přejí. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Jó Roberte, jednou to muselo prasknout, stačila jedna smrtelná havárie a už jsi se vezl. Ale v tvém finančním impériu se dá s penězi ledacos podniknout a ty jsi velmi inteligentní, tak jsem ani chvíli nepochybovala o tom, že rozjedeš velkou mašinerii záchranných akcí. Jen lituju trochu tvojí dceru, která zřejmě žila v bláhové iluzi, že v těchto kruzích funguje vše podle zákonných regulí. Richard Gere hrál senzačně, stylově a elegantně zároveň a jsou to přesně ty role, kde se pohybuje s grácií jemu vlastní. A moc sympaticky na mě vykukoval i Nate Parker v roli Jimmyho. Popravdě jsem trochu překvapená tak nízkým hodnocením a i když souhlasím s tím, že to mělo všechny atributy USA filmů, což se mnohým nelíbí, tak to byl kvalitní a inteligentní psychologický thriller s velmi uspokojujícím závěrem. A přes menší trhlinky, které jsem postřehla ho stejně považuji za nadprůměrný snímek, potažmo za velmi zdařilý počin neznámého Nicholase Jareckiho. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Nicholas Jarecki | Hudba: Cliff Martinez | Distribúcia: Lionsgate | Štúdio: Green Room Films, Treehouse Pictures, Artina Films | Rozpočet: 12 miliónov $ | Tržby: 35,5 miliónov $ | Ocenenia: Golden Globe - 1 Nominácia (Richard Gere), AAFCA - VR (Nate Parker), CFCA - Nominácia Nádejný režisér (Nicholas Jarecky), NBR - Top10 Nezávyslých filmov, PFCS - Nominácia Najlepší scenár (Nicholas Jarecki) Spolu: 3 výhry a 5 nominácií || Pôsobivý thriller, ktorý zo začiatku totálne strhne pozornosť, a vytvára dychberúce napätie. Je radosť pozorovať Gere-a, ako herecky spracováva morálne lavírujúcu postavu. Jarecki odviedol vynikajúcú prácu vzhľadom k tomu, že si príbeh napísal sám, a zároveň film režíroval, ale jeho schopnosť udržať tempo od začiatku do konca ešte nie je úplne vyvynutá. Inu, je ešte dosť mladý na to, aby stihol vytvoriť niekoľko ďalších nadpriemerných, verím že i pamätihodných filmových diel. Tim Roth sa objavý len na niekoľko scén, a tak jeho postava nemá veľmi priestor pre vyvýjanie, ale ako vždy, i v tomto filme jeho obsadenie stálo za to. Škoda slabšieho konca. Pre Jareckiho to je ale len začiatok. 68% | FullHD, THX, EN DTS | ()

Galerie (84)

Zajímavosti (8)

  • Meno sudcu vo filme, Rittenband (Tibor Feldman), je meno skutočného sudcu rozhodujúceho v mnohých prípadoch celebrít, vrátane súdu s Romanom Polanskim v sedemdesiatych rokoch. (S3MIR)

Reklama

Reklama