Reklama

Reklama

Billy byl kdysi chloubou policejního sboru, jenže když jeden gauner znásilnil a zavraždil sestru jeho přítelkyně, rozhodl se, že trochu obejde spravedlnost a potrestá ho sám trestem nejvyšším. Z obvinění z vraždy ho vyseká přímluva kamaráda u starosty Nicholase Hostetlera (Russell Crowe), jemuž stačí zatahat za pár nitek, aby bylo obvinění smazáno. Billy svůj neuvážený skutek odnese jen vyhozením od policie. Snaží se protloukat jako soukromé očko, ale příliš mu to nejde. Když už neví, kudy kam, zjeví se znovu na scéně starosta Hostetler a nabídne mu práci. Má sledovat jeho vlastní ženu (Catherine Zeta-Jones), která ho údajně podvádí s člověkem z týmu starostova politického oponenta. Lukrativní nabídku, kterou by levou zadní zvládlo i průměrné soukromé očko, Billy přijme, netuší však, že tímhle rozhodnutím strká hlavu do oprátky. Z banální sledovačky a příběhu o nevěře se totiž vyklube pořádně morbidní příběh, v němž se objevují první mrtví, a Billy je v tom najednou až po uši, protože si uvědomí, že možná nestojí na té správné straně barikády. Ve chvíli, kdy už není komu věřit, se musí spolehnout jen na svou pistoli a víru, že dokáže najít důkaz, který mu přinese vykoupení a záchranu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (329)

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Marky Mark a jeho velká nuda. Zlomené město je další kriminálkou, kde se Wahlberg pohybuje ve stejném charakteru, tentokrát dostal jako sekundanta Russella Crowea, který se za jeho zády snaží protlačit snímek jako politický thriller. Marně. Nový snímek Allena Hughese je průměrnou nudou, která jen díky několika zábleskům něčeho víc a hereckému obsazení neskončí v propadlišti dějin. [55%] ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Ak sa raz ponoríte do špinavých korupčných káuz, nečakajte napätie. Skôr prehŕňanie sa stovkami strán zmlúv. Dôvodom tejto nezáživnej úradníčiny je snaha o nájdenie presne toho ustanovenia, ktoré usvedčuje skorumpovaného zmrda či (dnes čoraz častejšie) zmrdku z jeho/ jej finančnej nenažranosti na úkor kohokoľvek. Nuž a snaha napchať takúto úradnú nezáživnú piplačku do thrilleru o jednom skorumpovanom americkom starostovi bola zjavne nad sily tvorcov. Prekryli síce všetku tú administratívnu nudu zaujímavým príbehom o ex policajtovi, pre ktorého je spravodlivosť viac než čokoľvek iné, ale ten príbeh pôsobí dosť obohrato. Ako vystruhnutý z každodennej reality. Ex poliš si zarába ako súkromné očko. Prevažne fotografuje súložiacich neverných mužov a ženy, ktorým ich libido a ambície nijako neumožňujú párovú vernosť. Potrebujú si svoje sliznice pravidelne otrieť o sliznice iných samcov či samičiek, lebo pudy. Pri jednej takejto zakázke pre starostu narazí na špinavosť. Dobehne ho síce vlastná minulosť, spravodlivosti je však samozrejme (sme na pôde komerčného usa thrilleru) urobené zadosť. Jemný nadpriemer. ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

Ajajaj. A je to tu zase. Film, který má skvělé herecké obsazení a zajímavý námět, ale diváci si ho budou pamatovat jako průměrné krimi, které si víc než jednou nepustí. A čím to je? Plytkým tempem, nulovou gradací, slabým scénářem a režisérem začátečníkem. Tah na branku to naprosto postrádá a jen díky relativně nečekanému závěru se tento film nedostane pod průměrnou hranici. Alespoň tak je to u mě. Ještě že jsem dal přednost domácímu promítání před kinem. To bych peněz tentokrát litoval. 60% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Billy je mužom zákona, ktorý neuvážene pomstí brutálnu vraždu sestry svojej priateľky. Za tento čin je "spravodlivo" postavený pred súd. Dôkazy voči jeho osobe sú jasné a nič nenasvedčuje tomu, že by sa mal vyhnúť najvyššiemu trestu. Nie každý, ale odsudzuje jeho krok. Starosta mesta je veľmi vplyvná osoba, ktorá sa, ako jedna z mála postaví na stranu odsudzovaného policajta. Po potiahnutí niekoľkých správnych nitiek sa Billy nečakane ocitá na slobode. Po 7 rokoch prichádza čas splatiť svoj dlh. Najvyššia, najmocnejšia postava v meste potrebuje pomoc jeho služieb. Ako súkromné očko Billy prijíma úlohu sledovania starostovej ženy, ktorá mu je údajne neverná. Týmto nemorálnym správaním však môže ohroziť jeho kampaň pred novými voľbami. Je, ale všetko tak ako sa zdá? Čo je skutočnou Billyho úlohou? Zase raz mnoho kriku pre nič. Spravme namakanú, napínavú upútavku s dobrou hudbou, poster, nahádžme do filmu hercov, ktorý ešte za niečo stoja a natočme úplne tuctový film so zápletkou televíznych snímkov z časom zabudnutej NDR. Ničím výnimočný, otrepaný, polonudný, neskutočne priehľadný snímok, ktorý si vizitku kino trháku, veľmi nezaslúži. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Poctivá detektivka. Takových je jako šafránu. Zachovány tak zůstaly všechny propriety charakteristické pro krimi žánr s nádechem politiky, ale to mi vůbec nevadilo. Spíš naopak. A sedla mi zápletka na hranici překombinovanosti plus mile potěšilo několik zvratů, kdy některé byly očekávané jen tak napůl. Herecky to asi ani lepší být nemohlo. Wahlbergovi tyhle role drsňáckých a poctivých poldů sedí a Russell (pokud zrovna nezpívá) dokáže zahrát všechno. Na konci jsem si přál, aby Billy brzy vylezl z vězení a šlápl na kuří oko dalšímu prohnilému padouchovi. 80% ()

Galerie (58)

Zajímavosti (3)

  • Vo volebnom sídle Jacka Vallianta (Barry Pepper) je plagát s hebrejským slovom “židovský“. Sú to síce správne písmena, ale sú písané sprava doľava namiesto zľava doprava, ako to je v hebrejskom jazyku. (Spilvo)
  • Okrem autentického prostredia New Yorku prebiehalo natáčanie aj v meste New Orleans. (MikaelSVK)

Související novinky

Bruce definitivně po záruce?

Bruce definitivně po záruce?

17.05.2013

Ale kdepak. I když už se frekvencí výskytu ve filmech různých kvalit snaží dohnat Nicolase Cage, daří se mu nesrovnatelně lépe. Jeho poslední tři filmy (Looper, dvojka G.I. Joe a pátá Past) byly… (více)

Reklama

Reklama