Reklama

Reklama

Film Bohemian Rhapsody je oslavou rockové skupiny Queen, jejich hudby a především Freddieho Mercuryho, který svou tvorbou i životem vzdoroval všem myslitelným stereotypům, díky čemuž se stal jedním z nejvýraznějších umělců na světě. Snímek mapuje raketový vzestup nekonvenční skupiny prostřednictvím jejich revolučního zvuku a ikonických písní, jako jsou „We Will Rock You“, „We Are the Champions“ nebo právě „Bohemian Rhapsody“. Jejich příběh začíná bleskovým startem, pokračuje neřízenou životní spirálou a vrcholí nezapomenutelným, strhujícím vystoupením na koncertu Live Aid v roce 1985. Na jeho pódiu Queen v čele se rtuťovitým Freddiem předvedli jednu z největších show v historii rocku. Jejich hudba byla a stále je ohromnou inspirací pro celý svět. (Cinemart)

(více)

Diskuze

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

já si myslím, že Queen, Bowie, Princ, Michael Jackson a další se k novým posluchačům prostě dostanou, nějakým způsobem, nějakou cestou si je posluchač najde, nebo oni si najdou jeho. 

na příspěvěk reagoval Idée_fixe, Hekman

DACHANDE

DACHANDE (hodnocení, recenze)

Hekman

Je mi 30 posloucham queen od 15 byl jsem na 4 koncertech bohuzel bez Freddieho a to co jsi napsal je totalní shit fakt nevíš o cem mluvíš prý sláva a po smrti . Kdyz jsem nebyl ješte na světe vyprodali wembley dohromady 160 tisic lidi za den dva koncerty za sebou a to je jen zlomek kapka v oceanu koncertů no měj si svou pohádku nesuď knihu podle obalu . Film je bozí a s tím jsem skončil cao

na příspěvěk reagoval Idée_fixe

Moredogs

Moredogs (hodnocení, recenze)

Queen je teda určite super muzika a ich nesmrtelnost prameni v tom že nahrali velke množstvo hitov a priniesli do sveta hudby niečo vynimočne.  A nie že Freddie zomrel. Kto pochybuje nech si pozre zaznam z koncertu Live aid (lebo tam je to vidiet) kde hral Queen a potom nech tara.

na příspěvěk reagoval Hekman

Lacike

Lacike (hodnocení, recenze)

Hekman

Tvrdis, ze Queen nie je dobra muzika. Dobre, tak ak by som si chcel pustit nejaku rockovu vypalovacku, tak co by si mi odporucil lepsie?

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Hekman

Tak to vieš o tom celom teda pekne veľké hovno. Práve si sa deklasoval na táraja (a to som v práve použitom termíne zvlášť vyberavý).

Hekman

Hekman (hodnocení, recenze)

Idée_fixe

Me ne. Cilene Queeny posloucha jen omezena skupina fandu, vetsinou starsich rocniku. Neznam nikoho pod dvacet, kdo by si rekl, tak a ted si dam cely album Queen. Nerikam, ze to neni dobra muzika, jen ne super muzika. Queeni jsou hlavne znami diky tomu, ze to zabalil, relativne v mladi, Mercury. Stejny jako MM, Morrison, nebo Hendrix. Jejich " vecna " slava vzesla az z jejich smrti, protoze natahli backory na svem vrcholu a diky jejich smrti, si je jejich generace zapamatovali. Nikdy je nevideli padnout.

na příspěvěk reagoval mm13, Lacike, DACHANDE

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

No jasně, však přesně tak jsem to taky pochopila...

Kvalitní hudba se nikdy neomrzí, znám nespočet lidí, co žerou Queeny (a ty kapely z té doby), a mnohým z nich je cca 20 - 40 let.

Poslouchá se (a hraje) i 500 let stará hudba, takže nechápu tady ty narážky (viz příspěvek od Hekmana). Stačilo napsat něco na způsob, že to prostě není jeho šálek kávy, či tak něco.

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Idée_fixe

jako určitě tam byli i starší ročníky, ale tak ze šedesáti procent, tam byla spíš generace narozená v letech 1980 až 1990, však i dnešní generace je poslouchá. 

na příspěvěk reagoval Idée_fixe

Hekman

Hekman (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Tak to je pekna hovadina. Queen je uz jen umele udrzovana modla. Nerikam, ze ve sve dobe to nebyla pecka a vsichni z toho tekli, ale ted uz to hraji jen hlavne v ceskych radiich a na pohrbech. Teda asi krome dalsich dvou skladeb, ktere si nekdo nechava zahrat i na jukeboxu. Dnes uz by si moc nebrnkli a byli by nekde na urovni GnR a Morrisona. A ze na to chodi mladi ? No oni tak nejak chodi na vsechno.

na příspěvěk reagoval Idée_fixe, Lacike, Dadel

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

mm13 , mm13 , lukin1.1

ale stejně, většina lidí, co tam byla, se narodili po Queenech, je je jim kolem dvaceti - třiceti let, v průměru, a přesto to milují to tak, jako by se narodili do doby, kdy Queen měli tu největší slávu, to už podle mně něco znamená. 

na příspěvěk reagoval Hekman, Idée_fixe

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Zimomriavky. Neskutočné.

A tento koment v štyroch bodoch z youtube to vystihol, že lepšie to už asi nejde:

This amazes for several reasons
1. It's not even a Queen concert, it's Green Day
2. Years after Freddie Mercury his music STILL can have this affect
3. The crowd is in sync and coordinated
And 4. Look at the sky, it's as if Freddie is watching this all transpire

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Hekman

Hekman (hodnocení, recenze)

Malek v tom vypada divne. Porad se tvari jako zelva, ktere nekdo rozslapnul prdel.

na příspěvěk reagoval Sayko

jirot

jirot (hodnocení, recenze)

lukin1.1

Souhlasim s tebou. Podle me se Malek Freddiemu vubec nepodoba. Ok. Ale kdyz uz ho obsadili proc ho poradne nenamaskovali? Ty oci? Takovy pytle pod ocima F prece nemel. Nechapu v takovehle mega produkci takovy amaterismus. Cohena by nemuseli vubec licit, to je Freddieho dvojnik. Velka skoda. Ale film jsem jeste nevidel, treba to preziju.

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Anarvin

Podľa toho čo píšeš, to za mňa dopadlo presne podľa očakávaní. Vrátane posledných viet tvojho komentára. (Len je pre poriadok potrebné uviesť, že John Deacon s tým nemá spoločné nič.)

Nevka

Nevka (hodnocení, recenze)

ESNYR

Já třeba komentář k marvelovkám kopíruji přímo na CSFD, a jinak občas přihodím do diskuze odkaz, kde je sepsaný i v esteticky zajímavější formě (obrázky, odstavce). Ale primárně se snažím dát kompletní příspěvek do sekce komentářů :) Tak mi to přijde nejpříjemnější pro všechny.

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

ESNYR

:-D

Dobrý hlášky. :-D

Jinak jasný, taky se v podstatě nestavím na ničí stranu, a na zméněné odkazy klikám jen u lidí, co jim věřím, co mají pro mě nějakou váhu, takže buď čerpají z prověřených zdrojů, anebo se vyjádří svými slovy, a inteligentně. ;-)

Související novinky

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

17.09.2023

Skvělý Oppenheimer režiséra Christophera Nolana (Počátek, Temný rytíř) už má opravdu blizoučko k tomu pokořit bájnou metu jedné miliardy dolarů. Chybí mu k tomu v současnosti už méně než 90 milionů,… (více)

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

07.06.2023

Režisér Bryan Singer byl dlouhý čas jedním z nejnadějnějších mladých tvůrců v Hollywoodu a jeho kariéra se zdála být neotřesitelná. Rodák z New Yorku se proslavil už začátkem devadesátých let svým… (více)

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

19.01.2023

Režisér Antoine Fuqua (Training Day, Equalizer) zdá se našel novou zálibu v natáčení filmů podle skutečných událostí. Nejprve si to vyzkoušel v otrokářském dramatu Osvobození s Willem Smithem a teď… (více)

Reklama

Reklama