Reklama

Reklama

Film Bohemian Rhapsody je oslavou rockové skupiny Queen, jejich hudby a především Freddieho Mercuryho, který svou tvorbou i životem vzdoroval všem myslitelným stereotypům, díky čemuž se stal jedním z nejvýraznějších umělců na světě. Snímek mapuje raketový vzestup nekonvenční skupiny prostřednictvím jejich revolučního zvuku a ikonických písní, jako jsou „We Will Rock You“, „We Are the Champions“ nebo právě „Bohemian Rhapsody“. Jejich příběh začíná bleskovým startem, pokračuje neřízenou životní spirálou a vrcholí nezapomenutelným, strhujícím vystoupením na koncertu Live Aid v roce 1985. Na jeho pódiu Queen v čele se rtuťovitým Freddiem předvedli jednu z největších show v historii rocku. Jejich hudba byla a stále je ohromnou inspirací pro celý svět. (CinemArt)

(více)

Recenze (2 040)

Mishi 

všechny recenze uživatele

Čo dodať - samotný film nie je ani potrebné komentovať. Perfektné spracovanie po hudobnej a filmovej stránke, výber masiek, hercov, tvorba Queen .Rami Malek podľa mňa v životnej role so získaním už aj množstva filmových ocenení . Koncert z LIve Aid v trvaní 20 minút v podaní Rami Maleka ( ako cez kopirák) je neuveriteľným zážitkom ! Film, na ktorý ste šli do kina nie 1x ale minimálne 3x - o čom svedčal aj úspech v dobe hrania filmu v kinách ( u nás po dobu 3 mesiacov). Toto je TOP FILM! ()

hominy 

všechny recenze uživatele

Myslím, že Freddieho by nikdo nezahrál lépe. A vůbec, před všemi nutno stanout poklonu, pač si ji hrdě zaslouží. Nejlepší zážitek z kina za poslední roky!!!! ()

jujask 

všechny recenze uživatele

Nemal som moc v obľube Queen, ale táto hudobná dramaticky natočená životopisná dráma trošku zmenila môj vkus. Dakujem Fredie. ()

Dobry_clovek 

všechny recenze uživatele

Film samotny neni spatny, pokud ho nebudeme povazovat za zivotopisny, protoze je vsim, jen ne skutecnym pribehem Mercuryho a Queen. Je to v podstate vymyslena pohadka, zasazena do skutecnych realii ( z nichz nektere jsou opravdu presne ), takze by ji bylo mozne povazovat spis za nejaky muzikal nez autobiografii. Film je natoceny skvele, casting je vyborny, Malek bezchybny, vyprava americky rozmachla. Ale to je asi tak vse. Vysoke hodnoceni na CSFD prikladam spis osobnim sympatiim k hudbe a jedne z nejlepsich kapel, nez kvalitam filmu, ktery ve skutecnosti patri spis k tem prumernym. ()

MrAldridge 

všechny recenze uživatele

Naprostá přeslazená, nudná, buzíky propagující sračka. Každopádně dám 1*, protože by to nebylo fér vůči této skvělé kapele. Stejně jako vůči ní není fér natočit takovou zhovadilost. ()

Kralovna.Noc 

všechny recenze uživatele

Úžasný zážitek,skvělá hudba,herci velmi podobní reálným Queen hráli přesně to,co měli. Freddie byl výjimečný zpěvák a skladatel bez ohledu na chování v soukromí. Tento film mu vzdává hold. ()

lineker 

všechny recenze uživatele

Nebýt poslední půlhodiny, kdy se tvůrci konečně odhodlali trochu přitopit pod emočním kotlem, zůstalo by pro mne Bohemian Rhapsody pouze průměrným filmem s neobyčejným výkonem Rami Maleka. Ta poslední čtvrtina vás ale vynese do nebeských výšin, přičemž samotný koncert na Live AID potom ještě dál. ()

Andrew88cz 

všechny recenze uživatele

Perfektně natočený film, který dokumentuje cestu Freddieho a jeho celé kapely od píky až po věčnou slávu. Rami Malek navíc zahrál postavu F. Mercuryho naprosto famozně. Divák se dozví téměř vše o kapele, o průběhu života hlavních postav včetně tvorby songů, které nám hrají v rádiích dodnes. Fanoušci kapely si přijdou na své a kdo Queeny příliš nemusí a přesto se na film podívá, určitě nebude litovat...tento film má prostě vše, od dějové linky skrze emoce, slávu i životní pády. 9/10 ()

slemrovka 

všechny recenze uživatele

Bryan Singer natočil opravdu povedený film. Fanoušek Queenu nejsem, přesto jsem se od toho nemohla odtrhnout. Herecký výkon Ramiho Maleka naprosto fantastický, já vlastně ani nevím co bych k tomu řekla. Ten film je bez jediný chybičky. Taktéž moje kamarádka, které jsem tento film doporučila, byla velice nadšená, dokonce začala skupinu Queen poslouchat. Naprostá spokojenost. O závěrečném koncertu ani nemluvím. ()

Aceboris 

všechny recenze uživatele

Práve som to dopozeral a mám zmiešané pocity. Na jednej strane sa mi to páčilo na druhej to oklieštenie života a skupiny. Je ťažko dať celý život do dvoch hodín, ale mohli sa posnažiť. Podľa mňa moc prehodnoteny film už len preto , že veľa ľudí nedá zle hodnotenie z princípu. Film ťahali predovšetkým pesničky, ktoré všetci poznáme. Ostatok je len také doplnenie, ktoré skôr nudilo, keci , omáčky. Radšej by som bol keby tam bolo viacej toho hudobného ako rozpravaneho. Žiaľ ako som už napísal slabosť u mňa 60% . Záver filmu famózny. Wembley vystihlo to čo mal rád a prečo to robil. ()

trawson 

všechny recenze uživatele

Control, The Doors, A star is born, První dáma country music, Walk in line, Edith Piaf, Amy, The Wall, V zajetí rytmu, La La Land, Horečka sobotní noci, Moulin Rouge, Ray atd. atd. ()

barny120 

všechny recenze uživatele

Bolo to super. Tento film z vás urobí fanúšika Queen, pokiaľ ste ním doteray neboli. Je pravda že film toho ukazuje len minimum zo života a súkromia kapely, z koncertov, či z nahrávania albumov, no na druhej strane je to dokonale poskladané a vyvážené. Z každého rožku trošku. Do dokonalosti mi tam však niečo chýbalo (tuším že tam nehrali I want to break free). Rami Malek zahral Freddieho absolútne super, jeho výkon bol plný emócií a energie.Určite odporúčam. ()

Langustavson 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem váhal, zda-li se na ten film mám dívat. Miluju Queen, stejně tak rockovou, metalovou a punkovou muziku. Proto jsem se bál, že budu zklamaný. Navíc jsem se dříve viděl mnoho dokumentu nejen o Queenech, ale i o Freddiem samotné, tudíž jsem měl obavu z nepřesností. O to více mě odradil fakt, že autoři přiznali, že tam jsou jisté odchylky, záměrně. Na druhou stranu je fajn, že to přiznali a měli na to koule. Nakonec jsem se po několika měsících od premiéry, kdy mě otravovaly všechny ty oslavné komentáře od lidí, co Queen nikdy neslyšeli a neposlouchali, ani neznali v některých případech, dokopal k tomu, abych se na to podíval. Dojmy? Fantazie. Rami Malek je můj oblíbený herec, proto jsem věděl, že to zahraje dobře a nezklamal. Nicméně, mé hodnocení hodně stojí na hudbě, která prostě často mluvila za celý film, víc bych vlastně nepotřeboval. Ve výsledku je to však povedená práce a nelituju, že jsem se do toho pustil. Queen byli jen jedni, Freddie byl taky jen jeden. Jen bych si přál, aby takto fenomenálních, jedinečných a originálních kapel či umělců bylo vícero... ()

Evan7 

všechny recenze uživatele

Trochu som prekvapený ováciami na tento film. Ale chápem, že fanúšikom sa to páči. Je to totiž filmy hlavne ospevujúci Queen a ich hudbu. Je to hudobný film. Ako biografia veľmi slabé. Mnohé životné situácie sú tu len v náznakoch, narýchlo zobrazené a hneď sa film zas venuje hudbe Queen a Mercuryho. Pre mňa to je proste málo. ()

milanista 

všechny recenze uživatele

The Queen - kapela, která byla slavná, ale největší slávu jí přinesla smrt frontmena. Bohužel to tak je. Udělat životopisný film s tím, že skutečnost převrátím naruby není zrovna nejlepší počin. Ano hudba skupiny, kterou jsem poslouchal od konce osmdesátých let je fakt dobrá. Postavit na ní film = zaručený úspěch. Je to stejné jako Mamma Mia od ABBY. Stačí pár super hitů a diváci jsou nadšení... Udělejte film o Beatles a bude to stejné, jeden hit za druhým a úspěch zaručen. Na rozdíl od Mamma Mia je zde většina partů na playback originálu. Což na jednu stranu určitě zamrzí, na druhou zpívat jako Freddie asi fakt nikdo z herců nedá... Chybí mi ale důraz na jeho život a jeho konec. Zhýralé večírky jen v náznaku, je zde spíše jako obět homosexuálů, než jako ten, co neznal hranic. Chybí možná i smutný konec, který by mohl být pro někoho varováním, zvláště v této době, kdy je opět nárůst nemocných HIV. Propírá se jak se omlouvá za sólové nahrávky, přitom ostatní členové je ve skutečnosti měli dávno za sebou. Za pár let podepsal opět lukrativní smlouvu na sólové nahrávky... Prostě ve filmu se z něj udělala modla jakou nebyl a dle mého soukromého názoru si ani nezaslouží jí být. Byl to pan zpěvák a měl štěstí na vynikající kolegy, jakými jistě May a Taylor jsou. Jeho hity jsou, na rozdíl od něho samotného nesmrtelné.... ()

Akinaz 

všechny recenze uživatele

Miluju Freddieho a miluju Queen snad od malička. Vždycky si vzpomenu jak táta v obýváku ohulil bedny na maximum a poslouchali jsme je. Sousedi museli mít radost :-) Rami Malek se svojí role zhostil s neuvěřitelnou grácií a pohyby, které dělal na scéně byly naprosto dokonale shodné s těmi, které prováděl Freddie. Dokonce se v sekundě otáčel jako on, posílal polibky jako on, všechno do puntíku přesné. Plus nám navíc zprostředkoval osobnost tohoto velikána, kterému vdechl život nám, kteří si ho pamatujeme hlavně z rádia, když nám ho pouštěli rodiče. Oscara si zasloužil právem, přála jsem mu ho moc. Film je oslavou života člověka, který byl ikonou a zůstává jí do dnes v srdci mnoha lidí. Nezapomenutelného, legendárního zpěváka s hlasem od Boha, kterými oslnil nás všechny. Jedním slovem nádherná oslava Freddieho života a skupiny Queen. Zkrátka srdcovka... 5* ()

vk252 

všechny recenze uživatele

Já jsem vlastně nechtěl životopisný film (což tady někdo strhává, že životopisný nebyl proto, že nebylo Freddieho vidět, jak píchá nějakého hošíka). Spousty dobrých kapel mám životopisné knihy, Queen nevyjímaje. Já chtěl vidět Queen v akci, s dobrým zvukem a dobrým střihem a na velkém plátně, ne pouze z DVD na TV. A to mi předvedli. Takže u mě dobrý. ()

smirec1 

všechny recenze uživatele

Mal som rad Queen s Freddiem...a tak som bol zvedavy na film...ale Malek okrem toho, ze sa podobal na spevaka (co by sa podobalo 50% chudych ludi keby sa ostrihali, dali fuzy a predkus) herecky bol uplne slaby...vedel sa heat na tepleho mozno aj preto lebo mozno je...ale uplne mu chybala nejaka dynamika, ktoru mal Freddie. Pre mna sklamanie! ()

Profík 

všechny recenze uživatele

V českých kinech trhal rekordy, tady na 19. místě v žebříčku. Ale za co proboha? Hype jako prase. Možná kdybych to viděl v kině, líbilo by se mi to víc. Takhle je to jen ne dost pohromadě držící plochá pohádka o geniálním zpěvákovi a jeho skoro stejně geniálních kumpánech, která je zakončená Live Aid koncertem, kterej je na tom všem nejlepší, ale asi by mě víc bavilo pustit si prostě koncert kapely. Queeny mám moc rád a chtěl jsem o nich lepší film, hlavně za posledních 20 minut 65%. ()

Související novinky

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

17.09.2023

Skvělý Oppenheimer režiséra Christophera Nolana (Počátek, Temný rytíř) už má opravdu blizoučko k tomu pokořit bájnou metu jedné miliardy dolarů. Chybí mu k tomu v současnosti už méně než 90 milionů,… (více)

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

07.06.2023

Režisér Bryan Singer byl dlouhý čas jedním z nejnadějnějších mladých tvůrců v Hollywoodu a jeho kariéra se zdála být neotřesitelná. Rodák z New Yorku se proslavil už začátkem devadesátých let svým… (více)

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

19.01.2023

Režisér Antoine Fuqua (Training Day, Equalizer) zdá se našel novou zálibu v natáčení filmů podle skutečných událostí. Nejprve si to vyzkoušel v otrokářském dramatu Osvobození s Willem Smithem a teď… (více)

Reklama

Reklama