Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Třídílná minisérie o vášni, pomstě, odvaze, obětování, zločinech a obviněních byla natočena na základě skutečného příběhu dvou rodin, jejichž legendární spor, který trval téměř tři desítky let, málem vedl k rozpoutání války mezi Kentucky a Západní Virginií.
Příběh začíná v roce 1863 během americké občanské války. Anse Hatfield (Kevin Costner) a Randall McCoy (Bill Paxton) se vracejí domů z fronty ke svým rodinám. Hatfield do Západní Virginie a McCoy nedaleko od něj, za hranice Kentucky. Mezi rodinami začíná narůstat napětí, neporozumění a zlost, které nakonec vedou mezi oběma klany k válce. (-OverLord-)

(více)

Recenze (236)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Nj.. Má to slabší místa i lepší místa.. Paxton nic moc nehraje, pač jeho postava je v zásadě kretén.. Costnerově postavě scénáristi evidentně naddržují a tak má co hrát a hraje to parádně (ostatně jako vždy)... Až na pár vyjímek je ale jinak celých těch pět hodin přecpaných charakterama tak malomyslnýma a odpornýma, že mě vlastně už někde v půlce začalo sledování těchto hystericky nabobtnalých žabomyších válek, upřímně srát.. Jestli celé slavné USA fakt historicky stojí na řadě podobných pičovin, tak se nedivím, že to tam vypadá jak to tam vypadá.. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí prvního dílu musím říct, že tato minisérie vypadá opravdu nadějně. Velmi zajímavý námět, který je opřený o skutečné - a velmi zajímavé - události a žijící postavy, je zpracován chytlavě a vcelku nekompromisně (špína, hrubost, hloupost a smysl pro čest větší než pro rodinu - paradoxně). Atmosféra doby rekontrukce Jihu a zvláště států na hraně na diváka opravdu dýchá z každého záběru. Kevin Costner jako 'Devil' Anse Hatfield a Bill Paxton v úloze Randalla McCoye jsou brilantní. Především Costnerovi tato poloha naprosto sedí. On se pro filmy z této či malinko pozdější doby narodil, protože jako cowboy je nepřekonatelný (krásným příkladem je skvostná Krajina střelců). Tleskám, chválím a chystám se na další dva díly. Bomba. UPDATE: Komplet minisérie to dotáhla na silných 9(10)/10! ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Perfektná výprava, dokonalí herci, každý jeden z nich v jednej zo svojich najlepších rolí, poniektorí (Kevin Costner, Jena Malone) tej úplne najlepšej. Takže sa na to dobre pozerá. Chýba tomu však akýkoľvek (historický, spoločenský, psychologický) presah. Preto nech sú jednotlivé hlavné charaktery akokoľvek príťažlivo stvárnené, dojem z nich (a vlastne celej tejto minisérie) pomerne rýchlo vyprchá. Pohádajú sa, pobijú, povraždia. Nič viac, nič menej. Akoby Reynolds, ktorý naviac nie je žiaden vizionár, točil podľa hesla v encyklopédii, nie scenára. ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Deprese, beznaděj. Tak krutý film už jsem dlouho neviděl, možná nikdy. Kdo čeká skutečný western, byť drsný a řekněme třeba realistický, jako třeba původně já, ten bude asi trochu zaskočen. Tady scénárista nemohl příběhy svých postav vést nějakou pro diváka schůdnější cestou, tady máme co do činění se skutečnými osudy skutečných lidí té doby. Mnohdy to byla naprostá hovada a podle toho to také vypadalo. Je to pro otrlejší diváky. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Pro mě jedna z ukázek, kdy mi zdejšěí hodnocení přijde jaksi "v ruském stylu", tedy naprosto obrácené. Tady jsem se totiž kromě Kevina a Billa setkal jen se dvěma tlupami vidláků z pohraničí, kteří se navzájem vyvražďovali jak prasata na jatkách. Celek mi tak přišel úplně zbytečný a guvernéři obou států měly rodiny na svém území vystřílet sami, aby byl klid. Nikomu by to nevadilo. Možná to má v JůEsEj nějakou historickou hodnotu, mě je to ale u prdele a nebavilo mě se na ta hovada boží koukat. Lacině televizní lookdo toho tahat nebude, holt to nemělo v prstech třeba takové HBO, ale History Channel, od kterého bych filmovou minisérii ani nečekal - a při natáčení jde o prachy až v první řadě. ~ PS: Klidně se to mohlo vyvraždit v prvním díle a ty další dva si ušetřit, ději by to v ničem nevadilo. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (13)

  • Johnse Hatfield byl po svém návratu z Oregonu odsouzen na doživotí, ale poté, co zachránil dozorce, mu byl trest odpuštěn. Ještě čtyřikrát se oženil a zemřel v roce 1922. (cheyene)
  • Minisérie se nenatáčela v Americe, kde by bylo filmování příliš nákladné, ale v Rumunsku. Přesun štábu se vyplatil i přes nákladné cestování. (Scar)
  • Na pohřeb Anse Hatfielda, jenž zemřel v roce 1921 ve spánku, přišlo více než 5 000 lidí. Socha Anse Hatfielda označuje jeho hrob, v němž odpočívá se svou ženou. (cheyene)

Související novinky

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

26.02.2017

Pooperační komplikace nám dnes sebraly hereckého veterána Billa Paxtona. Mladší ročníky tohohle pána možná neznají, v 80. a 90. letech ho však nešlo přehlédnout. Kdo za to může? V první řadě James… (více)

Costner pašuje drogy pro del Tora

Costner pašuje drogy pro del Tora

17.07.2013

Kevin zažívá moc pěkný comeback. Sbíral ceny za western Hatfields & McCoys, obstarával emoce v Muži z oceli, vytrénuje Jacka Ryana a bude za akčního hrdinu v Bessonem produkovaném a McG-m… (více)

Costner jde do akce s Bessonem

Costner jde do akce s Bessonem

05.10.2012

Kevin Costner nepochybně zažívá velký comeback. Za Hatfields & McCoys právem získal Emmy v kategorii nejlepší herec v televizním filmu / minisérii, uvidíme ho v otcovsko-mentorských rolích v Muži… (více)

Meče v televizi: Noví seriáloví bouchači

Meče v televizi: Noví seriáloví bouchači

03.07.2012

Máme tu herecké posily pro Hru o trůny 3 a nový historicko-dobrodružný seriál od History Vikings. Začněme se Seveřany. History, které se věnuje hlavně dokumentům, se rozšouplo i s hranými věcmi –… (více)

Reklama

Reklama