Reklama

Reklama

Psycho II

Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Třiadvacet let poté, co byl Norman Bates uznán duševně chorým pachatelem dvojnásobné vraždy a zmizel za branami psychiatrického ústavu, byl lékaři uznán za vyléčeného a přes protesty některých lidí propuštěn. Kvůli snížení státního rozpočtu však Normana nečeká žádná "mezistanice", která by mu ulehčila návrat do normálního života a také není určen žádný sociální pracovník, který by ho občas navštívil. Norman se vrátí zpět do starého gotického domu nad Batesovým motelem a najde si práci v kuchyni blízkého motorestu jako umývač nádobí. Spřátelí se se sympatickou číšnicí Mary, která dokonce souhlasí, že se k němu nastěhuje. Jenže pak to začne znovu. Jeho dávno mrtvá "matka" mu začíná telefonovat a zanedlouho dojde k první vraždě. Není divu, Norman, který vypadá jako by se snažil žít v klidu, je neustále pronásledován sestrou své dávné oběti (pamatujete na slavnou vraždu ve sprše?) a navíc se dovídá, že jeho matka ve skutečnosti jeho matkou nebyla. Není divu, že se mu vrací znepokojivý pohled a mrtvých přibývá. Zda však vraždí Norman nebo někdo úplně jiný, to zdaleka není jediné překvapení, které vás v závěru filmu čeká. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (138)

peiton 

všechny recenze uživatele

Nemám žiadne výhrady proti pokračovaniu úspešných a kultových snímok,ak to má zmysel a je tam zachytená podstata veci.Niekedy tieto pokračovania bývajú na škodu a zbytočnou záležitosťou.Ale pekne po poriadku.Súd prepustí duševne chorého muža.A dôverovať psychicky chorému mužovi v domnení,že už je zdravý,je ako dôverovať bojovému plemenu psa,u ktorého nikdy neviete kedy zaútočí.Zoberme si len tú slepo prehnanú do očí bijúcu dôveru okolitých ľudí k prepustenému vrahovi a ich správanie sa k nemu akoby len kradol žuvačky.Ale prosím Vás,to čo je za kardinálny nezmysel.Ako niekto môže dať na svetlo sveta takúto hlúposť v podobe scenára a náležite ho aj odprezentovať.Moje prísne oko voči takýmto chybám je neoblomné.Prvý krát som nesúcitila s budúcou potencionálnou obeťou a priala som si pre jej hlúposť,nech konečne dostane čo si zaslúži.Toto pokračovanie bol omyl a malo zostať len pri myšlienke. ()

Tomes83 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je kus poctivé filmařiny! Kdo je vlastně matka Normana Batese? Vraždí to skutečně ona (vždyť byla před mnoha lety pochována) nebo se snad za ní někdo vydává? Je snad Norman tím psychopatem a vrahem se zvrácenou myslí na svobodě (který skutečně věří, že jeho matka žije a s kterou si dokonce i telefonuje) či jeho nová spolubydlící? Tak tuhle otázku si budete kláct celý film! Pomalu ale bude postupně odhalována odpadávajícími podezřelými osobami až do působivého závěru! Napětí od začátku až do konce! Pro mě dokonce lepší jak díl první, proto dávám plný počet!!! ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

No, kupodivu, je i dvojka dobrá, sice je tady celkem znát, že se tvůrci tak trochu snažej vytřískat z povedenýho prvního dílu co nejvíc prachů, ale jelikož je to pojatý celkově úplně jinak a zůstal Anthony Perkins, tak to dostává takovej zvláštní nádech prvního Psycha, kterej ale nějak neotravuje neoriginalitou a opakováním stejných situací z jedničky. a i konec, i když je trošku přeplácanej se dá označit za povedenej ()

mahler 

všechny recenze uživatele

Pokračování slavného Hitchcockova hororu je jediné, které stojí za shlédnutí. Pokud si nechcete o Normanu Batesovi zkazit mínění - na třetí a čtvrtý díl nekoukejte. Hlavním trumfem filmu je Anthony Perkins, který se ke své roli vrátil po více jak dvaceti letech. Ostatní herci s výjimkou Very Miles mi do filmu příliš nesedli. Naštěstí, vraždy jsou na vysoké úrovni (to znamená ne nechutné za každou cenu), hudba také není k zahození a dočkáme se i pár zajímavých hrátek s kamerou. A hlavně - finále i závěrečná pointa nejsou tak uhozené a rádoby šokující jako u dnešních horůrků ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Hitchcock to síce nie je, ale keďže jednotka pre mňa nemá status kultového filmu, tak som nemal prehnané očakávania. Aj táto dvojka je slušný triler s omamujúcimi hudobnými vložkami a dusným napätím. Zvraty v deji sú zaujímavé, až nečakané, nikdy nevieme, kto skončí o pár minút s nožom v krku, až sa nakoniec dočkáme slušného šoku. Len netreba vopred čítať obsah. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (13)

  • K natáčení byl použit původní dům z prvního dílu, avšak motel musel být zrekonstruován. (Chatterer)
  • Režiséra Richarda Franklina můžete viděl ve filmu v občerstvení, kde Norman pracuje, jak sedí v rohu a hraje videohry. (Chatterer)

Reklama

Reklama