Reklama

Reklama

Psycho II

Trailer 2

Obsahy(1)

Třiadvacet let poté, co byl Norman Bates uznán duševně chorým pachatelem dvojnásobné vraždy a zmizel za branami psychiatrického ústavu, byl lékaři uznán za vyléčeného a přes protesty některých lidí propuštěn. Kvůli snížení státního rozpočtu však Normana nečeká žádná "mezistanice", která by mu ulehčila návrat do normálního života a také není určen žádný sociální pracovník, který by ho občas navštívil. Norman se vrátí zpět do starého gotického domu nad Batesovým motelem a najde si práci v kuchyni blízkého motorestu jako umývač nádobí. Spřátelí se se sympatickou číšnicí Mary, která dokonce souhlasí, že se k němu nastěhuje. Jenže pak to začne znovu. Jeho dávno mrtvá "matka" mu začíná telefonovat a zanedlouho dojde k první vraždě. Není divu, Norman, který vypadá jako by se snažil žít v klidu, je neustále pronásledován sestrou své dávné oběti (pamatujete na slavnou vraždu ve sprše?) a navíc se dovídá, že jeho matka ve skutečnosti jeho matkou nebyla. Není divu, že se mu vrací znepokojivý pohled a mrtvých přibývá. Zda však vraždí Norman nebo někdo úplně jiný, to zdaleka není jediné překvapení, které vás v závěru filmu čeká. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (138)

TheRoller 

všechny recenze uživatele

K Psychu originál hľadám slová odkedy som ho prvýkrát videl a stále neprichádzajú. K "dvojke" je to už o čosi ľahšie... V každom smere skôr milo nostalgické ako strašidelné, niektoré zábery a momenty však za to naozaj stoja. Anthony Perkins proste má miesto v mojom priečne-pruhovanom svale s funkciou hladkého a ja si ho vždy rád pozriem, v hocičom. Nôž cez ústa, telo s nožom na schodisko, Tony za klavírom s Moonlight sonátou od Ludviga van... a namojdušu perfektný záver, u mňa to pod štyresu jednoducho nejde! 75% ()

kamil.i 

všechny recenze uživatele

Zamotaný príbeh plný zvratov dáva prvému filmu nový rozmer. Chudák Norman Bates sa z toho musel zblázniť a vy si musíte dávať pozor, aby ste sa nezbláznili tiež. Perkins je vynikajúci herec. Dokázal to v prvom Psychu i v iných filmoch, ale to jeho/Batesovo "moja mama" je neuveriteľne otravné. Režisér Franklin samozrejme nie je žiaden Hitchcock, no niektorými scénami pekne odkazuje na pôvodný film. Scenár poskytuje zaujímavé a nepredvídateľné momenty. Na konci síce vyrukuje s jednou zásadnou absurditou, no pred záverečnými titulkami z nej pekne vykľučkuje. Psycho 2 môžem odporučiť fanúšikovi prvého filmu- realistovi, ktorý nebude očakávať žiaden kultový opus podobný Hitchcockovmu dielu, ale rád sa opäť stretne s Normanovou chorou mysľou. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem byl na tenhle film strašně zvědavý, protože mi už jen samotná myšlenka natočit sequel navazující na původní Psycho - a to dokonce při obsazení postavy Normana Batese stejným hercem - přišla směšná. Opět jsem se ale přesvědčil, že není radno poddávat se předsudkům a že by se k filmům mělo přistupovat s čistou hlavou a otevřenou myslí. Osobně se mi tenhle film totiž vážně líbil. Och - samozřejmě, že nesnese srovnání s Hitchcockovým Psychem, ale mezi námi - to se dá říct nejen o tomto filmu, ale v podstatě o čemkoli, co bylo kdy natočeno. Nevidím důvod, proč tenhle film a priori shazovat jen proto, že původní Psycho nemůže nikdo překonat. Tak nemůže, a co má být? Za sebe nemám problém prohlásit, že mě tenhle horor vážně bavil: a paradoxně částečně i kvůli těm tisícům a jednomu odkazu na původní Psycho, které jsou zde dovedně roztroušené. Anthony Perkins je zde perfektní, stejně tak Meg Tilly, na kterou se velmi dobře kouká. Líbila se mi i kamera, hudba a hromada skvělých fórů, na které se tady dá narazit. Obecně mám slabost pro horory z 80. let, protože si myslím, že to byla zlatá éra pro tenhle žánr, který se oprostil od naivity hororů dřívějších dekád a současně se ještě neutopil v záplavě krve a komerce, kterou přinesla 90. léta, se všemi těmi pitomými Vřískoty, apod. Psycho II vyloženě trpí komplexem toho, že vzniklo ve stínu svého slavnějšího předchůdce, ale osobně mi to nebrání dát mu 4 hvězdy. ()

Matli 

všechny recenze uživatele

I po dvaceti letech (natáčecích i dějových) parádně navazuje na jedničku a drží si i její atmošku, takže odkaz Alfreda je znát. Hlavní hrdina, který byl i v jedničce si zase střihnul hlavní roli a de mu to hodně dobře, ani bych neřekl, že je o 20 let starší. Psycho 2 si stále svoji roli psycha drží, není to žádná nastavovaná kaše, do poslední chvíle člověk neví a pak je to twist za twistem. Spokojenost. 76% ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"Usaď mě do mého křesla, Normane. Nejsem ještě ospalá..." Těch třiadvacet let je opravdu znát, a to nejen ve tváři Anthonyho Perkinse. Barva, sympatické postavy, věrohodnější provedení "bodacích" scén a zcela nový (nezapomenutelný) pohled na Normana Batese, to vše dělá z "Psycha II." film/horror, jenž hravě předčí originál. Alespoň dle mého.;-) ()

Galerie (91)

Zajímavosti (13)

  • Režiséra Richarda Franklina můžete viděl ve filmu v občerstvení, kde Norman pracuje, jak sedí v rohu a hraje videohry. (Chatterer)
  • Natáčelo se od 30. června do 13. srpna 1982 v Kalifornii (USA). (Varan)

Reklama

Reklama