Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rob (John Cusack) si ve svých třiceti letech uvědomuje, že neví, kam ve svém životě směřuje. Po odchodu přítelkyně Laury (Iben Hjejle) se Rob dostává do krize a přemýšlí o tom, co vedlo k tomu, že ho všechny dívky opustily, že nedokončil vysokou školu, a že skončil jako majitel obchůdku s gramodeskami, kde zaměstnával dva podivínské hudební fandy. Rob začne přerovnávat svou soukromou sbírku gramodesek a rekapituluje jednotlivé okamžiky svého sexuálního životy spojené s různými songy a hudbou, kterou v té době poslouchal. Postupně ale dochází k závěru, že jeho neúspěch se ženami není jeho prokletím, ale jen výsledkem nedorozumění. Jeho snaha získat Lauru zpět je přeci jen korunována úspěchem a zdá se, že krize konečně ustupuje... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (233)

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

High Fidelity nemůže být špatný film, protože to není pouze "na základě" románu Nicka Hornbyho. High Fidelity JE román převedený na plátno, v celém filmu jsou asi jen 3 scény, které v knize nenajdeme, jinak je to přesné jako švýcary, vtipné a chytlavé. Zazní tam fakt všechny věty, které jsem dočetla jen před několika málo hodinami a proto odpouštím i Johnu Cusackovi, kterého stále nemám moc ráda, roli Roba si střihnul dobře. Co sedí jako ulité je různorodá dvojka Dick a Barry, Robovi pomocníci, Jack Black je neskutečnýýý Týpek, který se snad ani nenarodil, ale vyhrabal přímo z pekla. Co dodat, toto je jeden z velmi mála případů, kdy mohu s klidným svědomím říct- pokud nejste na čtení, tak se stačí podívat na film, protože je knize totálně věrný. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Myslím, že na "romantickou komedii" se jedná o dosti povedenou záležitost. Scénáře k tomuhle žánru bývají často velmi tupé. Tady má náš hrdina povahu, chyby i klady, se kterými statečně bojuje. Je myslící bytostí a dokonce se i vyvíjí. John Cusack svého rozkolísaného chlapíka hraje s chutí. Vypráví sice příběh rozchodů se svými bývalkami, ale řeší se tu ta hlavně ta poslední. Je už to tak na světě, že ženská vždycky potřebuje mít pocit, že vztah někam směřuje. Jakmile má pocit, že tomu tak není, uteče. Přitom chlapi si stagnace vztahu, stejně jako náš hrdina, většinou vůbec nevšimnou. Vyhovuje jim to. A náš hrdina je překvapen a trpí ve svém obchodě s gramodeskami, mimojiné nádherném krámku, provázen spoustou příjemné muziky a dvojicí ujetých zaměstanců. Samozřejmě ale zásadní zvraty romanťáku jsou splněny do puntíku, není to art movie, že? Celková filozofie snímku mi dost sedla, i když šlo o mainstream, zaváněly z toho tóny nezávisláku. Příjemné. 80% ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Kniha musela byť skvelá, bohužiaľ nečítal som:( Film tak skvelý nie je, hoci má všetky atribúty, pre ktoré by skvelý byť mohol. Či už sa jedná o tému, Jacka Blacka (a jeho roly na, ktorú by mal mať trademark), hudbu, niektoré skvelé myšlienky. Kto vie ako by to bolo, keby hral ústrednú a kľúčovú postavu niekto iný ako John Cusack. Na viacerých miestach si myslím, že svoju rolu nezvládal a skrátka- nehodil sa mi tam, nech už mal na seba akýkoľvek hipsterský sveter:) ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 nejdebilnějších filmů všech dob časopisu Pink Panther. (Když na mne celý film vykecává hl. postava přes kameru, je to tak otravné, že po pár minutách mám silný pocit že toho exota musím paralyzovat a v zájmu sebezáchovy beru do ruky těžkou kovovou pánev na lívance a ignoruji společenskou etiku, veškeré sociální vazby i zapomínám na nedávno absolvovaný kurz sebeovládání...) ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Já měl při sledování týhle "komedie" pocit, že spíš sleduju nějakou telenovelu, kde se jen kecá o vztazích. Tohle je akorát 2-hodinová nuda, kde hlavní hrdina neustále fňuká a naříká, jak má zkurvenej život. Po pár minutách se mi dokázal tak zprotivit, že jsem dostal chuť ho vlastnoručně zabít. Asi tak uprostřed filmu mě absolutně přestalo zajímat, co se tam vůbec děje, což jsem aspoň využil k tomu, že jsem se u toho v klidu nažral. To je asi taky jedinej klad tohoto filmu, že nijak neruší a dá se použít jenom jako taková zvuková kulisa. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (12)

  • Poté, co se Robovi zjeví Bruce Springsteen, pronese: "Good luck, goodbye". Těmito slovy končí písnička Bruce Sprinsteena – „Bobby Jean“. (HappyTez)
  • Toto je už osmý film, ve kterém si společně zahráli sourozenci John Cusack a Joan Cusack. (HappyTez)
  • Mezi původní knihou a její filmovou podobou je několik rozdílů. V knize například Rob (John Cusack) a Barry (Jack Black) diskutují o filmu Gauneři (1992), ve filmu je to Smrtelné zlo 2 (1987). (ThinkGeek)

Související novinky

Všechny moje lásky našly hlavní hrdinku

Všechny moje lásky našly hlavní hrdinku

26.09.2018

Remake kultovního filmu s Johnem Cusackem (Identita) Všechny moje lásky našel hlavní hrdinku. Ztvární ji herečka Zoe Kravitz (Sedmilhářky, Šílený Max: Zběsilá cesta). Projekt se momentálně chystá… (více)

Reklama

Reklama