Reklama

Reklama

Grizzly zabiják

  • USA Into the Grizzly Maze (více)
Trailer

James Marsden, Thomas Jane, Piper Perabová a Billy Bob Thornton se představí v akcí nabitém dobrodružství, které se odehrává v aljašské divočině. Když začne v místním městečku řádit nelítostný medvěd grizzly, šerif se vydá do lesa hledat svou manželku ekoložku. Místo ní zde však narazí na svého bratra, bývalého zločince, se kterým si už dávno nemá co říct. Oba se brzy ocitnou na útěku před obrovským medvědím zabijákem. Z lovce se stává lovná zvěř v tomto thrilleru o síle přírody a pachu krve, který zvedne diváky ze židlí. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (287)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Hackl překvapil. Po Saw jsem nečekal nějak moc přeci jenom natočil nejhorší Saw. Tohle bylo ale příjemné překvapení a to ze 2 důvodů. První je že film vyšel prakticky bez povšimnutí takže nebylo moc co čekat. A taky potěšilo že to nebylo vyloženě zbytečně brutální. Krve bylo sice dost ale nebylo to nic přehnaného. Navíc dobrých Grizzly hororů není zrovna moc. Herecké obsazení překvapilo a i když příběh je něuvěřitelné klišé tak hrdiny jsem si celkem oblíbil. Efekty tu prakticky žádné kromě konce nejsou a masky gore efektů jsou vydařené hlavně Thorton dostal pěkně za uči(*wink wink*).Zábavný film na zabití odpoledne. Odpůrci nature amoku si odtrhnou jednu hvězdu, naštěstí pro ně film není vyloženě jen o grizzlym. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Netuším čo v scenári zaujalo takých hercov. Film síce pôsobí radikálne prestrihaným dojmom, ale neverím, že aj kebyže existuje výborná trojhodinová režisérska verzia, že by v nej postavy boli lepšie. Toto je proste najtupšia charakteristika, aké je možná: mladík s temnou minulosťou, zato so srdcom na správnom mieste, odvážna hluchonemá sexi dievčina, nekompromisný, ale spravodlivý policajt. Scény s nahnevaným a všadeprítomným medveďom sú otrasné, zlaté Na ostrie noža. Z tohto medveďa nejde žiadny strach, ani rešpekt. Občas je digitálny až to bolí a absurdne mení svoju veľkosť z bežnej až na temer astronomickú, čím akiste mnohým pripomenie žraloky zo Zradnej hlbočiny. Scény, v ktorých predátor zabíja, sú až na drobné výnimky (hlava) o ničom (doteraz tak pre mňa asi najdesivejšie stvárneným útokom medveďa na človeka zostáva šokujúca scéna z Backcountry). Záhadne z deja miznú spočiatku dôležito sa javiace dejové linky (Indiánova manželka, skorumpovaný šerif, bezcharakterný podnikateľ, prostitútka s pasákom). Strašne vyzerá strih: postavy kráčajú lesom, záber na vizuálne úplne inú časť lesa, v ktorej pomaly z laby na labu našľapuje medveď a mručí, herci predstierajú, že počujú mručanie, strih na medveďa, mručí, strih na zmätených hercov, utekajú. Na samostatnú kapitolu je ich správanie. Sú fyzicky na dne, jedna ťažko zranená, noc, niekde v okolí sa potuluje medveď. Objavia pytliacku chatu, plnú pascí a zbraní. Čo urobia? Utečú. Prečo? Aby si postavili stan uprostred lesa. Vezmú si niečo z chaty? Nie. Najlepší je B.B. Thornton ako lovec. A aj ten je o ničom. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Asylum získalo o něco větší rozpočet, nebo to vážně bylo tak hrozný? Bylo. Od odpadu dělí Grizzlyho vlastně jen několik sympatických známých tváří a sem tam atmosférický záběr severoamerického lesa. Všechno ostatní jsou rodinná klišé, nechtěná prča, nepovedené digitální tríčky a především velkorysá DEBILITA. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Čo iného očakávať od hororu/thrilleru s názvom Grizzly ako obyčajné Béčko? Animal horory vo všeobecnosti patria k môjmu najmenej obľúbenému hororovému subžánru a zvyčajne ich nevyhľadávam a tak ma ani Grizzly nepresvedčil o opaku. Na nejakú strašidelnú atmosféru okolo titulného medveďa sa tu nehrá, ale to sa dalo čakať. Problémom je, že Grizzly veľmi nefunguje ani ako dobrodružný animal horor béčkového razenia. Na ten je veľmi umiernený, málo drsný alebo brutálny. Podobným filmom síce nevyčítam predvídateľnosť, ale minimálne väčší „drajv“ by som už očakával. Útokov totiž nie je veľa, väčšinu filmu sa zbytočne kecá a mnohé situácie sú z ranku tých najtypickejších Béčok (postavy majú zásadný problém trafiť poltonového medveďa nachádzajúceho sa medzi dvomi stromami z tesnej blízkosti, namiesto toho si to zakaždým odnesú konáre). Napriek tomu som s Grizzlym väčšinu času zásadný problém nemal, nakoľko je film na Béčko veľmi profesionálne natočený, s krásnymi zábermi prírody, obsadený živým macom a prekvapivo s kopou známych a hlavne slušných hercov (Billy Bob Thornton, James Marsden, Thomas Jane). Až následne prišlo finále, ktoré sa na akékoľvek realistické poňatie odrazu vykašle, na scénu nastúpi zbytočné využívanie CGI efektov (fuj, ten hnusný digitálny oheň) a celkovo ten záverečný súboj jeden na jedného s grizlym akoby vypadol z toho najhlúpejšieho Céčka. Tu už sa vytráca akákoľvek serióznosť, realistické poňatie alebo čokoľvek iné. Vo výsledku tak celkom nuda, ktorá nie je nijako zvlášť záživná a očakával som, že v prípade takého Béčka sa režisér jedného príspevku do brutálnej série Saw odviaže oveľa viac. Kto má rád animal horory určite môže ísť s hodnotením podstatne vyššie, nakoľko sa nejedná o žiadnu lacnú blbosť, ale ja k podobný zvieracím hororom nemám takmer žiaden vzťah a tak mi ani Grizzly v§bec nič špeciálne neponúkol. CELKOVO: 2* (4/10) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dobrodružných dramat, ve kterých hraje důležité housle mohutná hnědá šelma, není moc. Tenhle se nicméně může, stejně jako třeba starší a samozřejmě lepší Na ostří nože, pochlubit dostatečnou dávkou napětí a na finanční možnosti tvůrců i solidními „medvědími“ scénami. Jeden takový se vydal lovit lidské maso, a protože je situace stále vážnější, musí někdo vyrazit do okolních lesů a něco s tím udělat. Souboj člověka s nevyzpytatelnou divočinou je ztvárněný docela poutavě, podporují ho zkušení herci. Stejně jako tvůrci se drží statečně a s ohledem na očekávání k naprosto průměrné spokojenosti. Za mě je navíc možná i lehce nadprůměrná. I díky pohledu na dvojici Piper Perabo a Michaela McManus!! ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Pôvodný názov projektu Red Machine je odkazom na environmentalistu a dokumentaristu Timothyho Treadwella, známeho pod prezývkou Grizzly Man, ktorý veľkú časť svojho života prežil medzi medveďmi. O svojich zážitkoch rozprával aj v show Davida Lettermana. Tam sa zmienil aj o medveďovi, pred ktorým mal skutočný strach a rešpekt a dal mu meno "The Big Red Machine". V roku 2003 sa vydal Treadwell spoločne so svojou priateľkou do národného parku Katmai, kde ho zabil s najväčšou pravdepodobnosťou práve tento grizly. (beso74)
  • O projekt prejavil záujem aj Adrien Brody, ktorý ho chcel produkovať a zahrať si aj jednu z hlavných úloh. Dokonca sa stretol aj s Gerardom Butlerom, aby ho získal do úlohy brata. Neskôr o projekt stratil záujem. (beso74)

Související novinky

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Reklama

Reklama