Reklama

Reklama

Uvnitř odlehlé, přísně tajné laboratoře pracuje skupina vědců na experimentu, který by mohl znamenat další krok v evoluci člověka. Když ale předmět experimentu – uměle vytvořený "člověk" (Anya Taylor-Joy) – spustí řetězec děsivých událostí, vědci se musí rozhodnout, jestli je význam objevu takový, aby převážil i nebezpečí s ním spojená. (Bontonfilm)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (227)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Guilty pleasure jak kráva. Řemeslně vyloženě nadstandardně realizované béčko s až zbytečně dobrým hereckým obsazením. To by pak člověk čekal - a rovněž díky velmi dobře střiženému traileru - něco ambicióznějšího, anebo aspoň seriózního. No, ambiciózní ani seriózní Morgan opravdu není (ačkoli se obávám, že si tvůrci občas myslí, že je), ale já na to přistoupil a bavil jsem se tedy obstojně, až jsem se tomu sám divil. Bonusem je pak nejdebilnější parta vědců, co kdy běhala po filmovém plátně (zpětně doceníte Promethea!), a až směšně zbytečný - byť pravda, zároveň nečekaný - závěrečný twist. Kdyby byl každý špatný film takhle dobrý, bylo by na světě krásně. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Luke Scott natočil film stejně jako já balim stan do obalu. Asi existuje nějaká metodika, jak to zabalit jednodušeji, smysluplněji, bez nebezpečí poškození, ale v rámci zachování časových rezerv to tam vždycky stejně našlapu kolenem, dupu na to nohou a nakonec se mi vždycky ten přístřešek pro čtyři lidi podaří narvat do malého příručního zavazadla a já s posledním dopnutím zipu hrdě oddechuji a připadá mi, že jsem zvládnul všechno, co se po mně chtělo. No a Morgan je výsledek toho samého uvažování, akorát na poli filmu. Tenhle systém se vyplatit může, pokud dávám dohromady dynamický thriller s jasným bodem A a B (Gamer, Running Scared), ale nikoli, pokud se snažím budovat neustálou atmosféru morálně-etické ambivalence s velkým ba-dum-tss na konci, které ještě před polovinou filmu docvakne i tomu největšímu Jindrovi Hojerovi. Náhle tedy veškeré vedlejší postavy jsou redukovány na dvě až tři jednoduché expoziční scény než vybuchne zápletka, takže druhá polovina se zvrhne v jednoduchý slasher (ježuch v mém posledním komentáři jsem psal úplně to samý o Alien Covenant mi došlo, tomu se říká výchova řemenem Ridley Scotte) zakončený povinnou béčkovou peckovačkou, jak za zlatých časů Rennyho Harlina. Je asi jasný, že pokud mám tenzi natočit sci-fi o identitě, uměle vytvořeného nového evolučního článku, cesta by měla být delší a blátivější. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tento film mě akorát tak sral svou nabubřelostí. Herci první až druhé třídy se zde po celou stopáž tváří vážně jak na pohřbu a já jim to stejně nějak nemůžu uvěřit. Anna Taylor-Joy mě taktéž nějak zklamala svým nepřesvědčivým na nervy lezoucím robotickým přehrávajícím výrazem. Celkově je Morgan jako film velmi nudný a na to, jakou si dělal reklamu a jak skvěle vypadal trailer, je to zrovna tak velké zklamání, jaké jsem měla původně očekávání. Navíc je děj silně předvídatelný a klišovitý. Za mě bohužel velká ztráta času. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Hodně mi to připomnělo film Hanna, který je přece jen o něco lepší. O hororu zde nemůže být řeč, jedná se o čistě akční béčko, které se snaží pohrávat se stísněnou atmosférou. Herecké obsazení je skvostné a velmi dobře to celé vypadá. Psychologická hra v první půlce, kdy člověk neví, co se stane a očekávat, se úplně nedaří. Člověk vydedukuje hned, jakým směrem se bude film ubírat. Nicméně překvapivá je druhá půlka, kdy jsem nečekal akční rozjezd a tak zvládnuté tempo. Choreografie akčních scén je drsná a povedla se nad míru. Závěr bych čekal asi více originálnější, ale celkově jsem spokojený......6/10 ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Niekto vie a niekto nie. Ridley a (nebohý) Tony sú majstri svojho remesla, no syn Sira Ridleyho nemá moc toho po tatkovi ani po strýkovi. Samozrejme je to len jeden film, uvidíme čo predvedie ďalej. Jeho Morgan ma zaujal s Traileru, ale samotný film za veľa nestojí, zaujímavé prostredie a postava Morgan je slabé lákadlo a ničím dokopy neupúta. Film neponúkne nijak zvlášť dobrú atmosféru, či napätie alebo príbeh, ničím moc neprekvapí a celkovo nemá ani čim zaujať. 45% - 2* ()

Galerie (47)

Zajímavosti (2)

  • Ve finálním souboji Lee Weathers (Kate Mara) a Morgan (Anya Taylor-Joy) v lese spadnou obě protagonistky několikrát do jehličí. Navzdory tomu se však na modré košili Lee neobjeví ani jedna skvrna, či jiná nečistota. (Nathaniell)

Reklama

Reklama