Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh hollywoodské hvězdy a držitelky Oscara Grace Kelly, která se vzdala své oslnivé kariéry a odešla do zcela neznámého světa. Na samém vrcholu slávy, kdy jí Hollywood a diváci leželi u nohou, se provdala za monackého knížete Rainiera III. a stala se navždy Grace – kněžnou z Monaka. Knížecí dvůr se ale stane bojištěm, na němž i samotná Grace Kelly musí ve své nové roli zápasit o osud malé země. Film Grace, kněžna monacká se soustředí na dramatické momenty, kdy na dveře paláce zaklepe slavný Alfred Hitchcock s nabídkou velké filmové role a na jiné dveře buší mocná Francie s hrozbami a výhrůžkami. Kněžna Grace se zapojí do tvrdého boje za osud Monaka, země, která se přes všechny překážky stala jejím domovem. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (155)

eMeMko 

všechny recenze uživatele

Jedno se tomuto filmu musí přiznat. Nebyl tak vyhypovaný jako Diana, se kterou je velmi často srovnáván. Možná právě proto má trochu lepší hodnocení. Stále se však jedná o průměrný film, který ani neoslní, ani neurazí. Herecké obsazení celkem ujde, nejhůře z něj vychází Tim Roth, což je pro mě trochu zklamání. Příběh, který je z větší části fiktivní, ubíhá rychle, ale je dosti předvídatelný. Výsledné hodnocení: pro obyčejného diváka, který si u filmu rád odpočine, je tento snímek dobrou volbou. Za mě klasický průměr. ()

Ducii 

všechny recenze uživatele

Není to špatný snímek. Líbilo se mi to. Akorát mi hlavní postava přišla příliš ufňukaná a nelíbily se mi časté, dlouhé a detailní záběry na obličej (respektive slzící oči, rty, nos..) Nicole Kidman. Na tom velkém plátně to vypadalo hrozně. ()

Cannonball 

všechny recenze uživatele

Najdôležitejšia otázka je prečo nakrútili tento film? Ako životopis to ukazuje až levmi krátku dobu zo života Grace. Alebo len chceli ukázať pravdepodobne najkritickejšiu čast života Garce a Rainiera, lenže v tom prípade hneď tá prvá veta nazačiatku o fairy tale moc neobstojí. Asi je to jedno keďže nehladiac na zámer sa im nakoniec podarilo spraviť niečo nudné a zbytočné. ()

George.Camel 

všechny recenze uživatele

O čem to vlastně bylo? Že se vzdala herectví a filmu ve jménu lásky a rodiny? To jí ale muselo být jasné v momentě, kdy si knížete vzala. Že ji nebudou mít rádi? No jistě, protože v Monacu nevyrůstala a nežila. Že nebude mít žádné přátele? Člověk je vždycky na všechno sám. Z životopisného hlediska jsme se nedozvěděli více, než z období, kdy žila v Monacu. Připadalo mi, jako bych sledoval Discovery chanel ... podporování manžela, výchova dětí, politikaření 60 let ... tohle mě vážně nebavilo a podruhé tento film vidět nemusím. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Slabšie tri hviezdy pre film, ktorý sa snažil vniesť viac svetla do života herečky Grace Kelly, ktorá sa z filmového plátna presunula do monackého kniežatstva a v ktorom našla lásku. Nazvať to ale životopisný film je ako keď nazvem Valkýriu životopisom o Hitlerovi - proste niektoré veci jednoducho nemôžu ísť dokopy. "Botox lady" Nicole svoju úlohu zvládla so cťou a Tim Roth jej slušne sekundoval. Celkovo ale na mňa tento snímok zapôsobil veľmi nudným a rozpačitým dojmom, nakoľko mi tak trochu unikla celá pointa filmu. 50 % ()

Meow86 

všechny recenze uživatele

Historicky nepřesné životopisné drama s fiktivně vylíčenými skutečnými událostmi. Že si tato věta sama sobě protiřečí? Právě! No nic, to se stává, že na každém šprochu není kolikrát pravdy ani trochu. Pro ztvárnění takové ikony, jakou byla Grace Kelly, bych naprosto typově odlišnou Nicole Kidman nečekala. Ale mé 2 hvězdy patří právě jí. Ve vyhrocených scénách byla až mrazivě přesvědčivá. Bohužel, i přesto jsem se několikrát přistihla v pozici se zakloněnou hlavou a "balónem v hubě". ()

dzules 

všechny recenze uživatele

nemastné, neslané..nepřehledné..nejsem odborník na Monako a proto bych uvítala lepší nastínění postav a jejich zařazení.. ()

Lucbric 

všechny recenze uživatele

Grace Kelly je moje srdeční záležitost.. :) i když je nenahraditelná, myslím si, že Nicole Kidman zvládla svou roli na jedničku. Drama se zaměřuje pouze na kus životní etapy Grace Kelly, kterou okolnosti donutily vzdát se svého snu v Hollywoodu. Grace se pustila do nové životní etapy s vervou, začala bojovat za osud Monaka, věnovala se své rodině a pomáhala lidem kolem sebe... Grace Kelly byla výjimečná osobnost, která se zapsala nejen do historie filmového plátna, ale také výrazně ovlivnila historii Monaka a životy mnoha lidí.Myslím, že kdyby film mapoval celý život Grace od začátku do konce, měl by tady daleko lepší hodnocení. ()

megajalec 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že o Grace Kelly som veľa nepočul resp. nemám naštudovaný. Bol som zvedavý, čo mi ponúkne film, ale bol som sklamaný. Podané to bolo veľmi sucho, nezáživne, i keď išlo evidentne o veľa (anexia Monaca Francúzskom, rozpor v manželstve, snaha vrátiť sa k hereckej kariére a vôbec, smerovanie v živote kňažnej). ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Oliver Dahan už jednou překvapil se solidním životopisným kouskem o zpěvačce a ikoně svojí doby Edith Piaf, i proto nebylo od věci zkusit si něco podobného znovu... O kněžně Grace monacké toho zase tolik zajímavé nebude, jelikož šlo především o ženu, která se oddala svému manželovi a starala se o rodinný život a obraz své rodiny. Ovšem ještě před tím než se Grace stala monackou kněžnou, pracovala v Hollywoodu jako jedna z největších hereček svojí doby Grace Kellyová, kterou proslavila třeba role v Hitchcockově Oknu do dvora.. Byl by to možná zajímavý hollywoodskou oslavou a špínou nasáklý životopisný snímek, kdyby se věnoval tomu, čím je Grace Kellyová nejznámější. Ale záměr tvůrce zněl jinak.. Myslím si, že každá velká osobnost má šanci na svůj autobiografický filmový portrét jen jednou a všechno ostatní je spíš jen recyklací, ač třeba někdy i lepší, pořád slyšíte z části znovu totéž.. Proto je potřeba se svojí jedinečné šance chopit a prodat tenhle odkaz se vší parádou, což se Grace úplně nedostalo.. I přestože obsazení do hlavní role v podobě Nicole Kidman je trefné a po takové roli by jako herečka mohla vždycky toužit, leč se na jejím výkonu nedá co vytknout, v tomhle tendenčním vyprávění nemá moc co hrát.. Ono to ve skutečnosti ani není příběh Kellyové, nýbrž její jméno je tu taková berlička, když hlavním tématem je francouzsko-monacký konflikt o rozsahu suverenity svých států.. Proto ten, kdo si přišel i třeba pro rutinní medailonek, dostává úplně odlišný příběh, který se drží její osoby jako rukojmí.. Nechci znevažovat její postavení, ale ona si šla do Monaka dožít, lidé ji sice milovali i přes svůj extrémní přístup k vlastní minulé slávě, avšak stejně tohle nebyla etapa života, v níž něco víc znamenala... Sledujeme příběh matky dětí v neobyčejném prostředí, který zoufale tlačí na herecké výkony, ale sám pro ně v příběhu nemá místo.. Nechápu autorský záměr, natož chuť Nikolky se projektu po pročtení scénáře účastnit.. Škoda, tak snad nebude jednou vlastní filmový profil Kidman taky jen o vztahu s Tomíkem.. 55% ()

ProfiDivak 

všechny recenze uživatele

Ja mám rád rozprávky a ak ma zaujmú, odpúšťam im veľa. Prejav kňažnej na plese by mnou ani nepohol, ale páčili sa mi následné "vtipné hlášky" de Gaulla a ľudí okolo (Však nezhodíte na kňažnú bombu, pán prezident..?!). Ja na ňu tiež bomby hádzať nebudem, naopak pridávam aj štvrtú "motivačnú" hviezdičku. ()

Themyth 

všechny recenze uživatele

Po všetkých tých hrôzostrašných recenziách čo som na tento snímok čítal na medzinárodných portáloch musím povedať, že nie je to až tak zlé. Určite to nie je filmový brak, skôr by som povedal mierne podpriemerný film. Čakal som veľmi zlé a také to až nebolo. Kto očakával silnú životopisnú drámu a excelujúcu Nicole Kidman musí byť sklamaný. Na jednej strane treba priznať že scény sú nesmierne statické a takisto aj herci. Akoby boli bez duše. Snímok sa nijako pútavo nevyvíja. No na druhej strane je to dosť zaujímavý pohľad na život aristokratickej spoločnosti v modernej dobe. Koho táto tematika zaujíma, ten si niečo pozitívne z tohoto filmu zoberie. Slabšie tri body. ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele

To , že je Nikol velmi dobrá herečka víme . Nebyl to úplně výborný film , ale díky ní stojí za shlédnutí . Tim měl omezené možnosti , což je škoda . Myslím , že Grace a Diana jsou si v mnohém podobné . Kdyby to Arash , trochu více rozepsal , mohlo to být více dramatické , ale o to asi nešlo . Šlo o Grace a to bylo podstatné . No špatné to nebylo a podle kapesníčků žen a dívek v kině , to mělo něco do sebe , z jejich pohledu . Prostě ženy nás často dostanou tam , kam my nechceme . A v tom je kouzlo i Grace . A vlastně i Nikol . Klobouk dolůůů ! Tož tak . ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Víc než tři hvězdičky opravdu nemůžu dát. Film mě zklamal. Zaměřuje se pouze na jediné období, na jediný politický problém. V konečném vyznění působí velmi chladně a odtažitě, nedovede diváka zaujmout, vtáhnout do děje a nechat ho, aby projevil nějaké sympatie k hlavním představitelům, ať již kladné či záporné. ()

misiaq 

všechny recenze uživatele

S prizmurenim vsetkych oci su to 3* ale musim podotknut, ze t oje len vdaka mojmu oblubencovi Timovi Rothovi, film sam o sebe je velmi slaby a nema prilis co ponuknut. Mozno by stalo za to urobit trosku ambicioznejsi projekt o biografii Grace Kelly. ()

Reklama

Reklama