Reklama

Reklama

VOD (1)

Velmi realistická interpretace jedné z nejkrvavějších bitev vietnamské války. (Filmbox)

Recenze (116)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pekná kamera, nádherná vypráva, fajn hudba (iba pesničková), ale akcie a herci mi prídu v tejto pekne špinavej Vietnamskej vojne dosť suché a nezáživné. Je fajn, že sa tu trhajú ruky, nohy, hlavy, ale keď som videl tu akože stratégiu - Forward - trhal som si zas ja vlasy. Nechce sa mi to všetko čo mam na jazyku posielať sem cez prsty, takže mrknite na komentár od uživatela RHK, chlapec to vidí rovnako ako ja, len mňa to trošku viac bavilo. 70% - 3* ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Příšerný válečný film. Nemyslím, co do obsahu (bylo to určitě v realu horší), ale jak vůbec lze takovou hrůzu a beznaděj dát na filmové plátno ? Byla to určitě jedna z těch "zbytečných válek", takový ten mlýnek na maso, aby se vyzkoušely nové zbraně a dobylo nějaké území ( v tomto případě kopec), který byl z hlediska důležitosti absolutně nedůležitý a z hlediska územní stratégie Američanům absolutně na 2 věci : na nic a na hovno. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Skutočná Vietnamská tragédia. Tento snímok nám ukazuje, ako boli niektoré rozkazy vo vietnamskej vojne absurdné, nezmyselné a úplne zbytočné. Kvôli nim prišlo o život nespočet amerických vojakov. Americká stratégia vedenia vojny tu úplne zlyhala, to už je dnes známe a dokonca aj USA aj keď nerada, to priznáva. Inak je tento film skôr slabšieho rázu. Naviac sa tu dosť často opakujú rovnaké zábery, čo mu tiež nepridalo. Od malička mám rád vojnové filmy s touto tematikou, ale tento za veľa nestojí. Zlý režisér, zlý scenárista, zlé dialógy, zlý český dabing, zlé spracovanie. Asi takto sa dá najlepšie charakterizovať táto vojnová tragédia. Bitka O Hamburger Hill bola jednou z najkrvavejších a najväčších bitiek vo Vietname, ale tu to filmári veľmi zmrvili. Krvi je tu málo, to v reáli to bol doslova "mlynček na mäso!" Dialógy nezmyselné, nič nehovoriace. Scenár katastrofa, čomu sa diviť, keď ho nepísal žiadny skúsený filmár. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Vypadalo to na ambiciozní válečný film, ale na to se dá po zhlédnutí zapomenout. S herci jsem problém neměl, ale se zhola průměrnou, místy zmatenou a nijak nápaditou režií Johna Irvina, ano. Bojovým scénám se vyhýbal a v dialogových scénách to bylo na ručník. Film se nepříjemně vlekl a nějaké peklo nebo vřavu jsem pociťoval tak maximálně u sebe. Závěrečné titulky byly pro mě vysvobozením. A bylo mně jedno, jestli hrdinní američtí vojáci bojovali proti žlutému, modrému, nebo fialovému nepříteli. Tento slabý odvar válečného filmu si už stejně nikdy nepustím. Jednoznačně kategorie B a níže. 40% ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Mezi silnou konkurencí filmů z vietnamský války patří Hamburger hill spíš k těm slabšim kouskům. Scény z boje jsou sice docela povedený, ale filmu schází cokoliv, co by mě dokázalo nějak vtáhnout do děje. Celej film se plácá někde v bahně a v džungli, aniž by se nějak rozvinul příběh, postavy jsou nezajímavý a herci druhořadý kategorie to taky nevytrhnou. Je to zase takovej film, kterej sice nenadchne, ale zároveň ani neurazí. 55% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (16)

  • Vietnamskí veteráni film ohodnotili a prijali pozitívne a potvrdili pravdivosť zobrazovanej brutality. (Smok)
  • Postavy vo filme boli pomenované po mužoch, ktorí bojovali vo Vietname s Jamesom Carabatsosom. (Smok)

Reklama

Reklama