Reklama

Reklama

VOD (1)

Velmi realistická interpretace jedné z nejkrvavějších bitev vietnamské války. (Filmbox)

Recenze (115)

lillien 

všechny recenze uživatele

Zpracování za jedna, ačkoli Četě líže paty jen místy. Emocionálně vás tolik nerozstřílí, nicméně nálož pravé vietnamské depky, kejdy a drámy dostanete. Bitva o cesty a kopce se rozjíždí zvolna, postavy mají čas se představit a pronést několik svých úderných hlášek (víš kdo to je? ..a jak bych ho asi tak měl identifikovat, když mu chybí hlava? Říkal sem ti, že si mají dávat známky do obou bot!) Ještě než se začnete se stoprvní škrábat do kopce, pokropí vás slušné dávky střeliva, rozprskne se nějaký ten napalm a zahyne pár chasníků, na které padne černý Petr. Finální bitva na kopci probíhá dostatečně dramaticky a za chvíli budete mít pocit, že by ti kluci z divize měli větší šanci vydrápat se desetkrát za sebou na boso ve vietnamkách na K2, než se prostřílet skrz ty malé, houževnaté zmrdy z tržnic. Kopec posypaný mrtvolama nakonec dobyt a vy si v návaznosti na závěrečný doslov můžete položit otázku, jestli už lidstvo dospělo do stadia, kdy všechny války bude považovat za šílenství. Pokud ve vás ten film alespoň na chvíli vzbudí pocit, že žehnáte chvíli, kdy se můžete smát, milovat, nebo jen prostě žít, na rozdíl od těch kluků, co na tom kopci a všude jinde ve válkách zůstali, pak splnil svůj účel. ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Až moc citelně chybí Hamburger Hillu výraznější postava, které by divák mohl fandit nebo ji naopak nenávidět, a taktéž postrádá scénu, která by ho alespoň na okamžik uzemnila . Velká realističnost se filmu sice upřít nedá, ale jinak se jedná o velmi "nemastný, neslaný" snímek jakých se za posledních 30 let natočila velká spousta. Průměr. A to mám pro válku ve Vietnamu ve filmovém podání velikou slabost... ()

Reklama

kurcatovium 

všechny recenze uživatele

Zase trochu jiný pohled na Vietnam. Film je, po úvodních minutách zasvěcených drobnému představení osazení čety a kusém přešlapování na místě, jedna velkolepá řezničina ve jménu dobytí bezvýznamného kopce. Postavy jsou tu skutečně poměrně dost anonymní a málo prokreslené, ale nebál bych se tipovat, že je to úmyslem. Zapadá to totiž do celé koláže filmu, kdy voják je jen ono maso do mlýnku. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

NIKDY JIŽ VÍCE FILM S ČESKÝM TELEVIZNÍM DABINGEM!!! Mohl to být pod povrchem slušný, byť nepříliš objevný válečný film z Vietnamu, takhle jsem měl místy pocit, že koukám na jakýsi soft-erotický německý film z roku 82. Co se týče samotného Hamburger Hill - bojové scény slušné, děj jednoduchý, prokreslení postav povrchní. Ale možná mu křivdím (viz výše). ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Mezi silnou konkurencí filmů z vietnamský války patří Hamburger hill spíš k těm slabšim kouskům. Scény z boje jsou sice docela povedený, ale filmu schází cokoliv, co by mě dokázalo nějak vtáhnout do děje. Celej film se plácá někde v bahně a v džungli, aniž by se nějak rozvinul příběh, postavy jsou nezajímavý a herci druhořadý kategorie to taky nevytrhnou. Je to zase takovej film, kterej sice nenadchne, ale zároveň ani neurazí. 55% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (16)

  • Scéna na konci filmu, v ktorej kráča vojak s obviazanou hlavou ku svojim ponáhľajúcim sa spolubojovníkom, je sfilmovaná na základe reálnej fotky odfotenej počas bitky o Hamburger Hill. (Smok)
  • Některé z postav hráli skuteční mariňáci, sloužící ve Filipínách. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama