Reklama

Reklama

Jméno

  • Francie Le Prénom (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vincent je v najlepšom veku a očakáva narodenie prvého potomka. U svojej sestry Elizabeth a jej manžela Pierra čaká na svoju mladú manželku Annu, aby šťastnú udalosť spoločne oslávili. Všetci sú vo výbornej nálade a čakanie si krátia vyzvedaním o pocitoch nastávajúceho otca. Keď sa ho však opýtajú na meno, ktoré plánuje dať svojmu potomkovi, jeho odpoveď vyvolá sériu absolútne neočakávaných reakcií... (STV)

(více)

Recenze (228)

Sakulnikov 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie, ke které jsem měl naštěstí titulky, které postihly i slovní hříčky. Nevím jestli všechny, ale dost na to, abych to považoval za skvělou komedii/drama. Ta změna žánru někdy v polovině filmu byla dost silná. Navíc jsem se v jedné postavě trochu poznával. ()

t.b.kat 

všechny recenze uživatele

No, očekával jsem něco jiného, je to mezilidsky vztahové rodinné drama jako prase, ale drama po francouzsku, s hodně slovy a výrazy :-) Ne každému tento film sedne 3* ()

cunicekb 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je jeden z nejlepších filmů, co jsem kdy viděla! Ani nemám zatím na to, abych napsala nějaký solidní komentář! ()

bigbadboy odpad!

všechny recenze uživatele

První 3 minuty zajímavé, ale pak... Nikdy víc, pokud se mi povede zapomenout, doufám, že se před spuštěním filmu podívám na mé hodnocení. Bůh masakru nebo Naprostí cizinci... super, proti Jménu něco jako Ferrari vsTrabant. Nesympatické uřvané postavy s břitkými a hlavně úděsně nevtipnými dialogy. ()

Víteček 

všechny recenze uživatele

Zpracováním ve své podstatě stále divadelní hra. Převedení do filmové podoby tomu nic nepřidalo a asi bych víc ocenil, kdyby to zůstalo jen divadelním představením. Nedovedu se od toho odpoutat. Je to trochu moc udělané, aby každý na každého měl z nějakého důvodu pifku, některé věci jsou ve skutečnosti dost závažné a chování některých relativně kruté a ne zrovna kamarádské na to, aby to vše pak bylo prostě zapomenuto. Chvílemi se to navíc trochu moc vleklo. ()

Holobrádek 

všechny recenze uživatele

Výjimečný film. Nevím, jak se repliky protlačí do češtiny, ale v originále to opravdu stojí za to. Film balancuje na hraně mezi komedií a tragédií, všechny herecké výkony jsou mimořádné. Zejména mě zaujal Patrick Bruel, jinak známý hlavně pro svou pěveckou kariéru. ()

pan_filuta_ 

všechny recenze uživatele

No teda! Francouzská komedie/drama, 212 hodnocení, 87%. Jak já se na to těšil. A výsledek? Tento film rozhodně NENÍ komedie, vtipné momenty se dají spočítat na prstech jedné ruky. Jde spíš o konverzační drama s přeslazeným happyendem. Nicméně, abych jen nekritizoval, musím vyzdvihnout, jakým způsobem soudruzi tvůrci ze socialistické Francie ztvárnili typické vlastnosti levičáků - potřebu zakazovat, přikazovat a nařizovat ostatním co a jak mají/nesmí dělat. A to i u tak výsostně soukromých věcí, jako je výběr jména pro vlastní dítě. Postava Pierra v tomto směru zastiňuje i jednoho z největších levičáků historie Adolfa Hitlera. ()

tucnakova 

všechny recenze uživatele

Polanski to dal líp ... ale zajímá mně teď, jestli je reálný to v tomhle stylu fakt rozbalit s lidma, který znáš celej život a máte vymletý takový ty svoje starý stereotypní setkávací meze ... ? - celkem uvažuju, jak by podobná session vypadala asi u nás doma s vlastníma příbuznejma a kamarádama ... a taky mi přišlo líto toho jídla. ()

Ruadek 

všechny recenze uživatele

Průměrná divadelní hra, tvářící se podstatně inteligentněji, než ve skutečnosti je. Vybroušené dialogy? Tak ty jsem skutečně nenašel. Palec nahoru za výborné herce a se vzpomínkou na dialogově skutečně vybroušená díla (Muž ze země nebo třeba 12 rozhněvaných mužů) dávám slabší dvě. ** ()

marrrrian 

všechny recenze uživatele

Konverzačný film, ktorý rozvojom debaty letí od témy k téme a to prosím naprosto prirodzene a logicky, čo je pri scenároch skôr sviatočný jav. Tuto je to však najväčšie eso v rukáve, spolu s hercami, ktorí vyzerali uveriteľne pri humore, ktorý nám počas filmu ponúknu a aj pri čoraz tiesnivejších rozhovoroch, ktoré plynulo kulminujú. Až nakoniec, ako inak, vybuchnú. A potom začnú sopky chŕliť lávu a človek, ani si neuvedomí, len bez dychu pozerá, aby mu neuniklo jediné slovo. Francúzi opäť raz ukázali, že je v nich čosi viac, ako bageta, ktorú mali na desiatu a denná dávka dobrého vína. ()

david666 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že po prvních 30 minutách jsem silně uvažoval o tom, že film nedodívám. Co to je za pseudointelektuální slátanina? Ale vydržel jseem a postupně film gradoval a nakonec se z něj vyklubala vcelku solidní artová konverzační komedie. ()

Amaranta 

všechny recenze uživatele

Začátky s charakteristikou jednotlivých povah od zaměstnání po banality typu Amélie už by jednou pro vždy měly ustat. ()

johan.hynek 

všechny recenze uživatele

Lepší dialogy jak v plešaté zpěvačce. Není to sice absurdní drama, ale ty dialogy byly geniální. Nemyslel jsem si, že vydržím hodinu koukat na film, který se bude odehrávat v jedné místnosti a začne i skončí konverzace na téma: jméno mého syna. Překvapili!!!! Francouzština jako melodie se krásně poslouchala. Výborní herci, výborné dialogy. Začátek trochu váznul a nestačil jsem pobírat o co tam jde, ale vyplatí se počkat do finále. Pořád něčím překvapí a zvyšují úrověň. Nádherné komediální drama s humorem, který asi každý nepochopí. ()

kolodej1 

všechny recenze uživatele

vlastně je to studiová záležitost v jednom interiéru, kde se sejde společnost a debatují mezi sebou. Pro mě rozhodně velmi příjemné překvsapení, protože kromě jedné pasáže ( monolog Clauda ), to má spád, originální a podařený humor (zoubková víla), ale přitom současně v druhém plánu se rozvíjí drama, které se v průběhu času stává dominantnější a tak trochu to přestává být sranda. Velmi zábavné a poutavé, hezká studie na téma, jak může hloupý vtip utrhnout lavinu nežádoucí upřímnosti, zadržovaných výčitek a ovlivnit tak zásadně naladění celého večera a možná i budoucí vztahy zúčastněných aktérů. Bylo to prakticky bez chyby 90% ()

kolly13 

všechny recenze uživatele

Gradace, chemie mezi herci, překvapení, humor. Takhle si představuju rozvíjení postav a psychologickou hru. Asi tak bych to začal i já, ale snad bych dopadl lépe... ()

SuzieS 

všechny recenze uživatele

tak jednoduche a pritom zaujalo... Sest hercu, jeden jeden byt a nevinny vtipek... Zacatek byl trochu nudny, trochu mi to stylem pripomelo Amelii z Montmartru, ale pak prekvapily velmi dobre napsane dialogy... Vtipnych momentu mohlo byt vic, ale bavila jsem se.... Heil Pepito byla pecka :D ()

FLVEKK 

všechny recenze uživatele

Co dokáže rozjet jeden ''debilní'' vtip :-D Ze začátku 4*, ale pak se to pěkně rozjelo, neuvěřitelně skvělé herecké výkony, 5* ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Na divadle to musí být řachanda, na to bych rád zašel, s nějakými českými komiky, to musí být paráda. Ale takhle.......průměr........tohle je čistě divadelní věc - dialogy se valí a valí ve velkém tempu, a často je to hodně hodně laciné, i když vtip se tomu upřít nedá.. ()

Leník 

všechny recenze uživatele

Na 5* to úplně nebylo, ale byla to po dlouhé době francouzská komedie, u které jsem se upřímně zasmála. A na kterou se ráda ještě někdy podívám znova. Patrick Bruel byl naprosto úžasný.. J´ai seulement voulu faire une blague... ()

Dvorik odpad!

všechny recenze uživatele

Vydrzel jsem hodinu tenhle 'komedie' jen proto, ze jsem v letadle nic jineho nemel. Neskutecna kravina. Emoce nula, zabava nula, scenar o hovne. Cekal jsem neco ve stylu vybrousenych Naprostych cizincu, ale tohle je des. ()

Související novinky

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

Reklama

Reklama