Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní film Sejít z cesty je ryze českou variantou road-movie příběhu. Hlavní hrdina, mladý právník magistr Běloušek (V. Neužil) má zdánlivě banální úkol, přivézt k soudu z Prahy do Olomouce jednoho lehce bohémského pobudu. Všechno by mělo být snadné a jednoduché, jenže na tomto úkolu má výjimečný osobní zájem majitel advokátní kanceláře a zároveň otec hlavního hrdiny, takže od počátku je cesta ovlivňována prvním Murphyho zákonem „Cokoli se může pokazit…“ Není na tom nic zvláštního, jen se to těžko vysvětluje otci a snoubence. Místo tří hodin v autě nakonec stráví magistr Běloušek na cestě s výstředním Petem (O. Pavelka) několik dní. Tento nechtěný výlet pak změní leccos z jeho pohledu na svět. Při natáčení filmu nebyla zraněna žádná zvířata. (Česká televize)

(více)

Recenze (48)

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrná jízda, šířící změnu hodnot a životních postojů jednoho vyfešákovaného magistra. V.Neužil a jeho výkon byly tím vůbec nejpovedenějším. Přidám-li vlasatého "máničku" Pavelku, vyvedený scénář a Pavličkův kytarový feeling,mrazivě gradujícího hudebního doprovodu, vyjde mi příjemně prožitá hoďka a půl... ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Základní kámen úrazu toho, co se mi na filmu nelíbilo je uvedeno v úvodním textu. Cokoli se může pokazit se totiž nepokazilo. Pokazil to sám Pete. Vše totiž stojí na tom, že Pete ví, že ho Běloušek potřebuje. Běloušek ví, že Pete ví. Tudíž Běloušek platí prakticky všechno a jezdí tam, kam si vysloužilý rocker poručí. Mezitím mu ničí auto i náladu. A to všechno za stálé trpělivosti mladého právníka. Jediný rozumný se tak chvílemi zdá jeho otec, který nechápe, kde vlastně jsou. A že mu do baráku přivezou ovce, to pravdu není vtipné. Mě by totiž zajímalo, jak si dva chlápci s ovcemi zjistí podle SPZ adresu bydliště. Celé to stojí na zastydlé rockové duši starého muzikanta. Ani už to není vtipné nebo nostalgické, Pete je prostě vychca.ý hajzl.k, který právníka využívá, protože ví, že ten ho přivézt musí. A nejen jeho, ale i všechny kolem sebe. A že na konci Běloušek zatouží být na chvíli taky rockerem, to je dáno tím, že dosud asi opravdu žil jen svou prací. Díky tomu přijde i o ženu. Jenže to, že chce někdo začít žít nemusí nutně znamenat sednout na motorku, vymetat bary a jak se zpívá v jedné písni být „denně vožralej“.  Alespoň tak nám jsou rockeři prezentováni. Nezodpovědní, ožralové, kteří hlavně rádi hrají a rádi poslouchají staré songy. A nejlépe mají za sebou ještě pronásledování bývalým režimem. Pokud se to ale udělá takhle, tak na tom není nic vtipně nostalgického. Časem to akorát zůstává otravné. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Právník má dovést k soudu rockera za zenitem , aby se rozvedl s budoucí chotí jeho otce. Tento tv film by rád byl uvolněnou jízdou cool roadmovie a postavy se chovají jakože odvázaně a tropí hlouposti, ale je to tak neuvěřitelné a kostrbaté, že výsledkem je trapno. Chybí tomu uvěřitelná lehkost a tempo a nepomůže tomu ani nástup oblíbenkyně Čvančarové, která dokonce odhalí levé ňadro. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Sejít z cesty se dá i tím, že natočíte podobný film. Když tvůrcům odpustíme narychlo spíchnutý hodně nevěrohodný námět, některé scény prostě odpustit nelze (policajti v hospodě, hospodská, většina scén, kde se vyskytuje Jitka Čvančarová, dost hrozná hudba Michala Pavlíčka, která mi připomněla situaci, kdy na jednom Čarodějálesu začal hrát Visací zámek a já si říkal, proboha... a fakt nepovedený vtipy: "Kdybys šoustala, tak se nemusíš takhle dřít"). Vašek Neužil i Olda Navrátil dobrý, ale proč se tu o Hybnerové mluví jako o dvacítce a ona přitom vypadá jak maximálně o dva roky mladší Halina Pawlowská? Přes to všechno, existují ve světě televizním i horší věci. ()

atmen 

všechny recenze uživatele

Násilně poslepované scénky, jenž jsou sice zábavné, ale jako celek se to vážně brát nedá. I když se tvůrci snažili nám předat poselství - Carpe Diem, tak to působí příliš parodicky, a člověk stěží uvěří tomu, že tomu sám režisér věří. Docela by mě zajímalo, jak dlouho Pavlíček připravoval hudbu. Můj názor je, že to nebylo déle než byla délka samotného filmu... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (2)

  • Ačkoliv si Jitka Čvančarová dává pozor, aby v žádném filmu nebo na veřejnosti nebyla odhalena, objevily se po natáčení se na internetu fotky z jedné ze scén, na které je vidět ňadro. (Wade)
  • Natáčelo se v lokacích v Brně, na Vyškovsku, v Pelhřimově a taktéž přímo na dálnici D1 a v jejím nejbližším okolí. Natáčelo se i na Slovanském ostrově v Praze, v Olomouci a v bývalém lomu Drysice. (Lynette)

Reklama

Reklama