Reklama

Reklama

Fantomas se zlobí

  • Francie Fantômas se déchaîne (více)
Z natáčení  - Mylène Demongeot

Obsahy(1)

Pronásledování rafinovaného Fantomase přivádí tentokrát komisaře Juvea, novináře Fandora a jeho snoubenku Helenu do Říma, kam je svolán významný vědecký kongres. Hvězdou tohoto kongresu má být profesor Lefebvre, vědec zabývající se výzkumem v oboru hypnózy. Jeho objevy jsou tak převratné, že se dá předpokládat, že Fantomas bude mít o stařičkého vědce zájem a postará se o jeho zmizení. K únosu skutečně dojde, ačkoli určit toho pravého profesora mezi třemi navlas stejnými je pro komisaře Juvea úkol nelehký. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Z natáčení  - Mylène Demongeot

Recenze (303)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Postava komisaře Juvea je geniální a nezapomenutelná. Velkou zásluhu na tom má samozřejmě Funes, i když si ho většina lidí zaškatulkovala jako četníka. Tam byl nezapomenutelný a nepřehlédnutelný. Jako malá holčička jsem chtěla mít taky takový létající Citroen, kterým jezdil Fantomas. Pořád jsem nechápala, proč mi ho rodiče nechtějí koupit. Hodil by se i v dnešní době. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Francúzsky film "Fantômas se déchaine" je druhá časť trilógie o nebezpečnom, geniálnom zločincovi Fantomasovi, ktorému je na stope cholerický policajný inšpektor Juve. Tento krát sa dočkáme Juveho tretej robotickej ruky, dokonalých Fantomasových prevlekov a masiek, nazrieme do jeho prísne tajnej podmorskej základne a predvedie nám aj dokonalý útek v jeho lietajúcom aute. Tažke nás znova čaká bláznivá akčná jazda v štýle klasickej francúzskej komédie. Jedinečný Louis de Funes opäť predvádza svoje šialené herecké kreácie, charizmatický Jean Marais ohuruje svojim macho šarmom, krásna Mylene Demongeot všetkých okúzľuje svojim sexepílom a "Fantomas sa hnevá". **** ()

Reklama

El Indio 

všechny recenze uživatele

Z mýho pohledu určitě lepší jak první část. Jean Marais ustoupil do pozadí a nechal plně vynikat de Funése, což je jenom dobře. Hlavně scény ve vlaku, v blázinci a scéna kdy vysvětluje ten trik se třetí rukou stojí zato. Ale do plnýho hodnocení tomu pořád něco málo chybí, což se ale nedá říct o geniálním třetím dílu. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Protože tomu jsou už dva dny, kdy jsem se naposledy vysmíval Maraisovi, tak teď to musím napravit: chudák, on za svou varhánkovou tvář doopravdy nemohl. Však si zkuste mít na sobě nejdřív masku Fantomase, pak na ní masku doktora... za prvé, pleť se dusí, odumírá, a za druhé, když si strháváte jednu pečlivě přilepenou masku za druhou, tak i při té nejopatrnější manipulaci se zkrátka tvář vytahá a nikdo se pak nemůže divit, že postižený vypadá jako šarpej. Možná mohli Maraise kapku přiškrtit, jako že by sám zmodral, čímž pádem by jednu masku ušetřili. Funésovi patří uznání za jeho ránu, pouhým doutníkem se trefí líp než kdokoli jiný revolvérem. Ani se tomu jednomu padouchovi v černém nedivím, že v následujícím dílu vstal z mrtvých, ono být zastřelen doutníkem je pěkná ostuda, na náhrobku se to špatně vyjímá. No a film taky krásně objasňuje, proč se Citroen DS nejmenuje kachna - sice umí lítat, ale tuhle přezdívku si pro sebe okupoval již předchozí typ. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Druhý díl už je téměř Funèsovka. Z komisaře Juvea se stala hlavní postava, žánr se definitivně překlopil do komedie a pokračování se lehce přeneslo přes vysoce nastavenou laťku. Taky aby ne, když se zvýšily sázky a Fantomasovi už nejde jen o peníze a klenoty, ale rovnou o ovládnutí světa. To ale nemůže chrabrý a dekorovaný komisař dovolit a vytáne do boje s celým svým arzenálem. S umělou třetí rukou, dřevěnou střílející nohou a hromadou převleků se chystá dopadnout svou nemesis. Co na tom že se občas dostane do moci úřadů a nebo skončí na psychiatrii. Francouzského policistu takové marginální překážky přece nemůžou zastavit. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (38)

  • Aby záběry byly co nejautentičtější, natáčel Hunebelle některé záběry v prostředí první francouzské atomové elektrárny Chinon A1. Naopak záběry z výbuchu sopky Vesuv, chrlící lávu, nenatočil Hunebellův štáb, ačkoli na svazích hory natáčel. Tyto scény byly totiž sestříhány z dokumentárního filmu známého francouzského vulkanologa Harouna Tazieffa Schůzky s ďáblem (1960). (mar48)
  • Při sjezdu ze sopky pronásledují Juve (Louis de Funès) a Fandor (Jean Marais) Fantomase (Jean Marais). Všimněte si, že Marais sedí v jeepu vlevo a Funès vpravo. V jednom záběru při průjezdu lesem si ale místa prohodí. (ČSFD)

Reklama

Reklama