Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Četník a četnice je poslední z populárních četnických komedií, které režíroval Jean Girault a ve které mohl naplno uplatnit svůj komediální talent Louis de Funes. Girault zemřel v roce 1982 a o šest měsíců později i jeho dvorní herec, představitel strážmistra Cruchota, Louis de Funes... Četníci v Saint Tropez se stěhují do nové, moderní budovy, kde na ně čeká počítač a kde mohou zúročit své zkušenosti i tím, že je předají čtyřem novým kolegyním, které do Saint Tropez přijely na praxi. Všichni bez rozdílu se jim dvoří. Gerber s Cruchotem jsou plukovníkem diskrétně vybídnuti, aby své mladé pomocnice především bedlivě hlídali – je to ve státním zájmu. Ale dívky se začnou ztrácet jedna po druhé, je třeba to utajit před nadřízenými a především je rychle najít, neboť únosci jsou nebezpeční. (Česká televize)

(více)

Recenze (274)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Poslední díl četnické série a bohužel i poslední film v závratně hvězdné i mimořádně úspěšné kariéře božského Louise de Funése. Tenhle díl má poměrně slušnou zápletku, vrací se Claude Gensac, tradiční humorná nedorozumění a když zrovna není v záběru hlavní hrdina, může se divák kochat krásou přítomných četnic. Podle mě se Cruchot rozloučil s četníky důstojně. Michel Galabru, který s Funésem celou sérii herecky skvěle odtáhl, je i tady vynikající a scény těchto dvou pánů i dnes spolehlivě pobaví. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Filmová sága o malej policajnej jednotke z prístavného juhofrancúzskeho mestečka Saint Tropez sa dočkala šiestich pokračovaní. V roku 1964 bola natočená prvá časť a posledná mala premiéru v roku 1982. Tou poslednou je "Žandár a žandárky". Podľa môjho názoru je to najslabší a najnudnejší diel celej tejto komediálnej žandárskej série. Zaujímavosťou je, že sa jedná o posledný snímok režiséra Jean Giraulta a tak isto aj herca Louisa de Funésa. Obaja umreli krátko po natočení tohto filmu. ** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Labutí píseň četnické série. Bohužel zde už tvůrcům evidentně došli téměř všechny nápady a je to už spíš vaření z vody a kopírování toho co bylo v předchozích dílech. Snad jenom ty mladý pěkný četnice (z výjimkou tý černý mužatky) za něco stojí a je na ně celkem pěknej pohled. Dvakrát škoda, protože za povšimnutí stojí i fakt, že nás spolu s tímto filmem opustili i dvě velké osobnosti Francouzské komedie. Louis de Funes a režisér Girault. Přál bych jim důstojnější rozlučku, ale nepovedlo se. No co už dám 20% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nejslabší Četníci, které nelze brát jinak než Funesovu rozlučku. A tak nezbývá než dodat, že Funes nás dokázal veselit téměř 20 let ve svých filmech. A za to mu patří mé uznání a věčná úcta. ()

lesumir odpad!

všechny recenze uživatele

Opět odpad, opět hnus, opět ten trapný Funes, ktery je naprosto trapny cely dej je ubohost nejvetsiho calibru! Je zbytecne se rozepisovat, ten kdo videl, to urcite pochopi. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Ze všech Četníků nejslabší, ale vtipné hlášky tu také jsou. Např. ty, které se stále motají okolo ostrova "Kergelén", který mi dlouho vrtal hlavou - kde vlastně je? : )) Děj si myslím, že je zajímavý, nelíbí se mi nové prostory, ale to je detail.... Mozek : ) Zajímavost: Kdo hledá, najde - 49°20´ j.š., 69°20´ v.d. - na těchto souřadnicích naleznete Kergueleny, souostroví v jižní části Indického oceánu, které patří k francouzským jižním a antarktickým územím. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Byl takřka neomylný ve své herecké kariéře.....! Poslední Funesovo herecké představení, škoda, velká škoda pro světový film. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Samotný film už nestojí za moc, ale staří dobří hrdinové v čele s L.de Funesem z toho ještě dokáží něco dostat. Zábava je to už sice slabší, ale pořád se dobře bavíte a Funes má stále co nabídnout, i když je toho už spousta ohraná. 65% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Ztráta krásných slečen vždycky zabolí, i s posledním dílem byla dobrá zábava, jen o kousek menší, než tomu bylo v předchozích dílech. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Filmu hlavne neprospieva, že Louis de Funès nevyzerá veľmi zdravo. Tento diel už vyjsť nemusel, netvrdím že škodí celej sérií ale čaro žandárov je preč, nová stanica, nový počítač, nové spolupracovníčky, všetko je veľmi nové a to nebol dobrý ťah. Ani herecké výkony nie sú to, na čo som bol zvyknutý, toto si proste môžete aj nechajte ujsť a budete mať na žandárov lepší názor. Úplne to nezatracujem, ale všetkého veľa škodí. Žandárky sú celkom pekné, takže aspoň na to sa dá pekne dívať. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Občas když spěchám a jedu jako dobytek představuju si, jak se za zatáčkou vyloupne čtyřlístek krásnější než ten od Němečka a proluftuje mi papíry i s výbavou. Dřív jsem si já blbec lámal hlavu s tím, kterou z četnic bych posadil na sedačku spolujezdce, dneska už ale vím, že řídit bych nechal Fuňése a sám jel s holkama vzadu. Rutinní zakončení legendární série, které je tak dobré, jak vy sami chcete. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Po mimozemšťanech, kteří nejsou z těch lepších dílů jsem zkusil omladině nabídnout Četníka a četnice a efekt byl stejný. Nejen, že je to nezaujalo, ale já jsem opět ke své hrůze zjistil, že to není vtipné tak jako dřív... Co se se mnou sakra za ty roky stalo, to nevím. Tenkrát v kině jsem se smál... Na co jsem nezapomněl byla likvidace těch dvou MB a na odrbanou ,,kačenu'' řízenou jeptiškou. Jak doba utekla někam, kam možná neměla jsem si také uvědomil ve chvilce, kdy velitel četníků má ruku na kolínku jedné z četnic a Cruchot na kolínku druhém. Dnes by to oba pány stálo minimálně funkci a to nemluvím o tom, že za 50 let by si na to jedna z četnic mohla vzpomenout a v rámci nějaké další blbosti jako je dnes meetoo si uvědomit, že byla Cruchotem ohavně zprzněna... O tom, že Cruchot se vyjadřuje o četnici Jo Makumbové, která byla jiné barvy pleti o její barvě pleti nelichotivě a představuje si ji v duchu jako divošku ze savany ani nemluvě:-). Dnes je holt jiná doba. Tohle už si dnes nikdo nedovolí natočit ani u komedie! Ze sentimentu tedy dávám za tři hvězdy, ale hned tak se na to zase nepodívám! * * * ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Četníci ze Saint Tropez mají jazyky vyplazené až na zem a s otevřenými ústy slintají při pohledu na své čtyři nové kolegyně, které mají zaučit k profesionálnímu výkonu služby. Četnice se za podezřelých okolností ztrácejí a četníci jsou nuceni převlékat se do ženských uniforem, aby kontrola neodhalila tento drobný problém. Muži zákona se už však připravují na odvetný útok, při kterém hrdinně zatnou zločincům tipec. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nevtipná scenáristická ubohost, která je sexistická a trapná. Děj je zcela stupidní, postavy četníků se chovají jak diletantští idioti a duo Funès & Galabru se herecky pitvoří způsobem, který je téměř nedůstojný těch zasloužilých pánů. Tenhle film je naprostá sračka hranicí s odpadem, která neměla nikdy vzniknout - je to velmi tristní tečka za celou sérií. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Poslední díl této četnické série. Je to rozhodně lepší díl než předchozí, který byl ze všech nejslabší. Příběh celkem průměrný, ale koukatelný, opět slušná hromádka vtipných scén. Funés nezklama. Je to, ale vše už takové ohrané, takže ne třeba vysvětlovat zápory. Takže koukatelný, obyčejný průměr, který ničím neurazí, ale ani už moc neoslní. 55% = *** ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Kdo by neznal zmatkářské četníky z malebného Saint Tropez. Louis de Funes a spol. si tady odkroutili své a vzešlo z toho pár příjemných a odpočinkových komedií, které už baví diváky pěknou řádku let. Poslední díl z četnické série není k zahození, ale ani nijak výrazně nepředčil svoje předchůdce. Jako by došly nápady, a tak se k četníkům nasadily atraktivní četnice. Ty rozproudí i ty největší suchary a na četnické stanici je tím pádem pěkné horko, pěkně veselo, vzniká spousta trapasů a nedorozumění a vše jede v osvědčených kolejích francouzských komedií ze staré dobré školy. U předchozích dílů jsem se bavil možná trochu víc, anebo už tenhle humor jde tak nějak mimo mě. Přesto jsem se na to po dlouhé době podíval v televizi a nelitoval. 60% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Posledný diel populárnej série je na rozdiel od ostatných častí, kde bol príbeh buď iba krovie pre fóry, alebo boli obe tieto zložky v rovnováhe, skoro až čistokrvnou detektívkou. Z celej série som sa nasmial asi najmenej, skôr je to iba úsmevné, ale česť jednej výnimke, a to najnápaditejšej diabolskej jazde božej dcéry v histórii Žandárov:). Kriminálka je to síce iba priemerná, ale má svoje tempo a tvorcovia vedia, že žiaden diel nesmie prekročiť o viac ako pár minút 90 minútovú stopáž. Chápem, že tento rozpor s minolosťou série a návykmi diváka robí film kontroverzným, čo sa odzrkadľuje aj na tunajších hodnoteniach od odpadu po štyri hviezdy. Pre mňa sú Žandári vzácne vyrovnanou sériou, kde sa moje hodnotenia odlišujú maximálne o jednu hviezdu. Toto ohliadnutie sa za minulosťou bolo príjemné, ale už sa k týmto filmom zrejme nevrátim. ()

Reklama

Reklama