Reklama

Reklama

Letadlo plné britských letců se omylem dostane až nad okupovanou Paříž a je sestřeleno. Každý z nich pak požádá o pomoc jednoho civilistu. Malíř pokojů, dirigent opery, krásná blondýnka a odvážná jeptiška se tak setkávají na cestě napříč sladkou Francií, když prchají před německými vojáky. Autem, letadlem, vlakem, pařížskými kanály, dokonce i v sudu. Tohle bude VELKÝ FLÁM! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (389)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Smích? Nepřejde!! Geniální komedie, koncert snad největšího komika Louis de Funese! Snad nejlepší jeho film, když odečtu filmy s kostými četníka a Fantomase! Nezapomenutelné scény, dokonalé komické dialogy, křeče smíchu a excelentní sekundanti. Naprosto bezchybné byly scény hned na začátku, když Funes dirigoval a přišlo k nim gestapo, nebo německý velitel schovaný ve skříni s fanatickým výrazem a větou: "Herr Kapelmeister!" Nesmím ani opomenout scénu "kanibalistickou", když hlavní hrdina utrhne z dortu malého esesáčka a ukousne mu hlavu :)) Skvostná to komedie, bravo, pane Funesi! ;) ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Musím uznať, že to bola jedna z tých lepších komédií s Louis de Funèsom. Ako parašutista bol srandovný, bolo tam viacej zaujímavých a srandovných scén. Napríklad na farme, či v meste s tou tortou. Scéna s lietadlom to celé zavŕšila. Celkom som sa zabavil na tomto diely s vojnovou tematikou, ktorá bola podaná humorne. Avšak toto nie je môj štýl zábavy a nenasmial som sa veľa. Dosť ma necháva chladným tento štýl humoru. Ale za to, že to je jeden z tých lepších filmov dávam aspoň tých 60%. ()

Reklama

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Naprosto unikátní satyra s hereckým ansáblem, který snad ani lepší být nemohl. Takový humor už se dneska nedělá a ani by to již nebylo možné, v tom je asi největší síla Velkého flámu, strašně vypovídá o náladě v době, kdy byl natočen, vyrovnat se s hrůzami války s humorem a se ctí, to se mi na Francouzech líbí. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Prostě a jednoduše mne to bavilo. Jednoduchý humor, spočívající v převlecích, záměně postav atp. mne tu - narozdíl od nedávného Četníka - bavil, čemuž vévodí samozřejmě de Funés, který prostě nemá chybu. Také random němčina, spočívající v "Ja, vorwärts, herein, natürlich, führer" atd. mne rozsekávala. Immer wieder... 90% ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Určitě je to jeden z nejlepších Funesových filmů. Jenomže i tak ho hodnotím jako průměr. určitě bych přidal taky jednu nebo dvě hvězdičky kdybych k němu cítil nostalgické vzpomínky. Ty ale nemám. Tak hodnotím jako průměr. Herecké výkony jsou velice sympatické, bohužel jsem se u toho moc nenasmál. A to je u komedie přece to nejdůležitější. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (36)

  • V úvodních titulcích lze na starých záběrech letmo spatřit britské bombardéry Halifax. V úvodní scéně sestřelení ale filmoví letci letí na typu B-17 Flying Fortress. (Foxhound#1)
  • Film vidělo ve francouzských kinech 17 milionů diváků – šlo o rekordní návštěvnost do doby, než se do kin v roce 1997 dostal Titanic. (Kulmon)
  • Hlavní hrdinové na konci filmu utíkají pomocí kluzáků Castel C.25S. Prototypy kluzáku sice vzlétly už během války, ale do sériové produkce se kluzák dostal až po jejím skončení. (Foxhound#1)

Reklama

Reklama