Reklama

Reklama

Letadlo plné britských letců se omylem dostane až nad okupovanou Paříž a je sestřeleno. Každý z nich pak požádá o pomoc jednoho civilistu. Malíř pokojů, dirigent opery, krásná blondýnka a odvážná jeptiška se tak setkávají na cestě napříč sladkou Francií, když prchají před německými vojáky. Autem, letadlem, vlakem, pařížskými kanály, dokonce i v sudu. Tohle bude VELKÝ FLÁM! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (389)

honajz 

všechny recenze uživatele

Film: Angličtí letci sestřelení nad Paříží se snaží nejprve skrývat a poté dostat zpět do Anglie za pomoci Bourvila a De Funése, kterého dabuje František Filipovský. DVD: Film o filmu (20 minut, rozhovor s režisérem a spoluscenáristkou, dobový s producentem, De Funésem i Bourvilem, dobové záběry z natáčení) má CZ titulky, následuje upoutávka na celou edici (6 a půl minuty, CZ dabing), minutový trailer, fotogalerie a opět vybrané filmografie čtyř herců. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Teď já budu dirigovat a vy budete zpívat, Herr Kapelmeister!..... Po tunajších vyslovene nadšených komentároch som očakával komediálnu pecku. Nestalo sa. Príliš prepálená stopáž v ktorej je len veľmi málo naozaj vtipných momentov. V druhej polke, zhruba od tekvicovej naháňačky je to naozaj zábava a hotelová scéna je úplne geniálna, ale dovtedy viacmenej nuda. Angláni úplne nezáživní a nevtipní. ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Prostě a jednoduše mne to bavilo. Jednoduchý humor, spočívající v převlecích, záměně postav atp. mne tu - narozdíl od nedávného Četníka - bavil, čemuž vévodí samozřejmě de Funés, který prostě nemá chybu. Také random němčina, spočívající v "Ja, vorwärts, herein, natürlich, führer" atd. mne rozsekávala. Immer wieder... 90% ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Co tady děláte? - No, já jsem majitel paní... Teda manžel hotelu... Skvělá válečná komedie, plná nezapomenutelných scén a vtipných replik a zároveň nebezpečná cesta okupovanou Francií v autech, vlacích, letadlech i sudech. Funés s Bourvilem stvořili vynikající dvojici, která se výborně doplňuje a Velký flám je dost možná nejlepší komedií, kterou kdy mistr Funés natočil. Klasika. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Mé snad nikoliv filmové dětství, ale spíš dospívání, spoluutvářely francouzské válečné komedie, jako byla Stepující stonožka nebo trilogie o 7. rotě. Měl jsem ty filmy opravdu rád a jejich humor mně kdysi dokonale seděl. Jenže od té doby už přece jen uběhla hezká řádka let a já se někam posunul a kinematografie konec konců taky. Velký flám je možná výkladní skříň určitého druhu lidové situační komedie, ale že by to byla nejlepší francouzská komedie, jak se v některých komentářích dočítám, tak to ani náhodou. V tomhle případě u mě nefunguje ani mrška nostalgie, takže z mého dnešního pohledu jsou to jen tři lepší hvězdičky. Celkový dojem: 65 %. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (36)

  • Bourvil (Augustin Bouvet) byl v době natáčení vážně nemocen. (M.B)
  • Scéna se zaměněnými pokoji v hotelu měla být původně natočena se dvěma postelemi. Na nátlak Louise de Funèse (Lefort) nakonec režisér svolil, aby byla vždy použita jen jedna postel, a to manželská. (Jizni Tlapa)
  • Snímek byl v polovině 80. let znovu zakoupen do československé distribuce, stejně jako další Funésovy komedie. Tehdejší Ústřední půjčovna filmů k němu tehdy vyrobila a rozeslala nové plakáty, ale své obnovené premiéry v kinech se tento film z neznámých důvodů nedočkal. (charles3)

Reklama

Reklama