Reklama

Reklama

Charismatický Jude Law jako Dom Hemingway – nenapravitelný, ale vždycky vtipný, většinou hříšný a často nebezpečný kasař a zloděj. Doma zrovna pustili po 12 letech z vězení a on se rozhodl přihlásit o odměnu za to, že držel celou dobu jazyk za zuby. Společně s parťákem Dickiem se proto vydává za šéfem Fontainem, kterého Dom svým mlčením uchránil od jistého trestu. Kromě jiného se Dom snaží navázat vztah se svou dcerou, starý dobře známý život ho ale brzy vtáhne zpátky mezi kriminálníky. Díky svému opilému a věčně sjetému egu Domovi nevyjde nic, i kdyby jeho úmysly byly čisté jak padlý sníh. (HBO Europe)

(více)

Recenze (232)

Loki_Six 

všechny recenze uživatele

"Oh. I'll tell you who I am. I'm the fucker who'll tear your nose off with my teeth. I'm the fucker who will gut you with a dull cheese knife and sing Gilbert and Sullivan while I do it. I'm the fucker who'll dump your dead body in a freezing cold lake and watch you sink to the bottom like so much shit. I am that fucker. That's the fucker who I am." ()

Lucindajet 

všechny recenze uživatele

Začlo to parádně, vyjímečně jsem si o filmu nic nečetla a nevěděla, prostě Khaleesi a Jude -berů. Vypadalo to že by to mohlo být pěkně vtipný, nad věcí a vizuelní bombónek ale s každou minutou to bohužel klesalo a klesalo. Co neklesalo byl ale Judeův výkon, ten byl vymazlenej. A Emilia je na zrzavo v čepičce krásně rozkošná. ()

ZdenoLo 

všechny recenze uživatele

Dom Hemingway a jeho divný kamarát pripomínajúci legendu shaolinu Davida Carradina je bezpochyby skvelé duo gangstrov, ktorý ma dokonale pobavili. Ten monológ v úvode filmu bol tak poetický, že ma to nútilo zamyslieť sa nad mojím "žrebcom" a pripomenúť si jeho kvality. Jude Law ukázal že vie byť taký istý skvelý anglický parchant ako Robert Carlyle. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

I´m Dom fucking Hemingway. Jude Law perlí a perlí v roli, ve které by ho člověk na "staré" roky fakt nečekal. A je to zatraceně zábavné. Takhle nějak měl vypadat celkem podobný Filth s McAvoyem. 8/10 ()

Rssa 

všechny recenze uživatele

Opravdu zábavný film, který jako osobní zpověď člověka, jenž nepoznal ve svém dospělém životě nic jiného než sex ve vězení, loupeže a rvačky, funguje tak jak má. Uvědomění si ztraceného času je věrohodné, epizodky z jeho působení po propuštění jsou zábavné asi tak, jak se od britského filmu dá očekávat. Jude Law by si zasloužil nějakou větší dobovou roli. 75 % ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Zábava ve výborném britském ražení s excelujícím Jude Lawem, který se své rozpolceně se chovající postavy zhostil s bravurou. Dokáže tak být egoistou i otcem hledajím dávno ztracenou lásku své dcery, chvíli dokáže bez emocí "dobývat" svou odměnu, záhy z něj emoce přímo srší, dokáže být věčně opilým hulvátem i milujícím obyčejným člověkem... a tak bych mohl pokračovat dál. To hlavní je, že za každé situace ze sebe chrlí neskutečně drsné hlášky a Dom Hemingway je celý prošpikovaný výborným britským břitkým humorem, občas zacházejícím za hranice vulgárnosti, nikoli však prvoplánovité. Svěží a vtipná oddechovka nebojící se občas zajít pro nějakou tu emoci. ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Začínám si pomalu myslet, že anglická gangsterka začíná být můj žánr No. 1 a Dom Hemingway k tomu značnou měrou přispěl. Jude Law je nekompromisní a nasranější než kdy jindy a ve spojení s nadprůměrným příběhem je prostě na co koukat. Poslední třetina filmu je už spíš jen takový srdceryvný drama, ale není to špatný. Nějak takhle by asi vypadal film Kolja, kdyby v normalizační Praze hrál Františka Louku Josef Hlinomaz. ()

SHit4U 

všechny recenze uživatele

Mám tyhle britský krimi komedie velmi rád, ale od dob Richieho nebo začátků Boyla jsem nenatrefil na dokonalou souhru hláškujících hrdinů a příběhu, který celou dobu dokáže udržovat vaši pozornost dějem a ne hrdinou, který tu tam 3 minutovým proslovem chvěje vaší bránící, jako 3 leté dítě s vánočním dárkem. To bylo vlastně to jediné, co se mi na filmu líbilo. Monology Doma Fucking Hemingwaye povětšinou zakončené brilantním dovětkem (počáteční kuřba, bouračka-třiska-prachy), nebo slovní výměny při kterých zjistíte, že vás nejlepší přítel má umělou ruku a ne jen rukavici á la modní vyjádření. Po dějové stránce, a to v druhé půlce, to ztrácelo dech. I když to vlastně korespondovalo s vývojem hlavní postavy. Nicméně konec mohl být více důsledný v nastínění změny, nebo nezměny charakteru hlavního hrdiny. Takže občas velmi vtipná, chlípná komedie o kriminálníkovi, který se snaží bojovat proti smůle, která se mu hromadí pod podrážky jeho kožených bot, ve stejném množství jako kokain a chlast v jeho tělesných dutinách. (Sviňák byl lepší! :-P) ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Když odhlédnu od toho, že Jude Lawovi toho drsňáka prostě nevěřím, licousy nelicousy, musím i tak konstatovat, že takovouhle blbost už jsem dlouho neviděl. ()

Ricky_CZ 

všechny recenze uživatele

To, co se nedařilo u Filth, to Dom Hemingway zvládá bravurně. Skvělá a hlavně neúnavná jízda, kterou si musel Jude Law neskutečně užívat... 86% ()

H4ku11 

všechny recenze uživatele

Boli tam fakt vtipné miesta a Jude to hral dobre, ale aj tak mi tam niečo chýbalo. Viac sa mi pozdával na podobnú tému Filth s Jamesom McAwoyom. ()

embecka 

všechny recenze uživatele

Scény skvelé, Jude skvelý, postavičky skvelé a aj tak to nebolo ono. Malo to byť tvrdšie, ostrejšie, vulgárnejšie, a čo vulgárnejšie, jednoducho sprostejšie, šokujúcejšie... Malo to byť po všetkých smeroch viac prehnané a bolo by to dokonalé. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

One-man show Jude Lawa, kterému perfektně sekunduje Richard E.Grant. Ale nutno podotknout, že celý zbytek filmu Lawovi nestačí, on je ten důvod proč se na film kouknout, jenže když herecký výkon tak strašně moc převyšuje všechno kolem, něco není úplně v pořádku. Hláškující dialogy, jejichž koncentrace je sice velká, ale ke konci již poněkud únavná, protože se hláškuje všude a nic moc jiného ve filmu vlastně není. Ze života hlavního hrdiny, kde děj je tvořen výhradně skrze postavu, tu už byly lepší snímky s větším podpůrným systémem v podobě scénáře, diaologů, režie, kamery. Law je skvělý herec, ale to už dávno vím, netřeba to opětovně zjišťovat ve filmu, který žádný jiný bonus nenabízí. Takhle průměr, ale bez Lawa a Granta bych šla o hvězdičku ještě níž.. 60% ()

Santino7 

všechny recenze uživatele

Vôbec prvá vec, čo ma v súvislosti s týmto kľudným sympaťákom a zarytým pacifistom (alebo aj nie) menom Dom Hemingway napadla, bolo, že by ho vynikajúco stvárnil Tom Hardy. Jemu takéto typy agresívnych polo-psychopatov jednoducho pasujú perfektne, o čom presvedčil už veľakrát - napr. Bronson, Warrior, Stuart ale najmä v mini-sérii The Take (ktorú mimochodom vrelo odporúčam, lahôdka). Vždy uhladený Jude Law, známy najmä z romantických komédií, mi tam jednoducho nesedel, nedokázal som si ho v niečom takomto predstaviť. Nuž, ako sa ukázalo, zvládol to viac než dôstojne (možno jeho kariéra tiež prejde veľkou zmenou, ako sme toho svedkom u McConaugheya, ktovie). Avšak stačilo už tohto môjho polemizovania, prejdem k samotnému filmu. Ten sa mi z jednej strany páčil viac, z inej naopak menej, čiže klasika. Sympatický mi bol najmä po vizuálnej stránke, hlavne čo sa týka práce s farbou a tak ďalej (proste veci, ktoré ako filmový laik nedokážem presne pomenovať a definovať), kameraman sa podľa mňa naozaj vyznamenal a zaslúži si nemalú pochvalu. Horšie to však je v rámci obsahovej stránky, kde mi vadilo (alebo skôr chýbalo) hneď niekoľko vecí. Možno to však bude chybou, na môj vkus, príliš krátkej stopáže (samozrejme niekedy hodina a pol stačí viac než dosť), ktorá totižto ani zďaleka neposkytovala dostatočný priestor na nejakú psychológiu hlavnej postavy. Tá mi v konečnom dôsledku pripadala veľmi zjednodušená, priamočiara. Viem, keď chcem niečo takéto, mal by som hľadať skôr v nejakom inom žánri, ale aj tak... Ten prechod z odľahčenej do dramatickej polohy by mi neprekážal vôbec, len ako vravím, keby boli obidve o niečo obsiahlejšie. Každopádne nech je to ako chce, môj celkový dojem na tie štyri hviezdičky v kľude vystačí, Briti proste vedia, ako na mňa. A len tak mimochodom, Madalina Diana Ghenea bola špeciálne v scéne na bicykli naozaj prekrásna (vlastne vo všetkých). Kto to je a prečo nebýva obsadzovaná oveľa oveľa častejšie? 4/5 ()

Johny303 

všechny recenze uživatele

Prostě hláškama, brutalitou, vulgaritama, děvkama a drogama napumpovanej film plnej nečekanejch zvratů, jemuž dominuje Jude Law, jakožto totální magor. Stačí Vám to tak?!?!? ;) ()

Janko_Vlyrd 

všechny recenze uživatele

Geniálny film, ktorý som si úplne náhodou pozrel. Musím konštatovať, že sa jedná o čistú zverinu, ktorá si nebere servítky pred ústa v žiadnej scéne ani dialógu, proste film ktorý má gule a schová všetky podobné filmy do vačku. Odporúčam na chatovačky. ()

molcan2 

všechny recenze uživatele

Celkom som si tento film užil. Herecké výkony boli skvelé, na čele s Jude Law ktorý hral Doma Hemingwaya. Prvých pár minút ma tak zaujalo že som sa do toho dostal, ako to naozaj záčina ranou (alebo ak chcete úderom.) Na chvíľu som nevedel aké mam zo tohto filmu pocity, pretože film je vulgárny, násilný, vtipný a trápny, niekedy všetko naraz. Koniec sa mi naozaj páčil a prichytil som sa ako fandím Domovi, aj keď na to nemal žiaden dôvod. Stojí za to si ho pozrieť, hlavne kvôli dobrým hereckým výkonom a momentmi medzi Domom a Dickiem, ktoré sú často skvelé. ()

bllm 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se těšila na novej film s Judem Law, ale buhužel zklamání. Ne že by nehrál dobře, ale do týhle role mi nesedl. Jenže to není zdaleka jedinej nedostatek filmu. Úvodní scéna vypadá slibně, ale potom to jde už jen a jen z kopce. Následuje nic moc příběh o magorským drsňákovi, co vylezl po 12 letech z kriminálu, těšil se na odměnu od šéfa, kterýho kryl, jenže protože je to šílený hovado, lepí se mu - samozřejmě vlastní vinnou - smůla na paty. A tak se střídají výbuchy jeho agresivity a arogance se sentimentální lítostí ve vztahu k jeho dceři. Jediná scéna, která ještě stojí docela za to, je ta se sázkou o otevření sejfu. No a taky už vím, jak vypadá Jude Law, když si nehlídá váhu. ()

Související novinky

Han Solo a Daenerys

Han Solo a Daenerys

19.11.2016

Emilia Clarke je dobře známá díky seriálové Hře o trůny a pomalu se snaží prosadit na velkém plátně. Dom Hemingway ani pětka Terminátora jí k tomu příliš nepomohly, Emilia to ale nevzdává a po hitové… (více)

Reklama

Reklama