Reklama

Reklama

VOD (1)

Ragnar požádá krále Ecberta, aby jej vydal králi Aellovi, který je odhodlaný Ragnara popravit. Ecbert souhlasí poté, co mu Ragnar slíbí, že svému synovi Ivarovi řekne, že pomstu bude nutné vykonat na Aellovi, nikoliv na Ecbertovi. Ecbert zařídí poslední setkání Ivara s Ragnarem. Ragnar ovšem Ivarovi naopak sdělí, že bude nutné se pomstít Ecbertovi, nikoliv Aellovi. Ragnara převáží za Aellou v kleci slepý kočí, čímž sepodle Ragnara naplňuje věštcovo proroctví, podle nějž měl zemřít v den, kdy jej uvidí slepec. Cestou Ragnar v myšlenkách diskutuje s věštcem o jeho proroctvích. Král Aelle si svého zajatce přejímá a slibuje, že jeho smrt pomstí všechny křesťatnské duše, kterým Ragnar a jeho vikingští druhové ublížili. Ragnara Aellovi vojáci mučí a poté jej shodí jámy plné jedovatých hadů, ve které Ragnar umírá. Jeho smrti přihlíží i král Ecbert, který se nemůže vzpamatovat z toho, e poslalpřítele na smrt. Ecbert ovšem zajistil Ivarovi bezpečnou plavbu zpět do Kattegatu. Když se Ivar vrátí, jeho bratři mu sděluji, že jejich matka Aslaug byla zavražděna Lagerthou. Ivar jim sdělí, že bude nutné pomstít otcvou smrt v Anglii, ale zároveň začne v mysli spřádat plány na mstu Lagerthě. (TV Prima)

(více)

Recenze (32)

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Působivé zakončení přesně podle legendy. Ragnar byla impozantní postava a díky scénáristům a Travisi Fimmelovi velmi dobře převedena na stříbrné plátno. Závěrečná rozprávka o bohu je vlastně satisfakce pro všechny ateisty na světě. Bude velmi zajímavé sledovat v dalších epizodách reakci jeho synů. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z najlepších seriálových epizód všetkých čias.  Ten záver utopí v slzách i najtvrdšieho chlapa. A ten Ragnarov výstup z neho urobil najväčšieho hrdinu všetkých historických bojovníkov, asi aj väčšieho než v skutočnosti bol. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani jsem nečekal, že bych ještě mohl ve čtvrté sezóně opětkovat hned dvě epizody po sobě, ale stalo se. Kromě nejdůležitější události došlo i na zajímavé dialogy a z Ragnarovy strany i na přípravu posledního velkého plánu. Takže ano, tenhle díl stál za to. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Treba uznať, že dve po sebe idúce epizódy seriálu Vikingovia priniesli väčšiu kvalitu, ako celá prvá séria. Koniec legendy Ragnara Lothbroka, ktorý dokonca odráža historické fakty, bol v podaní réžie zvládnutý naozaj veľmi dobre, zároveň bol dôstojnou rozlúčkou s Ragnarom (možno sa ešte objaví v niekoho víziach) a ponúkol priestor k tomu, aby sa dej odvíjal viacerými smermi a nebol One man show v podaní Ragnara. Udalosti na Kattegate naznačujú, že svojimi intrigami by sa seriál ešte mohol blysnúť a dal by tak aspoň sčasti zabudnúť na prvé dve série. Stabilné dvojhviezdičkové hodnotenie Tryskomyši jej zvýšilo počet hodnotení a zrejme aj zdvihlo sebavedomie... ()

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Requiscat in Pace Ragnare Lothbroku, budeš nám chybět a Raganrův rozhovor s věštcem byl suprový a krásně zakončující i jeho příběh. Herec Travis Fimmel této postavě dal hodně a nádherně ho ztvárnil. Snad Ragnar našel cestu do Valhally a pije s Ódinem pivo se zahnutýho rohu. :) ()

BROKEN_

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERY: Tuhle epizodu nebudu hodnotit, protože nevím jak. Zakončení Ragnarova příběhu může být pro někoho zklamáním. Pro mě středně. Přesně takhle totiž Ragnar umřel i ve skutečnosti. Asi patnáct minut před koncem mi začali téct slzy. Celkem dost slz na ty předchozí epizody. No a závěr? To jsem bulel jak malý dítě. Ragnar odešel jako největší Viking, který do poslední sekundy svého života naděloval strach svým nepřátelům. Jeho poslední proslov mě dostal. Ragnar Lothbrok navždy zůstane v mém srdci jako ta nejlepší a nejlíp zahraná( Travis Fimmel ) seriálová postava. Budu koukat do té doby než Ragnarovy synové nevykonají svou pomstu. Pak končím s tímhle seriálem, protože bez Ragnara nikdy už dál. ( no, koukám pořád mimochodem :-D ) ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dialóg s Ivarom je výnimočný, škoda, že zmiernený trochou komédie. Alfred dáva Ivarovi figúrku a Ragnar Alfredovi Athelstanov ruženec. Ragnarove posledné dni sú plné spomienok, preludov a hlavne mučenia. Spomína na všetkých, ktorých mal rád, z kamarátov hlavne na Athelstana, Flokiho, ale aj Ecberta a zo synov na Bjorna a Ivara. V mysli ešte prebehne dialóg so Seerom o bohoch a nad jamou s hadmi skvelý výstup, okorený smutným pohľadom Ecberta. Zatiaľ najlepšia epizóda série. ()

KoRner 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hirst je imbecil. Na smrť obľúbených postáv som už zvyknutý z GoT, ale žeby si spravil päť častí iba na to, aby jednu z najviac badass seriálových postáv vôbec ponížil, urobil z nej zradcu, zbabelca a hlupáka, to už je veľa aj na mňa. Tak Ragnar sa nakoniec do Valhally nedostane... ()

jarmik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na spoilery už asi není třeba upozorňovat, protože jsem asi poslední, kdo se k Vikingům dostal až teď. :) Jelikož legenda praví, že byl Ragnar Lothbrok popraven králem Aellou svržením do jámy s hady, předpokládal jsem, že to k tomu dospěje. Libí se mi, že alespoň v té kleci se z Ragnara ještě na chvíli stal největší drsňák, co kdy v nějakém seriálu byl. Strašně mě štvalo, když z něj tvůrci udělali trosku, která se ponižuje. Nakonec ale naháněl svým nepřátelům hrůzu do posledního dechu. Doufám jen, že jej jeho synové, z nichž jsem zatím alespoň trochu oblíbil snad jen Ivara, skutečně pomstí a useknou hlavu nejlépe všem anglickým králům, místo vyvražďování bezmocných lidí v klášterech a mešitách a chlastání s Rollem, největším zrádcem seriálu... ()

Flopik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Plakal som ako malý chlapec.Koniec jednej z najväčších a neskutočne zahraných postáv v dejinách seriálov či filmov.Zbohom Ragnar , nech sa stretneme raz vo Vallhale SKOL... ()

Pichloza 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další vrchol seriálu. Příběh jedné postavy končí a příběhy dalších postav teprve začínají. Za mě osobně Ragnarův konec nebyl rozhodně žádným zklamáním. Jeho rozhovor s věštcem o bozích byl senzační a měl silnou myšlenku. Poté přišlo mučení, které bylo emotivní a zároveň husté(zvlášť když Ragnar neřval u rozžhaveného železa a když měl Aelle vidět strach v očích) a na závěr přišla jeho smrt. Mám to ještě tak nějak čerstvé, ale už teď bych to prohlásil za jednu z nejlepších seriálových smrtí. Ragnar až dokonce neměl žádný strach a byl připraven zemřít s hrdostí. Opět byl i ukázán silný vztah respektu mezi Ecgbertem a Ragnarem, když si Ecgbert oblékl hábit a naposled se šel podívat na svého nejsilnějšího protivníka/člověka, který mu byl ze všech lidí snad nejblíž a nejvíc se dal u Ecgberta pokládat za přítele. R.I.P. Ragnare Lothbroku. Ať už jsi ve Vallhale mezi přáteli z Kattegatu nebo v pekle, ale blízko Athlestenovy a nebo zkrátka mrtvý. ()

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle pro mě byla velice těžká epizoda, jelikož odešla nejlepší postava ze seriálu a mě je jasný, že už to nebude ono. Prostě tam bude chybět ať je to lepší sebevíc. Na druhou stranu Ragnar věděl, že svý lidi do Anglie nedostane a pomstu tak nevykoná, takže uspořádal spletitý plán. Šlo to udělat i jinak. Sice skvělá epizoda, ale já jsem naštvaný. ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

”I do not believe in the god's existence. Man is master of his own faith, not gods. The gods are man's creation, to give answers that they are too afraid to give themselves.” Trpký koniec dlhej Ragnarovej cesty, ktorú bolo vo drvivej väčšine epizód radosť sledovať. Travis Fimmel si ešte raz zaslúži poklonu, veď si tu koniec-koncov i zrejme našiel svoju životnú úlohu a vytvoril jednu z najlepších seriálových postáv vôbec. PS: Palec hore za Ódina v závere. ()

Reklama

Reklama