Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(20)

Obsahy(1)

Lagertha a Ragnarovi synové si ve světě, jímž otřásají nové hrozby, nenadálé zrady a krvavé boje o moc, odhodlaně razí vlastní cestu. (Netflix)

Recenze (52)

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První polovina série a to 1-11 díl je témeř až ztráta času kterou, kterou bych hodnotil něco mezi 0-25% a druhá polovina sice začíná také otřesně (12-20), ale v několika epizodách vyniká. Je neuvěřitelné jak nevyvážené jsou jednotlivé epizody. V jednom díle bych nejraději dal odpad a pak je tu jedna epizoda, kdy váhám neudělit-li 5 hvězd. Ve výsledku dávám 1 hvězdu , jelikož jsem naprosto znechucený, nelogičnostmi a nesympatičností hlavních postav, ale kdybych měl hodnotit jednotlivé dějové linky, tak Flokiho dobroudružství bych hodnotil Odpadem (jeho části přitížily celé sérii) a zbytek postav už se nějak plácal jako ryba na souši a přátelili se a nenáviděli jak se jim to hodilo, neboť si odpouštěli všemožné zrady a vraždy a nebo na ně úplně zapomínali. Také výsledek toho všeho nebyl vždy nic moc. Sám nevím jestli budu chtít na další sérii s takovou koukat. 20-30%. PS: Oázou v tomhle zoufalství je epizoda Co se děje v jeskyni, kdy Ubbe prokáže svoji vysokou hodnotu pro seriál. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

5. série má logicky jinou atmosféru, než předchozí řady, které popisovaly život Ragnara Lothbroka. Nyní jsme o generaci dál a sledujeme občanskou válku vedenou jeho syny. Jedním z vrcholů se stává boj o Kattegat, druhá polovina série je roztříštěna mezi dobrodružství ve Wessexu, na Islandu a v centru vikingů. Pořád tu máme skvělé štítonošky, odvážné bojovníky, mezi nejzajímavější nové postavy se zapsal biskup Heahmund v podání Hirstova oblíbence Jonathana Rhyse Meyerse (král Jindřich VIII. z Tudorovců). Je o čem přemýšlet, je hodně zajímavé zkoušet dohledat zdroje, které Hirsta inspirovali k finální podobě scénářů. A jsem ráda, že z Hirstových dcer neztrácíme obě. Helga byla skvělá, ale Torvi je ještě zajímavější postava. ()

Reklama

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od páté série jsem nevěděl, co úplně čekat. Ragnar je po smrti a pomstěn. Rozpory mezi bratry byly zajímavé. Nicméně Floki a jeho cesta na Island už takové nebyly. Navíc dění na dvoře Alfréda bylo dost podobné. Návrat Rolla se zdál být dobrým nápadem, ale byla to jenom marná snaha s děj nějak zachránit. Některé epizody, kdyby se vypustili, tak se nic nestalo. Což mě docela mrzí. Seriál se celkově po smrti Ragnara potká se ztrátou, kterou těžko nahrazuje. Možná je proto dobře, že se tvůrci rozhodli, že nás čeká už poslední série. Jenže to je dalších 20 dílů, snad se je podaří udržet tvůrcům v rozumných mezích. ()

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nuda pokračuje. Akce ubývá, když je, tak nemá šmrnc, nemá žádnou působivou choreografii a je hrozně natočená. Jen druhá a třetí bitva o York je dobrá a ke konci řady se objeví pár výborných kousků. Vizuál, který byl v prvních sériích úchvatný, vypadá hrozně levně. Je tu taky hromada nelogických věcí. Vztahy nejsou přesvědčivé. Většina epizod je průměr až podprůměr, ale finále bylo parádní. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No nedá se nic dělat. Seriál upadá a musím to přiznat i já jeho věčný obhájce. První polovina druhé části série mě bavila a těšil jsem se na finální díly. Už tady bylo něco špatně, protože čím víc se blížil konec, tím více slabých dílů přibývalo. No nevadí, říkal jsem si. Když je klid, tak bouře bude stát za to. Jenže místo toho byl poslední díl vlastně jen takový silnější vítr, který sice větvemi zamával, ale ani jednu nezlomil. Šestou sérii dokoukám, když už jsem došel až sem, ale pevně věřím, že blížící se Zaklínač zacelí mezeru po vynikajícím dospělém seriálu, kde prim hrají meče, štíty, zrada a špína. 65 procent pro 5. sérii. ()

Galerie (327)

Zajímavosti (4)

  • Kostel v Sherborne je postaven v gotickém stylu, tedy ve stylu, který se užíval až o několik století později, než se odehrává samotný děj. (Cheeter)
  • Když Ivar (Alex Høgh Andersen) sedí u vozu, tak odhodí jednu ze dvou sekerek směrem k Angličanům, ale po několika záběrech ji má zase v ruce. (Doomcourier)
  • Poté, co Euphemius (Albano Jerónimo) pozve vikingy na hostinu, ochutnají vikingové ananas. To ale není možné, protože ananasy pochází z Ameriky. První ananas přivezl do Evropy Kryštof Kolumbus v roce 1493 – tedy o několik století později, než se odehrává děj seriálu. (Rollo_Tomasi)

Reklama

Reklama