Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Manželé Vavruškovi se v nesprávný čas ocitnou na špatném místě. Stanou se náhodnými svědky vraždy. Pachatelé se jich ale překvapivě nezbaví. Naopak jim nabídnou finanční úplatu za jejich mlčení, ale pro výstrahu jim také pošlou důkazy proti nim samým. Obavy z možných následků i stupňující se psychický tlak, kdy se záhy po nálezu oběti ocitnou v hledáčku policie, začnou rozkládat jejich vztah. Detektiv Mareš tuší, že Vavruškovým brání ve svědectví strach. Čím víc se ale manželé snaží uniknout podezření, které na ně dopadá, tím více se paradoxně nechávají pachateli zatáhnout do pozice podezřelých. Když si Vavruška uvědomí, že krytím zločinců škodí především sami sobě, je už pozdě… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (133)

harapag 

všechny recenze uživatele

No prosím a pak, že to nejde. Na TV tvorbu velice solidní thriller a značka made in CZ je v mém žebříčku zase o něco výš. ()

netahlo 

všechny recenze uživatele

Na nedelni vecerni depresi idealni oddychovka. Jen tomu Sokolovi jsem to moc neveril, za to Lichy tradicne skvely. Proc tenhle vyborny herec hraje neustale pouze vedlejsi role, je mi zahadou. Jinak ale slusny snimek, ktery neurazi. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

České poměry a nešvary pěkně shrnuté do jedné kostky, dobře zde hraje Stivínová, a zřejmě i Sokol - bohužel tento člověk je pro mě navždy zaškatulkován a profláknut jako komik, takže jakýkoliv jeho vážný herecký výkon mi prostě přijde parodický.......................moje hodnocení = 6,5 z 10. ()

korndaddy 

všechny recenze uživatele

V rámci televizních filmů spokojenost. V rámci obvyklých snímků podprůměr. Ale celkově vzato spokojenost. Herci nevadily, scénář sympatický a stopáž ideální. ()

DonQ 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi to. Zajímavá zápletka. Výborné herecké výkony. Jen škoda, že jde jen o TV film s omezenou stopáží, neboť drama z jiného soudku mohlo následovat namísto závěrečných titulků... ()

mon.ika. 

všechny recenze uživatele

Velmi vydařený film (na televizní poměry). Výborný výběr herců (jen ty vycpaná břicha mohla být udělána trochu lépe). Bohužel také celkem reálný obraz spravedlnosti v České republice (pokud ne v současnosti, tak alespoň v 90. letech). ()

patrikus 

všechny recenze uživatele

Předně výborné herecké výkony ( až na mladého Polívku ) a velmi zdařilý scénář. Zpočátku to vnímáte prvoplánově, potom se ale děj ( ne zas tak přímočaře) rozjede a film vás začne bavit.. Alespoň u mě to tak bylo... Až na některé podivné a hloupé chování hlavních postav téměř uvěřitelné. Ale pro film se dá lecos odpustit. ()

Přemek 

všechny recenze uživatele

Skvěle zahráno (Sokol, Lichý), výborně natočeno - jediné, co táhne film ke dnu, je prachbídný scénář, v němž se hlavní postavy chovají jako totální ignoranti. Stálý problém TV filmů ČT, bohužel. ()

Ratherfly 

všechny recenze uživatele

No scénář dejme tomu, některé věci přitažené za vlasy aku-vrtačkou ale koukatelné je to do konce (kterému však na rozdíl od jiných podobně koncipovaných filmů otevřený závěr dvakrát nesluší). Půl hvězdy za herecký výkon Sokola a charisma Norberta Lichého, který by si už nějakou tu hlavní roli zasloužil. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Je fain vidět, že televizní filmy i u nás můžou vypadat vážně filmově. Ale sakra co ten scénář? Celá zápletka je vpodstatě vycucaná z prstu a nezachrání to ani výborná herecká dvojka Sokol-Stivínová. 4/10 ()

nylo 

všechny recenze uživatele

Expozitura v malém....myšlenka dobrá, odehráno také dobře, celkový dojem rozporuplný...víc by slušel důraz na psychologickou stránku a ještě komornější provedení...50% ()

Piškotka 

všechny recenze uživatele

Jak opravdu jednoduché je stát se svědkem čehokoli. Šílený mord zapadal do současnosti, stejně tak propojenost s policejní složkou. Manželská dvojice se stala rukojmím jak sebe samé, tak nelítostných zločinců. Přestala mít jakékoli soukromí a ztrácela vzájemnou důvěru, kterou střídala podezíravost. Velmi věrohodné i díky Z. Stivínové a O. Sokolovi. Z. Stivínová občas nadmíru afektovaná, postelová scéna jí moc nešla. Její samotný výsledek nahrával spíše padouchovi než duchu spravedlnosti. Aby břitva mohla nabídnout mravní odkaz, skončila tak, jak skončila. Těžkým rozhodnutím, že i za cenu boje za pravdu může člověk skončit v zajetí. ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Vynikající herecký výkony Sokola a Lichého. Dialogy (zejména mezi manžely) jsou napsány skvěle a po dlouhý době jsem slyšel rozhovory herců, který zněly přirozeně. Film ale zcela potápí debilita příběhu, zejména to, jak mafiáni, kteří neváhají za normálních okolností vraždit, se (zcela účelově kvůli příběhu) můžou uštvat, aby přemluvili manžele Vavruškovy, aby zůstali mlčet. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Solidní námět, který trpí postupnou přeplácaností a polopatickým zakončením. Herecké výkony ústřední dvojice super. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Překvapivě silné tři hvězdy za tv psychologický thriller o manželích, kteří se stanou svědky mafiánské popravy, přičemž vrazi s nimi rozehrají hru zastrašování a pozitivní motivace, aby na policii nešli. Skvělá Stivínová a skvělý Sokol o kterém jsem si nikdy nemyslel, že umí hrát. ()

Yokolobuna 

všechny recenze uživatele

Na český TV film je to parádní kousek. V porovnání s širší konkurencí, už ale čumákem míří k průměru. Největší síla snímku je v úplném začátku, ještě před hlavní zápletkou. Z obrazovce se totiž neobjevili herci Sokol a Stivínová, ale opravdový manželský pár, jejichž pošťuchování a reakce nebyly sice z scenáristického nebe, ale přesně takto by podobný člověk reagoval, lamentoval a gestikuloval. Skvělá příležitost jak se zosobnit s postavami. Dál už to, ale takový skvost rozhodně není. Jde o ničím výjimečný, chvilkami špatně odsýpajíc thriller, který ale stále dokáže příležitostného diváka slušně pobavit. Navíc je stopáž akorát. Na TV film tedy slušný kousek. ()

Reklama

Reklama