Reklama

Reklama

Batman

  • USA The Batman (více)
Trailer 4

Dva roky slídění po ulicích jako Batman, který nahání strach zločincům, zavedly Bruce Waynea hluboko do stínů Gotham City. Mezi zkorumpovanou sítí městských úředníků a vysoce postavených osobností má osamělý mstitel jen několik důvěryhodných spojenců - Alfreda Pennywortha a poručíka Jamese Gordona - a mezi svými spoluobčany se stal jediným ztělesněním pomsty. Když se vrah sérií sadistických machinací zaměří na gothamskou smetánku, stopa záhadných indicií pošle Největšího detektiva světa na vyšetřování do podsvětí, kde se setká s postavami jako Oswald Cobblepot, Edward Nashton, Carmine Falcone a Selina Kyleová. Jakmile důkazy začnou vést blíže k domovu a začne být jasný rozsah pachatelových plánů, musí Batman navázat nové vztahy a odhalit pachatele, aby se stal symbolem naděje Gotham City. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (1 253)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// David Fincher meets Dlouhý Halloween meets audiovizuální hody Války o planetu opic. Skvostnej velkofilm, který mi v kině hned několikrát rozpumpoval srdeční sval, dojal mě, vyděsil a nakonec nadchnul tím, jak to celé překvapivě drží i přes tu úctyhodnou tříhodinovou stopáž pohromadě. Vlastně nevím, čemu jinýmu už bych měl tu desítku napálit než téhle instantní bat-klasice. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Řádně temný Batman. I když pravda, že u této postavy by to jinak vlastně ani nešlo. Pořád ale trošku jinak temný, než když ho natáčel Christopher Nolan. Možná víc střižený do komiksového světa, což ale není vůbec na škodu. Délka je pro takové téma adekvátní. I jsem kvitoval to, že tvůrci předem na přímo neavizovali, kdo bude ten protivník. Moment překvapení tu tak u mě docela příjemně zafungoval. Dokonce i Robert Pattinson tu působil hodně dobře, byť s emocemi v rámci postavy tradičně šetřil. Nečekal jsem ale, že z něj bude takový ranař. Akce a především automobilové honičky pak hodně kvalitní, trošičku na způsob Šíleného Maxe, což je jen a jen dobře. K páté hvězdičce mi asi chyběl nějaký epičtější moment ve scénáři. Celé to bylo daleko jednodušší a přímočařejší, než bych tušil. Nicméně jako temná detektivka z alternativního New Yorku to funguje dobře. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Batman Matta Reevesa je noirovo temný, pripomínajúci atmosféru žánroviek z 40. a 50. rokov, miešaných s poctivou komixovosťou zošitových predlôh. Režisér a kameraman predviedli neskutočný cit pre záber - obrazovo film vo väčšine stopáže evokuje najsilnejšie momenty súčastníka, Denisa Villeneuvea. Prepojenie obrazu so zvukom a sountrackom je tiež majstrovské. Superlatívi ale pre mňa končia u spomenutých estetických a formálnych aspektoch. Nový Batman je príbehovo nekonzistentný, dramaturgicky veľmi prapodivne vystavaný, bez ťahu na bránku. Ešte sa mi u žiadneho filmu o Batmanovi nestalo, že by som viacnásobne kontroloval svoje hodinky, do kedy to ešte asi potrvá. S takto plytkým scenárom sa v mojich očiach filmu nepodarilo utiahnuť maratónsku stopáž. Každopádne si veľmi cením veľmi osobitý prístup a originalitu celého projektu. O niečom asi ale vypovedá, že momentálne mám pocit, že to už nepotrebujem vidieť opakovane... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Velice ponuré a temné. Chytrý scénář kombinující korupci ve vládě s řáděním psychopata by možná více slušel normálnímu thrilleru. Když se tam pak mlátily okostýmované postavy, tak mě to trochu vytrhávalo z atmosféry. Zoe Kravitz je fakt sexy a hrozně se mi líbila. Paul Dano opět vystřihl pošuka na jedničku, ale zajímalo by mě, jestli je na něj máma pyšná, když si ho každý pamatuje díky schopnosti zahrát divné, nepříjemné, totálně pošahané úchyly. "Jó Paul, ten nikdy v ničem nevynikal, ale perverta zahraje, jak nikdo jinej." Samotného Pattinsona je na tuto roli škoda. Jen smutně čumí a říká, jak je z toho unavenej. To samé dělá, když je civilní Bruce Wayne, což bylo divné, protože ten má být pravý opak a chovat se, jak excentrický milionář. Bylo to vlastně fajn a dlouho mě to bavilo, až mě to bohužel, díky neúnosné délce, bavit přestalo. Tři hodiny jsou moc a i když nemám extra co vytknout, už mě to pak nezajímalo. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nelze v tom nevidět sto a více zdrojů inspirace; od sedmdesátkového Lumeta přes thrillerového Finchera až po raného Proyase. To samé co se týče inspiračních zdrojů konkrétních komiksů, her a animáků s Temným rytířem. Přesto to je ryze Reevesova svébytná vize, která nejde po tradičním blockbusterovém pozlátku. Staví na atmosféře, špíně, korupci velkoměsta, stylu (již jen ta kamera a práce se světlem), podprahové tenzi a (ne)tempu. Gotham je tu více charakterem než většina ansámblu. Pattinson Batmana (u)hraje čistě skrze zaryté mlčení a pronikavé pohledy jako "voyeuristického nezkušeného podivína v kostýmu" místo tradičního (super)hrdiny. Co však Reeves neukočíroval je stopáž. Ne že by něco působilo vyloženě nepatřičně, a ne že by se to táhlo, ale hned několik témat a postav (pohříchu včetně civilního Bruce) je natolik na druhé až třetí koleji, že mohly (a měly) být až v případném pokračování. Ovšem jako "origin zemitého Batuniversa" to nemá chybu. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (55)

  • Při automobilové honičce Batman (Robert Pattinson) nabourá do vozu Oswalda Cobblepota, jehož vozidlo jde několikrát přes střechu, a poté je možné spatřit, že ve vozidle nedošlo k aktivaci airbagů, a to i přesto, o jak vážnou nehodu šlo. (Rascal_)
  • Ve scéně, kdy Batman (Robert Pattinson) odvádí dav ze zatopené místnosti, je možné zahlédnout mezi lidmi i postavu Belly Reál (Jayme Lawson). Tato kandidátka přitom byla několik okamžiků předtím na pódiu postřelena do oblasti hlavy či břicha. V této scéně se ovšem brodí vodou evidentně zcela nezraněna. Jde o chybu způsobenou dodatečným dotočením scény atentátu, která byla natočena až po scénách ze zatopených prostor. (kukkik)

Související novinky

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Reklama

Reklama