Reklama

Reklama

Batman

  • USA The Batman (více)
Trailer 4

Dva roky slídění po ulicích jako Batman, který nahání strach zločincům, zavedly Bruce Waynea hluboko do stínů Gotham City. Mezi zkorumpovanou sítí městských úředníků a vysoce postavených osobností má osamělý mstitel jen několik důvěryhodných spojenců - Alfreda Pennywortha a poručíka Jamese Gordona - a mezi svými spoluobčany se stal jediným ztělesněním pomsty. Když se vrah sérií sadistických machinací zaměří na gothamskou smetánku, stopa záhadných indicií pošle Největšího detektiva světa na vyšetřování do podsvětí, kde se setká s postavami jako Oswald Cobblepot, Edward Nashton, Carmine Falcone a Selina Kyleová. Jakmile důkazy začnou vést blíže k domovu a začne být jasný rozsah pachatelových plánů, musí Batman navázat nové vztahy a odhalit pachatele, aby se stal symbolem naděje Gotham City. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (1 252)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Je to už slušná řádka let, co si v Hollywoodu uvědomili, že stávající komerční trendy, které přinesly vlnu komiksových adaptací a velkofilmů fantasy žánru, prakticky vytlačily proud kinematografie určené dospělé generaci. Uhnízdila se myšlenka dát popkulturním fenoménům artový nátěr tím, že je zpracujeme "seriózně", zkusíme tomu dát nějakou "hloubku" a každý si pak najde to svoje. Výsledkem jsou filmy, které si na dospělost jen hrají. Když dojde na lámání chleba, vyjeví se v plné nahotě naivita a směšnost starých komiksových figur a příběhů. Dobrodružství muže v gumovém obleku s rozkošnou netopýří čepičkou, před nímž všichni v okolí usilovně předstírají, že postavu významného člena místní společenské smetánky neidentifikují po hlase ani podle odhalené části obličeje, prostě musíte zpracovat s velkou dávkou nadhledu, jenže toho Matt Reeves, podobně jako Nolan ve své trilogii, není schopen. Reevesův Batman pyšně předvádí hru na osudovost, mlátí dvoumetrovým pindíkem a nešetří patosem. Nemístné je i spojení zcela protichůdných žánrů - noir a superhrdinský epos vyžadují jiné uchopení postav. Catwoman nedokáže být záhadnou femme fatale a její vztah k Batmanovi nemá náležitý erotický rozměr. Když se přeneseme přes plytké motivy a banální dialogy, zůstávají ve hře tradičně silné zbraně velkých studií, tedy výprava a obsazení (Colina Farrella v roli Tučňáka jsem vůbec nepoznal), ale to je pro mě málo. Dvěma hvězdičkami se sloučím nejen se světem Gothamu, ale i s ostatními snímky, co si špatně hrají na dospělost. Celkový dojem: 45 %. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když by to měl shrnout do jedný věty - plakátovky, tak se jedná o mimořádně povedenou blockbusterovou kriminálku s temným komiksovýmn hrdinou. Pokud byl Robert Pattinson na plátně za Bruce Wayna hrál ho jako ponuře osamocenou postavu a určitě tak stvořil nejdepresivnějšího Bruce Wayna co kdy rajtoval na plátně. Ono tohle pojetí skvěle zapadalo do celého konceptu filmu, který působil hodně temně a opravdu byl víc např. Fincherovým kriminálkám než akčním nářezům. Tím, ale rozhodně nechci říct, že film zklamal, naopak je to profi dílečko na který se skvělé kouká, který umí udržet pozornost po celou dobu navzdory délce stopáže. Kamera je vysloveně pochoutková.  Greig Fraser mě opět dokázal. že je mistr objektivu, mistr záběru, mistr kompozice a dokáže zprostředkovat atmosféru příběhu. Pokud jde o herecký výkony ostatních, nikdo tam nějak nevyčnívá, ale ani nic nekazí což mě vyhovovalo, protože prim hraje story. Trošku zbytečný bylo malinký romantický pomrkávání, ale nic hroznýho. Jedná se o kvalitní biják, který chce velký plátno ideál Imax a umí dopřát téměř tři hodiny kvalitní zábavy. ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Očekávání byla… v podstatě naplněna? Nový Batman je opulentní komiksovou podívanou, která ochránce Gothamu pojala zase trochu jinak. Depka, kterou Matt Reeves roztáčí od první minuty, je opravdu hmatatelná a má blízko k pojetí Phoenixova Jokera. Zároveň se tu však servíruje klasická gangsterka smíchaná s ještě klasičtějším lovem na sériového vraha, což je dobře i špatně. Pozitivní je, že Reeves natočit opravdu temný a suverénní biják, který nikdy nesleví z precizně nastaveného tónu. O to víc proto zamrzí, že si skoro nikdy neřeknete „wow, tohle jsem ještě nikde neviděl!“, protože jednotlivé kusy příběhu důvěrně znáte z jiných filmů. Ano, všechno je tu smíchané brilantně a s patřičnou razancí. Jen se toho seskládalo za sebe zbytečně moc a výsledkem tak je parádní, avšak zbytečně košatá podívaná, která ve finále zůstane ve stínu nolanovek. Dvojku bych si nicméně dal hned! (8/10) ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Ochrnutý latexový homopýr a cigánský transvestita pátrají po vraždícím psychotikovi, který v podstatě vykonává tutéž veřejně prospěšnou činnost jako tryskomyš, akorát to dotahuje do konce a ty prohnilé korupčníky jen nepřicvakne klepetama k radiátoru, nezmaluje jim držky sytě červenou rtěnkou, nedá jim na hollow jezdeckým bitchíkem a nezavolá 911. Poté, co nějakého pičuse napadlo dehonestovat Netopýrníka E-flekem, nastal evidentně trend osazovat jej i nadále nejtopornějšími nehereckými poleny Holého údu, čili viditelná spodní čelist slizkého Patyzóna trpí naprosto stejnou obrnou jako u jeho předchůdce, no a když, naštěstí zřídka, sundá tu masku na bondáž, jde opět o zcela srovnatelný kakofonický koncert mimické bezradnosti permanentního zánětu faciálních nervů. Zaplaťsatan to totální prkno aspoň trochu vyvažují opravdoví herci, zejména k nepoznání zpotvořený a jako vždy dokonalý Kolín, rozkokošně vyšinutý Pavlík Dano a samozřejmě legendární psychotický kuželkář Chesus Kvintána. Jako celek se pak v podstatě jedná o takovou tuctovou, jakože tmavou a sychravou detektivku na jedno použití s nehrajícím BDSM fetišistickým vyšetřovatelem trousícím guáno, veskrze anemickou, aby na to pustili i nejmladší degeneraci ožužlávačů leporel, a na poměry předchozích zaudioviualizovaných omalovánek i dost lacinou (Onen plesnivějící Godhaj natočili v Čikégu pod mostem a na Časovém čtverci, kam akorát narychlo naházeli víc bordelu). Detektivku, která z obyvatel Gothaje udělala tak trochu nesvéprávné čuráky, co při generální záplavě „logicky“ hromadně hledají úkryt jakože v „nejvyšším bodě“, a sice na stadionu. Obklopeném mrakodrapy!!! Podruhé už si to rozhodně nikdy nepustím, ovšem jako klad budiž přičteno, že ta brutální tříhodinová stopáž vcelku utekla, aniž by se má prdel podívala do středověku. A je to rovněž o třídu méně rakovinotvorné než jakákoliv novodobá neomarxistická oelasťákovaná bukviáda od Mrvelu. Co ale naplat, Kryštof s Kristiánem nasadili microchiropterální laťku tak vysoko, že jakákoliv další recyklace už bude při srovnávání navěky působit jako amatérské porno. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Velice ponuré a temné. Chytrý scénář kombinující korupci ve vládě s řáděním psychopata by možná více slušel normálnímu thrilleru. Když se tam pak mlátily okostýmované postavy, tak mě to trochu vytrhávalo z atmosféry. Zoe Kravitz je fakt sexy a hrozně se mi líbila. Paul Dano opět vystřihl pošuka na jedničku, ale zajímalo by mě, jestli je na něj máma pyšná, když si ho každý pamatuje díky schopnosti zahrát divné, nepříjemné, totálně pošahané úchyly. "Jó Paul, ten nikdy v ničem nevynikal, ale perverta zahraje, jak nikdo jinej." Samotného Pattinsona je na tuto roli škoda. Jen smutně čumí a říká, jak je z toho unavenej. To samé dělá, když je civilní Bruce Wayne, což bylo divné, protože ten má být pravý opak a chovat se, jak excentrický milionář. Bylo to vlastně fajn a dlouho mě to bavilo, až mě to bohužel, díky neúnosné délce, bavit přestalo. Tři hodiny jsou moc a i když nemám extra co vytknout, už mě to pak nezajímalo. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (55)

  • Režisér Matt Reeves uvedl jako svoji inspiraci komiksy „Batman: Ego“, „Batman: Year One“ a „Batman: Long Halloween“. (NiWi)
  • V úlohe Catwoman sa mala pôvodne predstaviť herečka, resp. speváčka Lady Gaga. (MikaelSVK)

Související novinky

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Reklama

Reklama