Reklama

Reklama

Batman

  • USA The Batman (více)
Trailer 4

Dva roky slídění po ulicích jako Batman, který nahání strach zločincům, zavedly Bruce Waynea hluboko do stínů Gotham City. Mezi zkorumpovanou sítí městských úředníků a vysoce postavených osobností má osamělý mstitel jen několik důvěryhodných spojenců - Alfreda Pennywortha a poručíka Jamese Gordona - a mezi svými spoluobčany se stal jediným ztělesněním pomsty. Když se vrah sérií sadistických machinací zaměří na gothamskou smetánku, stopa záhadných indicií pošle Největšího detektiva světa na vyšetřování do podsvětí, kde se setká s postavami jako Oswald Cobblepot, Edward Nashton, Carmine Falcone a Selina Kyleová. Jakmile důkazy začnou vést blíže k domovu a začne být jasný rozsah pachatelových plánů, musí Batman navázat nové vztahy a odhalit pachatele, aby se stal symbolem naděje Gotham City. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (1 253)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Všechny minulé, aktuální i budoucí marvelovky prominou, ale prostě wow: takovýhle koule holt Disneymu nikdy nenarostou, aby nechal v poslední půlhodině své postavy vláčet tím nejhorším bahnem. Nechápu, že DC střídá totálně průměrné fláky s podobně pohlcujícími filmy, poslední Batman je drsná detektivka jako víno! [HBOmax] ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Amalgám Sedmi a Zodiaca, natočený jako PG-13, bez krve a explicitní mluvy. Navrch s Batmanem v roli hlavního vyšetřovatele série nečekaně osobních vražd. Komiksová poetika zápasí s realistickým pojetím a přes několik drobných zakolísání, způsobených ne úplně stoprocentním scénářem Reeves většinu času zdárně balancuje obojí. Pomalý a atmosférický příběh čas od času protne geniálně ozvučená, vizuálně působivá a navíc přehledně natočená akční scéna, z nichž tou největší laskominou je automobilová honička s Ozem. Bob Pattinson si Batmana celkem dává, jeho agresivní styl zavádění pořádku je smypatický, ale jako Bruce Wayne neměl čas přesvědčit. Catwoman je kočka. Dano si svůj part vychutnává. Finální konfrontace s Hádankářem je špičková. Oreo s Batmanem potěšilo. Nýmand!!! ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nový a dá se říci originální "tejk na" příběh Netopýřího muže, na kterém je v mém vesmíru nejzajímavější asi to, že definitivně rehabilituje Roberta Pattinsona jako herce. Ne že bych mu Twilight ságu zapomněl, ale už se jí můžeme smát jako tragickému mladickému pomýlení:) Naprosto mne uchvátil obrazový cit kameramana (a možná režiséra), a byť prostě v Batmanovi očekávám víc "comicsového nereálna" než jen mikrovysílačky, velmi rád si dopřeju pokračování. Atmosféra prohnilého Gothamu, větší důraz na jeho sociální rozměr, poněkud odlišná práce s osobou Thomase Waynea, a až fyzicky nepříjemné ztvárnění Riddlera... kdyby to nebylo tak nepatřičné, řekl bych, že "krása stíhá nádheru":) A co může být pozitivní překvapení pro všechny bez rozdílu - navzdory stopáži film plyne velmi dobře a jeví se podstatně kratší než lecjaký jeho nejenom comicsový konkurent. 80% ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Velice dobrý film. Jak už jsme všichni tušili z trailerů, je to úplně jiný Batman, má to skvělou atmosféru, která dokáže pohltit. Hudba je taky skvělá. Robert Pattinson jako Brue Wayne má určitě ještě herecké rezervy, ale vlastně je fajn a nikoho neurazí. Největším mínusem tohoto filmu je jeho délka, ta je fakt šílená a nevím jestli úplně ospravedlnitelná. Právě díky té délce si nejsem jistá, jestli si to někdy dám podruhé, ve filmu totiž není žádný wow moment, nebo něco, co by vás vyloženě překvapilo a šokovalo, tak ty tři hodiny můžou být hodně ubíjející. Ale celkově spokojenost, Reeves je hodně šikovný režisér, ale to už víme delší dobu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Město Blade Runnerů, Vran a vytrvalých dešťů a v něm Bruce Holmes, Alfred Watson, inspektor Jim Lestrade a Riddler Moriarty. A nebo jinak. Město stejného podnebí a v něm zkušený Jim Somerset, napružený Bruce Mills, jeho starostlivá žena Alfred a John Riddler Doe. Jeho hříchem je Závist, trestá Pýchu a Lakotu, nechává se zavřít, aby dokončil svůj plán a aby toho Finchera nebylo málo, dělá to jako Zodiac. A nebo snad variace na motiv Strachu, když Nolanův rytíř začínal? Reeves svému „Nocturnal Animal“ dodal od všeho něco a jediné, co mu lze vytknout, je na sílu tlačené párování kočičky a netopejra a absence nějaké opravdu kulervoucí scény (záběr vzhůru nohama z Penguinova nabouraného auta mi nestačí). Tvůrci komiksových adaptací už evidentně ví, že čím autentičtější rozměr dostanou postavy (i ty směrem k fantasknu), tím intenzivnější je svět, kterého jsou součástí.. Apropo, u Colina Farrella si nejsem jist, jestli za tím vzhledem stojí kvalitní práce maskérů, a nebo se po letech stagnace konečně začíná měnit v Lanthimosova humra.. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (55)

  • Natáčanie prebiehalo na mnohých miestach po celej Veľkej Británii a USA. (MikaelSVK)
  • Většina lidí zná Riddlera (Paul Dano) občanským jménem jako Edwarda Nigmu. V této verzi se jmenuje Edward Nashton. Nejedná se o tvůrčí novinku, režisér Matt Reeves jen vycházel z multiverza o Batmanovi „New Earth“. Nashton si změní jméno na Nigma později. (Charpy)

Související novinky

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno